Κοραλία Καράντη: «Δεν κράτησα το όνομα του πατέρα μου, ήμουν πικραμένη»

7 Μαΐου 2022 12:00

Κοραλία Καράντη: «Δεν κράτησα το όνομα του πατέρα μου, ήμουν πικραμένη»

Η Κοραλία Καράντη μίλησε για την ζωή και την καριέρα της στο απογευματινό μαγκαζίνο της ΕΡΤ, αλλά και για την σχέση που κατάφερε να αποκτήσει με τον πατέρα της λίγο πριν αυτός φύγει από τη ζωή

Η ηθοποιός Κοραλία Καράντη έκανε λόγο για την οικογένεια που δημιούργησε ο πατέρας της στη Νότια Αφρική και τα ετεροθαλή της αδέρφια. Με τα οποία όπως είπε δεν κατάφεραν ποτέ να γίνουν οικογένεια.

«Ο μπαμπάς μου ήταν απών. Έφυγε ο καημένος, πήγε στη Νότιο Αφρική. Έφυγε πολύ νέος, πήγε να βρει την τύχη του στη Νότια Αφρική. Εκεί, έκανε άλλη οικογένεια. Και έτσι απομακρυνθήκαμε πάρα πολύ. Ήταν απών από τη ζωή μου. Οι γονείς μου χώρισαν όταν ήμουν 2-2,5 ετών και έφυγε όταν ήμουν 6. Ήταν πολύ δύσκολο. Δεν ερχόταν συχνά». Eίπε η Κοραλία Καράντη.

«Στη Νότια Αφρική έχω τον αδερφό μου, τον μεγάλο. Ο μικρός έχει αποχωρήσει. Δεν καταφέραμε να γίνουμε ποτέ οικογένεια λόγω πολλών πραγμάτων. Εδώ πολλές φορές δεν μπορείς να έχεις καλή σχέση με τα αδέρφια που είστε από τους ίδιους γονείς. Είναι δύσκολες οι σχέσεις των ανθρώπων, περίπλοκες. Είναι τα πράγματα που κουβαλάνε οι γενιές. Μια αλυσίδα πραγμάτων και τραυμάτων που δε μπορούν να διαχειριστούν καλά οι άνθρωποι και έτσι τραυματίζονται οι νεότερες γενιές».

«Το Καράντη είναι το πατρικό της μαμάς του Βύρωνα Πάλλη. Λεγόταν Ελευθερία Καράντη. Το άλλαξα επειδή το όνομα του πατέρα μου ήταν δύσκολο κι εκείνη την εποχή είχε μια άρνηση στο να γίνω ηθοποιός κι ήμουν λίγο θυμωμένη. Έτσι πήρα το Καράντη. Δεν ήθελα να τον εκδικηθώ, δεν είμαι εκδικητικός άνθρωπος. Ήμουν πικραμένη. Λέω αφού δεν θέλεις, θα πάρω κι εγώ άλλο όνομα. Το Κοραλία είναι της γιαγιάς μου. Εκείνες τις εποχές τα μαγείρευαν λίγο τα ονόματα, όπως ταίριαζαν. Δεν θέλω να πω το πραγματικό μου επίθετο για πρακτικούς λόγους, είναι γνωστό». Συμπλήρωσε η Κοραλία Καράντη.

Δεν θεωρεί τη ζωή της εύκολη

«Η ζωή μου ήταν μυθιστορηματική. Ήταν δύσκολη, δεν ήταν εύκολη ζωή, αλλά με βοήθησε να γίνω άνθρωπος με μεγαλύτερη ενσυναίσθηση». Ανέφερε στη συνέχεια η Κοραλία Καράντη.
Με την μητέρα της, την επίσης ηθοποιό, Αφροδίτη Γρηγοριάδου, είχαν μία αυστηρή σχέση. «Είχαμε αυστηρή σχέση, όπως κι εκείνη μεγάλωσε με μία μάνα που δούλευε στη φάμπρικα, μεγάλωσε χωρίς ιδιαίτερη σχέση με τη μάνα της και αυτό το πέρασε και σε μένα. Δεν αγκάλιαζε πολύ».

Στη ζωή της έχει κάνει τρεις γάμους, ο πρώτος στα 23 της, ενώ έχει αποκτήσει έναν γιο τον Εδουάρδο με τον Τζώνι Καλημέρη. Πλέον, αποκάλυψε ότι δεν έχει σκοπό να ξαναπαντρευτεί.