«Κιβωτός του Κόσμου»: Τι θα πει ο πατέρας Αντώνιος ενώπιον των εισαγγελέων

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

6 Ιανουαρίου 2023 10:47

Η ώρα της κρίσης φτάνει για τον πατέρα Αντώνιο από την «Κιβωτό του Κόσμου», καθώς τη Δευτέρα απολογείται ενώπιον των εισαγγελέων ανηλίκων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του αστυνομικού συντάκτη Βασίλη Λαμπρόπουλου, η πλευρά του πατέρα Αντωνίου φαίνεται πως θα επιχειρήσει να πλήξει την αξιοπιστία του 19χρονου βασικού μάρτυρα για την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου».

Συγκεκριμένα, ο πατέρας Αντώνιος θα υποστηρίξει πως ο 19χρονος, του οποίου η καταγγελία άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου» για την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου», είναι άτομο με παραβατική συμπεριφορά, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως θα δείξει και βίντεο στο οποίο ο 19χρονος μιλά παλαιότερα με υμνητικά σχόλια για τη δομή.

Ακόμη, θα ισχυριστεί πως ο 19χρονος είχε αναμειχθεί στην υπόθεση κλοπής χρημάτων από τη δομή του Βόλου, ενώ θα υποστηρίξει πως οι μαρτυρίες περί ασέλγειας δεν έχουν συμβεί και δεν ευσταθούν.

O πατέρας Αντώνιος θα δώσει εξηγήσεις για τα περιστατικά κακοποίησης που έχουν καταγγελθεί πως είχαν σημειωθεί σε χώρους της «Κιβωτού του Κόσμου».

Εντύπωση είχε προκαλέσει το γεγονός ότι επί δύο χρόνια οι μισθοί του πατέρα Αντώνιου ήταν ανέγγιχτοι, για το οποίο θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στις δικαστικές αρχές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο πατέρας Αντώνιος θα υποστηρίξει πως χρησιμοποιούσε τις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου» ως κατοικία και δεν χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει μέρος των μισθών του για να καλύψει τα έξοδά του.

Στο μεταξύ, με ταχύτατους ρυθμούς προχωρά το έργο της η νέα προσωρινή διοίκηση της «Κιβωτού του Κόσμου» ενώ με αφορμή τη συμπλήρωση ενός μηνός από την ανάληψη των καθηκόντων της ενημερώνει για όλες τις ενέργειες στις οποίες έχει ήδη προβεί και βρίσκονται σε εξέλιξη.

Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, στο δελτίο Τύπου, η πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης, Αλεξάνδρα Μαρτίνου, «στόχος μας είναι, στο άμεσο μέλλον, η ‘Κιβωτός’ να καταστεί, μια σύγχρονη και διαφανής οργάνωση παιδικής προστασίας, που θα λειτουργεί εξυπηρετώντας στο βέλτιστο βαθμό, τις ανάγκες των παιδιών».

Επιπροσθέτως η ίδια επισημαίνει πως «είναι προτεραιότητα για εμάς να διασφαλίσουμε ότι τα παιδιά της ‘Κιβωτού’ θα μεγαλώνουν με ασφάλεια και αξιοπρέπεια».

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με την ενημέρωση, στο διάστημα αυτό εκτός των άλλων, στελεχώθηκε η ανώτατη διοίκηση του οργανισμού καθώς και η θέση του επικεφαλής της κοινωνικής Υπηρεσίας, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η διαδικασία εξορθολογισμού της διοικητικής δομής του οργανισμού ενώ σε συνεργασία με διεθνή εταιρεία ορκωτών λογιστών υλοποιείται δωρεάν οικονομικός έλεγχος.

Παράλληλα προχωρούν οι διαδικασίες για αδειοδότηση της λειτουργίας των δομών ενώ σε βρίσκεται σε εξέλιξη η καταγραφή της κινητής και της ακίνητης περιουσίας που έχει στη διάθεσή του ο οργανισμός.