«Κιβωτός του Κόσμου»: Τι ζήτησαν από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου οι συνήγοροι του πατέρα Αντωνίου

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

5 Δεκεμβρίου 2022 12:05

Τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο επισκέφθηκαν οι συνήγοροι του πατρός Αντωνίου και έθεσαν ζητήματα που συνδέονται με την υπόθεση.

Ειδικότερα, τον Ντογιάκο επισκέφθηκαν οι Θρασύβουλος Κονταξής και Γιάννης Κώτσος, συνήγοροι του Αντωνίου, ο οποίοι ζήτησαν την τήρηση της νομιμότητας στην υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου».

«Η μόνη σκοπιμότητα είναι η τήρηση της νομιμότητας», δήλωσε ο Κονταξής βγαίνοντας από τον Άρειο Πάγο.

Οι δύο δικηγόροι θα επισκεφθούν για τον ίδιο λόγο και τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνο, ο οποίος έχει και την εποπτεία του συνόλου των εισαγγελικών ερευνών που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Αίτημα των συνηγόρων είναι να δοθεί η δυνατότητα στον πατέρα Αντώνιο να παραλάβει τα προσωπικά του αντικείμενα από τον χώρο της «Κιβωτού του Κόσμου», από όπου απομακρύνθηκε με εισαγγελική παραγγελία.

Από εκεί και πέρα, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, μίλησε πρώην τρόφιμος της «Κιβωτού του Κόσμου», ο Νέστορας, ο οποίος έδωσε τη δική του εκδοχή για τα όσα καταγγέλλονται από άλλα παιδιά.

Ο 18χρονος Νέστορας έχοντας ζήσει τρία χρόνια στην δομή του Βόλου και άλλα τέσσερα στα Γιάννινα, είπε ότι κανένα παιδί δεν έμεινε χωρίς φαγητό, ρούχα και παπούτσια.

Σχετικά με τον αν υπήρχαν ξυλοδαρμοί, είπε ότι ξύλο έπεφτε μόνο μεταξύ των παιδιών, ενώ στις δομές υπήρχαν και παιδαγωγοί και ψυχολόγοι. Τόνισε ότι ο ίδιος είναι απόλυτα σύμφωνος με τις μεθόδους που ακολουθούσαν στην «Κιβωτό».

Παραδέχτηκε ότι έχει περάσει από απομονώσεις αλλά δεν έχουν σχέση με αυτό που περιγράφουν. Ανέφερε ότι είχε μείνει για δύομε τρεις ώρες σε ένα δωμάτιο και αυτή ήταν η τιμωρία του σε περίπτωση που αντιμιλούσε σε παιδαγωγό ή αν έκανε φασαρία.

Παράλληλα, σχολιάζοντας τις καταγγελίες είπε ότι αυτά τα λένε παιδιά μικρότερης ηλικίας και επειδή τα είχαν πάρει από τους γονείς τους κατηγορούν τον πατέρα Αντώνιο.

«Όση βοήθεια δέχθηκα από την ‘Κιβωτό’ δεν την έχω πάρει από πουθενά. Θα πήγαινα και πάλι», είπε τέλος ο Νέστορας.