Τα φώτα του ελληνικού και του ξένου τύπου το 1964 είχαν πέσει στον γάμο του Κωνσταντίνου με την Άννα-Μαρία της Δανίας.
Η 18 χρονη τότε πριγκίπισσα απασχόλησε τον ελληνικό (ταυτόχρονα με τον διεθνή) Τύπο από την πρώτη μέρα της άφιξης της στην χώρα μας , μέχρι την τελευταία της μεγάλης φιέστας, όταν πια το βασιλικό ζεύγος είχε γίνει… ρουτίνα.
Συμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του iefimerida αλλά και το σπάνιο φωτογραφικό αφιερωμα που παραχώρησε o Νίκος Μαστοράκης ο αναγνώστης θα ταξιδέψει πίσω στον χρόνο, όταν η μοναρχία για τη χώρα ήταν ένα παραμύθι με σάρκα και οστά.
Το αφιλερωμα ήταν για το περιοδικό «Εικόνες» της Ελένης Βλάχου (στενής φίλης των Ανακτόρων) και όπωσ ήταν φυσικό συγκέντρωσε, επέλεξε και συνέθεσε τις καλύτερες φωτογραφίες Ελλήνων και ξένων φωτογράφων, σε ένα μοναδικό άλμπουμ. Το βρήκε ο Νίκος Μαστοράκης από το εκπληκτικό αρχείο του ΕΛΙΑ/ΜΙΕΤ .
Τι έγραφε τότε το περιοδικό «Εικόνες» για τον γάμο Κωνσταντίνου-Άννας Μαρίας:
«Με κατάνυξη άκουγε η Αννα-Μαρία τα λόγια και τις ευχές του μυστηρίου. Αν και δεν ξέρει ακόμη ελληνικά, είχε ζητήσει να πληροφορηθεί το τυπικό της τελετής. Αλλωστε σε όλες τις γλώσσες, σ’ όλους τους τόπους, η στιγμή που ένα κορίτσι εγκαταλείπει την ξέγνοιαστη ζωή του, για να ακολουθήσει τη ζωή της γυναίκας, γεμάτη από υποχρεώσεις συνειδητές, έχει την ίδια σοβαρότητα. Την ίδια γεμάτη από δέος αντιμετώπιση ενός καθοριστικού ορόσημου», σχολιάζοντας μία από τις φωτό.
Και συνέχιζε: «Με χαμόγελο γεμάτο εμπιστοσύνη κοίταξε η Αννα-Μαρία τον άνδρα της στο τέλος του μυστηρίου. Ναι, εκείνη υποσχέθηκε ενώπιον Θεού και ανθρώπων να είναι μια αφοσιωμένη σύντροφος και μια καλή βασίλισσα. Ο Κωνσταντίνος απαντούσε κάθε τόσο στη συγκίνησή της με ενθαρρυντικά χαμόγελα και με τρυφερό σφίξιμο του χεριού. Η δική του υπόσχεση ήταν πως θα την αγαπάει πάντα, όσο και στις εξαίσιες εκείνες ημέρες των διακοπών στην Κέρκυρα…».
Και ακολούθως οι «Εικόνες» εξηγούσαν τις δημόσιες σχέσεις:
«”Εκείνοι σαν πιο νέοι θα ήθελαν πιο απλά…”. Δεν υπάρχει ερωτευμένο ζευγάρι που να μην προτιμάει το λευκό ξωκκλήσι από τον καταστόλιστο Μητροπολιτικό Ναό και την απομόνωση από την κραυγαλέα δημοσιότητα. Ομως πολύ συχνά τα πράγματα πρέπει να γίνουν διαφορετικά. Προ πάντων όταν ο γαμπρός είναι ο Βασιλιάς και η νύφη η αυριανή Βασίλισσα. Γιατί οι σημερινοί βασιλιάδες μαζί με την δημοκρατική συμπεριφορά, έχουν έναντι του Εθνους την υποχρέωση της εξασφάλισης διεθνούς κύρους, διεθνούς προβολής. Με άλλα λόγια είναι επίσημοι αρχηγοί όλων εκείνων των ενεργειών που εξηγούνται μόνο με τον σύγχρονο όρο των δημοσίων σχέσεων».
Όσο για τη μητέρα του Κωνσταντίνου, Φρειδερίκη, το δημοσίευμα ανέφερε σχολιάζοντας μια φωτογραφία: «Η βασίλισσα-μητέρα Φρειδερίκη, κουμπάρα του ζεύγους, παρακολουθεί με με συγκίνηση τη σκηνή (σ.σ.: του γάμου). Σε λίγο, αλλάζοντας τις βέρες και τα στέφανα, θα δώση μια νέα βασίλισσα στην Ελλάδα. Αλλά η Άννα-Μαρία είναι πρωτίστως για εκείνη η γυναίκα του γιου της, και η ιδιότητα αυτή φαίνεται πως αποσπά όλη της την τρυφερότητα. Ο Κωνσταντίνος το ξέρει καλύτερα από κάθε άλλον και της χαμογελάει με μια βαθύτατη αγάπη».