Κι όμως: Κηφισιά και Φιλοθέη κλέβουν το περισσότερο ρεύμα!

25 Νοεμβρίου 2018 15:51

Άκου να δεις τώρα. Οι πλούσιοι κλέβουν περισσότερο απ’ τους άλλους. Όχι ότι μας κάνει εντύπωση βέβαια. Σε μια εποχή που ο φτωχός γίνεται φτωχότερος και ο πλούσιος πλουσιότερος, ενώ η μεσαία τάξη έχει εξαφανιστεί, οι εύποροι κλέβουν ρεύμα. Πολύ! 

Στο διά ταύτα: Καμία έκπληξη δεν προκάλεσε στους εργαζομένους αλλά και στα στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ η πρόσφατη περίπτωση ρευματοκλοπής σε αθηναϊκό στέκι. Τα τελευταία 3,5 χρόνια, μάλιστα, μόνο στην Αττική έχουν καταγραφεί 13.055 περιστατικά, με «πρωταθλήτριες» ν’ αναδεικνύονται η Κηφισιά και η Φιλοθέη, επιβεβαιώνοντας πως ανάμεσα στους παραβάτες δεν είναι μόνο φτωχά νοικοκυριά αλλά και ιδιοκτήτες πολυτελών διαμερισμάτων. Αυτονόητα το συγκεκριμένο.

Στα νησιά πρωταθλητές του… σπορ, είναι η επίσης πάμπλουτη Κέρκυρα, η Ρόδος και το Ηράκλειο Κρήτης. Αντίστοιχα, στα νησιά που προσελκύουν το μεγαλύτερο κύμα τουριστών, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, οι καλά γνωρίζοντες λένε πως γίνονται πολλές ρευματοκλοπές, ωστόσο παρατηρείται μειωμένος έλεγχος από τα συνεργεία, μιας και η εταιρία στις περιοχές αυτές είναι άκρως υποστελεχωμένη. Βέβαια, δεν είναι μόνο οι πολίτες ή οι επιχειρήσεις που επιλέγουν να πειράξουν τα ρολόγια τους προκειμένου να γλιτώσουν χρήματα στους λογαριασμούς ρεύματος αλλά υπάρχουν και οι εργαζόμενοι, οι οποίοι, ζητώντας περίπου 200 ευρώ, βάζουν τη σφραγίδα της εταιρίας και αλλάζουν την καταμέτρηση.

ΤIP Την τελευταία δεκαετία γι’ αυτόν το λόγο έχουν απολυθεί από τον ΔΕΔΔΗΕ γύρω στα 100 άτομα.