Κωνσταντίνος Καζάκος: Με τον κορωνοϊό είναι σαν να βιώνουμε οικονομικό κραχ

18 Μαρτίου 2020 13:40

Καζάκος

Με αφορμή την σειρά «Κόκκινο Ποτάμι» στην οποία πρωταγωνιστεί, ο Κωνσταντίνος Καζάκος μίλησε στο Enjoy τόσο για το σίριαλ όσο και την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνει η χώρα μας με την έξαρση του κορωνοϊού κάνοντας λόγο για εποχές κραχ!

Τι γίνεται με τον κορωνοϊό; Πόσο έχει πλήξει τον κλάδο σας;
Πάρα πολύ. Ειδικά το θέατρο. Υπάρχει η συλλογική ευθύνη, όμως, και πάνω από όλα η δημόσια υγεία. Είναι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Μια λάθος κίνηση από το κράτος και μπορεί να αποβεί μοιραία για το σύνολο, όπως στην Ιταλία όπου δεν ελέγχθηκε καλά η κατάσταση. Πρόκειται για πανδημία. Ωστόσο ζούμε μια περίοδο φόβου και τρόμου παγκοσμίως. Χρειάζεται όμως ψυχραιμία.

Πώς βλέπετε την ανθρωπότητα σήμερα;
Αγριεύει η κατάσταση παγκοσμίως. Μεγάλη οικονομική κρίση. Ο καπιταλισμός τρώει τις σάρκες του. Μακάρι να ελπίζαμε σε καλύτερες οικονομικά μέρες, αλλά η πραγματικότητα έρχεται και μας διαψεύδει. Τώρα δε με τον κορωνοϊό είναι σαν να βιώνουμε μέρες που θυμίζουν ένα μεγάλο κραχ. Και όταν έρχεται το κραχ, η κρίση, ξεσπά ο πόλεμος, για να ξεκινήσουν τα εργοστάσια όπλων να δουλεύουν. Έτσι ανάβουν το κουμπί της οικονομίας ξανά και ρέει χρήμα.