«Κιβωτός του κόσμου»: Θείες 11χρονης καταγγέλει: «Την έκλεισαν το παιδί και την απειλούσαν»

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

27 Νοεμβρίου 2022 13:40

Κιβωτός του Κόσμου: Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών η υπόθεση – Έρευνα και για τη διαρροή στοιχείων της δικογραφίας

Θεία 11χρονης, πρώην φιλοξενούμενης της «Κιβωτού του Κόσμου» καταγγέλλει ότι δεν μπορούσαν να δουν το παιδί κατά την διάρκεια της διαμονής του στην δομή του Κολωνού και το ίδιο το παιδί παρακαλούσε να φύγει από εκεί.

Οι δυσάρεστες εκπλήξεις διαδέχονται η μία την άλλη από τα αποτελέσματα των ερευνών που γίνονται στις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου».

Το θέμα έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις καθώς ολοένα και περισσότερο έρχονται στο φως καταγγελίες για ξυλοδαρμούς και για σεξουαλικές κακοποιήσεις σε βάρος παιδιών που φιλοξενούνταν.

Την κατάσταση που κυριαρχούσε στη δομή στον Κολωνό κατήγγειλε στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» του MEGA η Κατερίνα, θεία 11χρονης, πρώην φιλοξενούμενης της ΜΚΟ.

Σε ερώτηση πώς βρέθηκε η 11χρονη στην δομή απάντησε η θεία: «Η μητέρα είχε πολύ άσχημες σχέσεις με την οικογένειά της. Η οικογένεια όμως αυτή, η γιαγιά και ο παππούς, επειδή ‘έφαγαν’ απόρριψη από τα παιδιά τους, δημιουργούσαν προβλήματα στο ζευγάρι. Είχαν όμως πολύ καλές σχέσεις με την ‘Κιβωτό’.

Προσπαθούσαν να βγάλουν ότι δεν ήταν καλή η συμπεριφορά των γονέων με το παιδί, δεν ανακάλυψαν τίποτα από αυτά, ούτε κακοποίηση ούτε τίποτα και το παιδί πήγε προσωρινά στην Κιβωτό».

Η θεία της 11χρονης κατήγγειλε ότι απειλούσαν το παιδί ότι δεν θα ξαναδεί τον μπαμπά της. «Δεν μπορούσαμε να δούμε το παιδί. Είχαν κλείσει στο δωμάτιο το παιδάκι, ενώ φύγανε, και το απειλήσανε ότι δεν θα ξαναδεί τον μπαμπά του.

Ερχόταν ο πατέρας εκεί και έτρεχε το παιδί στην αγκαλιά του και του έλεγε ‘μπαμπά πάρε με από εδώ σε παρακαλώ’ κι εκείνος δεν ήξερε τι να πει ο άνθρωπος».

Η καταγγέλλουσα ανέφερε ότι η 11χρονη ήταν στη δομή του Κολωνού αλλά διευκρίνισε ότι δεν έμεναν εκεί τα παιδιά.

«Ερχόντουσαν με λεωφορείο από κάποια σπιτάκια του Πειραιά. Από το παιδί μάθαμε ότι ερχόταν με το λεωφορείο», συνεπώς οι συγγενείς δεν μπορούσαν να δουν πού μένουν τα παιδιά.

«Όταν ήταν να πάω εκεί, οι γονείς το συζητούσαν και μου είπαν ‘θα σας δώσουμε ρούχα’. Με τις ετικέτες τα ρούχα. Τα αφήσαμε όλοι οι γονείς κι εγώ. Και όταν φτάσαμε εκεί, γυρίζουν και μου λένε ‘Κυρία μου, τι να κάνουμε κι εμείς τα ρούχα, κανένα σπιτάκι έχετε;’».

Επιπλέον η θεία της 11χρονης περιέγραψε και την κατάσταση του παιδιού όσο διαβιούσε στην «Κιβωτό».

«Το παιδί, πρώτον και κύριον, ήταν μες στην βρωμιά. Τι να σας πω. Μες στην ψείρα. Πολύ χάλια. Τρομαγμένο».

Σε ερώτηση αν στο χρονικό διάστημα του ενάμιση χρόνου που έμεινε το κορίτσι στηνδομή συνάντησε η οικογένεια τον πατέρα Αντώνιο απάντησε:

«Μα δέχθηκε ποτέ; Τον παρακαλούσε η μητέρα μου να του μιλήσει. Και δεν έβγαινε στην ηλικιωμένη τη γυναίκα, που μπορούσε να είναι η μητέρα του, να μιλήσει».