Κωνσταντίνος Docta Βούλγαρης: Μία διαδρομή με Αλεξίου, Σαββόπουλο, Pink Floyd και Duran Duran

Συντάκτης: Newsroom

5 Ιουλίου 2024 12:08

O Κωνσταντίνος Docta Βούλγαρης έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής αλλά και ξένης μουσικής σκηνής

Με 30 και πλέον χρόνια στον χώρο της μουσικής, κατάφερε να ξεχωρίσει νωρίς στην Ελληνική Hip Hop σκηνή με τον «βαθύ» στίχο του, που πολλές φορές αγγίζει κοινωνικά θέματα και όχι μόνο.

Κωνσταντίνε πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι επαγγελματικά με τη μουσική;

Ξεκίνησα στις αρχές της δεκαετίας του ΄90 ως D.J και ράπερ στα τότε γνωστά club της εποχής, όμως η σχέση μου με τη μουσική άρχισε πιο νωρίς όταν ήμουν 8-9 χρονών παρακολουθώντας μαθήματα μουσικής θεωρίας και κλασσικής κιθάρας. Βέβαια λόγω την κλήσης μου στη μουσική στράφηκα και σε άλλα όργανα όπως πλήκτρα και κρουστά.

Ποιες θεωρείς ότι είναι οι σημαντικότερες συνεργασίες σου μέχρι τώρα;

Έχω συνεργαστεί με πολλούς και αξιόλογους καλλιτέχνες άλλα δεν θα ξεχάσω τη συνεργασία μου με την Χάρις Αλεξίου η οποία συμμετείχε στον προηγούμενο δίσκο μου με τίτλο ΕΝΤΡΟΠΙΑ. Φυσικά τον φίλο Γιώργο Σαμπάνη και τους Ονιράμα, τον Κώστα Τουρνά που στιγμάτισε την καριέρα μου το 1999, τον Ζαφείρη Μελά που συμμετείχα σε δίσκο του το 2012. Το 1998 συνεργάστηκα με τον Διονύση Σαββόπουλο και τους αδερφούς Κατσιμίχα στο δίσκο ”Τραγούδια έγραψα για φίλους”. Άφησα για το τέλος τις συναυλίες που άνοιξα ως D.J των Pink Floyd, Sting, Duran Duran, Beastie Boys και Prodigy. Απίστευτοι άνθρωποι, μοναδικές εμπειρίες!

Κωνσταντίνος Docta Βούλγαρης

Κωνσταντίνος Docta Βούλγαρης

Θεωρήσαι από τους πρωτεργάτες του Ελληνικού hip hop, μίλησε μας για το τότε και το τώρα.

Ήταν πολύ όμορφα χρόνια, αν και δύσκολα. Δεν υπήρχε ο εξοπλισμός και η γνώση, σε αντίθεση με την καινούρια γενιά που τώρα έχουν τα πάντα. Φαντάσου ότι τότε ηχογραφούσαμε σε πομπίνες και η εργατοώρα στο στούντιο ήταν πανάκριβη. Όλο το χαρτζιλίκι της εβδομάδας πήγαινε στα έξοδα για το στούντιο το σαββατοκύριακο που δεν είχαμε σχολείο μιας και ήμασταν μικρά παιδιά 15 περίπου χρονών. Είμασταν πολλοί λίγοι αυτοί που γνώριζαν την ύπαρξη του hip hop στην Ελλάδα, ο στίχος μας ήταν αγγλόφωνος και οι παραγωγές μας κυκλοφορούσαν σε κασσέτες από χέρι σε χέρι, από περιοχή σε περιοχή. Η αλήθεια είναι ότι θα χρειαστούμε βιβλίο ολόκληρο για να σου περιγράψω την τότε εποχή.

Αυτό που μπορώ να πω πια με σιγουριά είναι ότι η καινούρια γενιά μπορεί να περπατά σε άνετους δρόμους επειδή χτίσαμε εμείς τότε γερές βάσεις. Για αυτό προτείνω στους ράπερ του 2024 να σεβαστούν αυτό που κάναμε και να μην σέρνουν όλη αυτή την προσπάθεια σε λάσπες και κακοτοπιές.

Το τελευταίο σου single κυκλοφόρησε πριν ένα χρόνο από το δισκογραφικό σου Label FREE WILL με τίτλο ‘Τρέξε άνθρωπε. Πιστεύεις ότι ο άνθρωπος ζει μακριά από τη φύση του;

Είμαστε έκπτωτοι άγγελοι στον ένσαρκο βίο, η ψυχή έχει χάσει τα φτερά της και έχει κατέβει σε κατώτερα επίπεδα, για να ξαναγίνει Θεός πρέπει να ομοιάσει με αυτά τα όντα ”Θεοί”. Είμαστε το μόνο είδος ικανό για στοχασμό και παράλληλα το μόνο είδος με τοξίνη αμφιβολίας γραμμένη στο γενετικό μας κώδικα. Αντίθετα με τα δώρα που μας χάρισε η φύση εμείς χτίζουμε αγοράζουμε, καταναλώνουμε, τυλιγόμαστε στη ψευδαίσθηση της υλικής επιτυχίας και απατάμε ή εξαπατάμε καθώς τραβάμε το δρόμο μας προς στην κορυφή αυτού που ονομάζουμε ”επίτευγμα”. Είμαστε ψυχές που έχουμε χάσει τον δρόμο μας. Δεν υπάρχει πια χρόνος για αυταπάτες, πρόληψη, αυτοέλεγχο, απομακρυνόμαστε από την ισορροπία λόγω του απόλυτου ελέγχου που νομίζαμε ότι αποκτήσαμε.

 

 

 

Πού εμφανίζεσαι αυτό το καιρό; Ετοιμάζεις κάτι καινούριο;

Δουλεύοντας όλο το χειμώνα στο στούντιο ετοίμασα 7 single. Το πρώτο θα κυκλοφορήσει σύντομα με τίτλο “Σ΄ αγαπώ” σε συνεργασία με ένα πολύ ταλαντούχο τραγουδιστή και υπέροχο άνθρωπο τον Πάνο Τσερπέ από τους ONE και θα πραγματοποιηθούν και μία σειρά από Live στα καλοκαιρινά club. Από την άλλη είμαι resident d.j στο HOLY SPIRIT (Γλυφάφα και Βάρκιζα ) Παρασκευή και Σάββατο .

Κωνσταντίνε σε ευχαριστώ για το χρόνο σου και καλοτάξιδο το νέο σου τραγούδι!

Να είστε καλά και ευχαριστώ και εγώ για την τιμή που μου κάνατε

Πηγή: nofakenews