Κωνσταντίνος Αγγελίδης: “Είχα γίνει φυτό” – συγκλονίζουν όσα αναφέρει στην αγωγή του

14 Απριλίου 2019 12:49

Μετά το σοβαρότατο τροχαίο του οποίου έπεσε θύμα, ενώ επέβαινε στη μηχανή του, ο Κωνσταντίνος Αγγελίδης βυθίστηκε σε κώμα για καιρό: “Είχα γίνει φυτό”, λέει τώρα ο ίδιος.

Απέκτησε, αφότου συνήλθε,  κινητικά προβλήματα και αναρρώνει σταδιακά σε κέντρο αποκατάστασης, έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του, Εβελίνα Βαρσάμη.  Ήταν το 2017, όταν οδηγός λεωφορείου αστικών συγκοινωνιών προσπάθησε αιφνιδιαστικά να διασχίσει σχεδόν κάθετα τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, με τον παρουσιαστή να «καρφώνεται» πάνω του.

Το ζευγάρι κατέθεσε αγωγή με την οποία ζητά από τον οδηγό 3 εκατομμύρια ευρώ ως αποζημίωση, αφού πλέον ο 44χρονος ζει μέσα στα νοσοκομεία και στα κέντρα αποκατάστασης.

Η δίκη

Στην αγωγή που θα συζητηθεί την Δευτέρα στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών και αποκαλύπτει η Real News, αναφέρεται: “Υπέστην και συνεχίζω να υφίσταμαι σωματικούς πόνους, ψυχική και σωματική ταλαιπωρία, άγχος για τη μελλοντική πορεία της υγείας μου και έχω περιέλθει σε δυσμενέστατη ψυχολογική κατάσταση, ιδίως λόγω της μόνιμης, ισόβιας και μη αναστρέψιμης αναπηρίας μου.

Συνεχίζω να έχω επιπλοκές από διάφορες μολύνσεις ή προκειμένου να πραγματοποιηθούν αναγκαίες θεραπείες αναγκάζομαι να εισάγομαι συνέχεια στα νοσοκομεία. Αδυνατώ να επικοινωνήσω ακόμα και με οικεία μου πρόσωπα. Αδυνατώ να αυτοεξυπηρετηθώ, αφού ούτε καν να σιτιστώ μόνος μου δεν μπορώ. Όλα τα ανωτέρω δυσμενή προς την υγεία και σωματική μου ακεραιότητα συνέβησαν σε πολύ νεαρή ηλικία (μόνο 43 ετών) και μάλιστα στη χρονική περίοδο που ήμουν στο απόγειο της καριέρας μου. Δε θα μπορέσω να έχω ποτέ ξανά ομαλή κοινωνική και οικογενειακή ζωή.

Δεν θα μπορέσω να έχω ουσιαστική επικοινωνία με την σύζυγό μου. Δεν θα μπορέσω να έχω ξανά επαγγελματική εξέλιξη. Έχω καταστεί μόνιμα ανάπηρος με πλήρη αδυναμία μετακίνησης αυτοσυντήρησης και επικοινωνίας με το περιβάλλον (…) Έχω πλήρη έκπτωση των νοητικών μου λειτουργιών. Σε γενικές γραμμές, έχω γίνει φυτό».

Έτσι, ζητά 2.796.000 ευρώ, ενώ η σύζυγός του 108.000 ευρώ για την ανατροφή του 8χρονου παιδιού τους μέχρι να συμπληρώσει το 22ο έτος της ηλικίας του.