Κόκκινο Ποτάμι η συνέχεια: «Ο Μανουσάκης θα ξεθάψει πολύ σκληρές μνήμες, θα διδάξει ιστορία»

Συντάκτης: Newsroom

31 Ιουλίου 2022 10:15

Κόκκινο Ποτάμι η συνέχεια: «Ο Μανουσάκης θα ξεθάψει πολύ σκληρές μνήμες, θα διδάξει ιστορία»

Για τον ρόλο του στο Κόκκινο Ποτάμι η συνέχεια, μίλησε ο Πέτρος Ξεκούκης καθώς και για τον τρόπο που θα αποτυπώσει ο Μανούσος Μανουσάκης στην οθόνη τα ιστορικά γεγονότα

Ο Πέτρος Ξεκούκης συνεχίζει στη σειρά Κόκκινο Ποτάμι η συνέχεια στον ρόλο του Χότζα και μίλησε στη Μαρία Ανδρέου και το 7Μέρες TV.

Άρα ο Χότζας θα συνεχίσει να βοηθά και στη συνέχεια του Κόκκινου Ποταμιού Έλληνες χριστιανούς; Δεν θα φοβηθεί τις συνέπειες που μπορεί να υποστεί;

Επειδή μιλάμε για υπαρκτό πρόσωπο αντιλαμβάνεστε ότι το ρίσκο που πήρε αυτός ο άνθρωπος ήταν πολύ μεγάλο. Συνεχίζει να κρύβει Ποντίους, να τους δίνει εφόδια για να διαφύγουν. Επιλέγει να κάνει το καλό, σώζει ψυχές και πιστεύει ότι αυτό είναι το καθήκον του. Αφού είναι αφοσιωμένος κι αφιερωμένος στον Θεό κι όχι στις πολιτικές ηγεσίες. Μιλάμε για έναν καλόκαρδο, φωτεινό και πνευματικό άνθρωπο, που μπήκε σε μεγάλο κίνδυνο. Γιατί οι Νεότουρκοι τους προδότες, δηλαδή όσους βοηθούσαν Έλληνες και χριστιανούς, τους τιμωρούσαν βάναυσα και με παραδειγματικό τρόπο. Ο Χότζας εκτιμούσε βαθύτατα κι ήταν φίλος με τον Μητροπολίτη Σμύρνης. Ο οποίος σφαγιάστηκε από τους Νεότουρκους κατά τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Τι θα δούμε στο νέο κύκλο του Κόκκινου Ποταμιού;

Κοιτάξτε η γενοκτονία, το ολοκαύτωμα των Ποντίων έχει μπει σε εφαρμογή και δεν τελειώνει. Οι Νεότουρκοι θέλουν να τους εξοντώσουν όλους, να βγάλουν ένα λαό έξω από τον ιστορικό χάρτη. Ο Μανούσος θα μπορούσε να δείξει και πιο σκληρές σκηνές. Πέρα από τις πορείες θανάτου στο πουθενά. Στα ιστορικά βιβλία θα διαβάσετε ότι έθαβαν τους Πόντιους ζωντανούς σε λάκκους.

Για εμένα ο Μανουσάκης μέσα από το Κόκκινο Ποτάμι – Η συνέχεια θα ξεθάψει πολύ σκληρές μνήμες. Θα διδάξει ιστορία και καλά θα κάνει. Γιατί η ιστορία που δεν μαθαίνεται τραγικά επαναλαμβάνεται και το 2022 είναι για τους Έλληνες μια μαύρη επέτειος την οποία πρέπει να στοχαστούμε. Μιλώ για το 1922 και τη Μικρασιατική Καταστροφή, το πως φτάσαμε μέχρι από το διχασμό και τι ρόλο έπαιξαν οι Μεγάλες Δυνάμεις. Πέρασαν εκατό χρόνια που χάθηκαν αυτές οι πατρίδες. Προσωπικά ως Έλληνας θλίβομαι για τους προγόνους μας και για όλη αυτή τη σφαγή στην Σμύρνη, την καταστροφή των περιουσιών, μιας κοσμοπολίτικης κι αρχοντικής πόλης-κόσμημα.