Κόντρα για τη σειρά «Room service»: τι λέει ο Αλέξανδρος Ρήγας και τι η εταιρεία παραγωγής για τη ματαίωσή της;

16 Οκτωβρίου 2019 13:05

Ρήγας

Πριν από λίγες μέρες έγινε γνωστό ότι η σειρά που είχε προαναγγελθεί για το πρόγραμμα του ΣΚΑΪ ««Room service»… πλιζ» αναβάλλεται και δεν θα προβληθεί τελικά. Τα προβλήματα που υπήρχαν στο παρασκήνιο ήταν πολλά… Ωστόσο οι απόψεις διίστανται μιας και άλλα ισχυρίζεται ο δημιουργός της σειράς Αλέξανδρος Ρήγας και άλλα η εταιρεία παραγωγής. Κάπου εκεί και ο Κώστας Καραφώτης δηλώνει ότι κάποιοι από τους συντελεστές πληρώθηκαν και κάποιοι έμειναν απλήρωτοι. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά…
Το πολυσυζητημένο εδώ και μήνες «Room Service… Πλιζ», μετά τις συνεχείς αναβολές των γυρισμάτων, ματαιώθηκε χωρίς να δούμε ούτε ένα επεισόδιο στον αέρα του ΣΚΑΪ. Μετά όσα ειπώθηκαν και γράφτηκαν, ο Αλέξανδρος Ρήγας σπάει τη σιωπή του μέσα από μια 9σελιδη επιστολή κόλαφο που διαβάστηκε στο «Πρωινό».
Ο Αλέξανδρος Ρήγας αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Παρέδωσα 18 επεισόδια. Συμφωνούμε να ξεκινήσουμε τα γυρίσματα το αργότερο στις 7 Ιουνίου. Σε αυτό συμφωνούμε ο ΣΚΑΪ, η εταιρεία παραγωγής κι εγώ. Έρχεται νέα ημερομηνία 20 Ιουνίου, δεν ξεκινούν τα γυρίσματα και στις ερωτήσεις που κάναμε εγώ και οι υπόλοιποι συντελεστές στην εταιρεία παραγωγής, οι απαντήσεις ήταν «δεν έχουμε ακόμα υπογράψει με το κανάλι». Παίρνουμε νέα ημερομηνία 8 Ιουλίου… Τους λέω ότι δεν θα είμαστε έτοιμοι και μου απαντούν κάποια στιγμή «Χαλάρωσε, μια κωμωδία είναι κι αν δεν έχουμε και σκηνικά δεν χάθηκε ο κόσμος, σιγά μην καταλάβει το κοινό».  Νέα ημερομηνία 24 Ιουλίου… Έρχεται Αύγουστος… Δίνουν νέα ημερομηνία 19 Αυγούστου και υπόσχεση ότι θα είναι έτοιμα τα σκηνικά. Στέλνω το πρώτο εξώδικο εναντίον της παραγωγής, κοινοποιούμενο στον ΣΚΑΪ. Μετά τις συνεχείς αναβολές, πάω στο προγραμματισμένο μου γύρισμα με την αγωνία όλων για το τι μέλλει γενέσθαι. Συνεχίζουμε γυρίσματα μέχρι τις 2 Οκτώβρη, όπου και οι ηθοποιοί της σειράς μου ανακοινώνουν ότι σταματούν τα γυρίσματα γιατί υπάρχουν οικονομικές εκκρεμότητες. Ακόμα και στις 2 Οκτώβρη δεν είχαν παραδοθεί τα υπόλοιπα 8 σκηνικά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξανδρος Ρήγας και συνεχίζει: «Στις 4 Οκτώβρη μου εστάλη και υπέγραψα το συμβόλαιό μου. Δύο μέρες μετά την υπογραφή του συμβολαίου, ο ΣΚΑΪ μου ανακοινώνει τη μη μετάδοση της σειράς», κατέληξε ο Αλέξανδρος Ρήγας.

Κώστας Καραφώτης: «Υπάρχουν κάποιοι που πληρώθηκαν…»

Ο Κώστας Καραφώτης επρόκειτο να πρωταγωνιστήσει στη σειρά του Αλέξανδρου Ρήγα «Room Service… Πλιζ». Όπως σημειώνει στους δημοσιογράφους: «Ειδοποιηθήκαμε όλοι κανονικά ότι δεν θα γίνει το «Room Service… Πλιζ». Υπάρχουν κάποιοι που πληρώθηκαν και κάποιοι που δεν πληρώθηκαν».

Τι απαντά η παραγωγή;

Μετά την επιστολή του Αλέξανδρου Ρήγα που διαβάστηκε στο «Πρωινό», η εταιρεία παραγωγής «Noire Productions» της Άννας Λεμπέση ανακοίνωσε:
«Λυπούμαστε που ο κύριος Ρήγας, αντιλαμβανόμενος τη δεινή θέση στην οποία βρίσκεται, καταφεύγει για μια ακόμα φορά σε αυτό που πολύ καλά γνωρίζει: τη μυθοπλασία. Δεν θα επεκταθούμε περαιτέρω, καθώς ήδη έχουμε δρομολογήσει τις νομικές ενέργειες για την αποκατάσταση της αληθείας και της ζημίας που έχουμε υποστεί ή θα υποστούμε και στο μέλλον εξαιτίας του».