Κωνσταντίνος: Έτσι αποχαιρέτισε τη βασίλισσα Ελισάβετ

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

10 Σεπτεμβρίου 2022 08:15

Τη θλίψη του για την απώλεια της βασίλισσας Ελισάβετ εξέφρασε ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος.

Με δήλωσή του, ο Κωνσταντίνος ανέφερε ότι στη μακραίωνη θητεία της η εκλιπούσα βασίλισσα Ελισάβετ αποτέλεσε φάρο αξιοπρέπειας και σοβαρότητας για όλον τον κόσμο πέραν της χώρας της και της Κοινοπολιτείας.

Παράλληλα, στάθηκε στη στήριξη που εκείνη παρείχε στον ίδιο και την οικογένειά του.

Αναλυτικά η δήλωση του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου:

«Είμαι συντετριμμένος από την είδηση του θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ Β’. Μέσα στη μακραίωνη θητεία της αποτέλεσε φάρο αξιοπρέπειας και σοβαρότητας για όλον τον κόσμο πέραν της χώρας της και της Κοινοπολιτείας.

Ήταν μια φωτισμένη μονάρχης που σε δύσκολες περιόδους κράτησε ενωμένο τον λαό του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία αγαπήθηκε πάρα πολύ και αφήνει μια σπουδαία παρακαταθήκη.

Έχουμε ζήσει πάρα πολλά μαζί και δεν θα ξεχάσω ποτέ την αγάπη, την τρυφερότητα και την στήριξη από την ίδια προς εμένα και την οικογένειά μου. Θα μας λείψει πολύ.

Στον βασιλιά Κάρολο Γ’, εύχομαι ολόψυχα να έχει μια αντίστοιχα καλή πορεία στο θρόνο της Μεγάλης Βρετανίας».

Από τη δική του πλευρά, ο πρίγκιπας Παύλος σημείωσε: «Η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ ήταν ένα αξιόλογο πρόσωπο, μια κυρίαρχος που έδωσε το παράδειγμα, που θα θαυμάζεται για πάντα για την ηθική της ηγεσία και τη δέσμευσή της στο έθνος της και στην κοινοπολιτεία.

Είμαι περήφανος που υπηρέτησα στο σύνταγμά της και θα είμαι για πάντα ευγνώμων.

Είμαι επίσης πολύ ευγνώμων για την καλοσύνη που έδωσε στους γονείς και την οικογένειά μου σε στιγμές ανάγκης.

Ας είμαστε τώρα ευγνώμονες για τη ζωή της και ας προσβλέπουμε στο μέλλον.

Ο Θεός να ευλογεί την ψυχή της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’. Ζήτω ο Βασιλιάς Κάρολος Γ’».

Τέλος, η Μαρί Σαντάλ ανέφερε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram: «Μια θλιβερή μέρα σήμερα όταν άκουσα ότι η Αυτού Μεγαλειότητα πέθανε.

Είθε να αναπαυθεί εν ειρήνη και είμαι βέβαιη ότι οι ουρανοί έχουν μια ξεχωριστή θέση για αυτήν. Μας δίδαξε καθήκον, τιμή, αγάπη και πάνω απ’ όλα κουράγιο.

Κυβέρνησε άψογα και ήταν τόσο αγαπημένη. Σας ευχαριστώ για την υπηρεσία σας και που δείξατε στα πεθερικά μου τέτοια καλοσύνη και αγάπη στις πιο σκοτεινές τους μέρες».