Καλλιτέχνιδα από κούνια και η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη – δεν θα πιστέψεις τι χόμπι έχει

Δεν θα πιστεύετε το χόμπι της γαλλοτραφούς κόρης του Μίκη. Η Μαργαρίτα – Ασπασία Θεοδωράκη  είναι κόρη του Μίκη Θεοδωράκη και της Μυρτώς  Αλτίνογλου.

Οι σπουδές

Η Μαργαρίτα γεννήθηκε στο Παρίσι στις 30 Νοεμβρίου 1958, σπούδασε Ιστορία στο Πανεπιστήμιο Paris VIII της Σορβόννης και είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών. Εδώ και 17 χρόνια ασχολείται αποκλειστικά με το έργο του Μίκη Θεοδωράκη. Είναι επικεφαλής της Λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης» ,  που  ως στόχο  έχει  τη διάδοση της μουσικής του διάσημου συνθέτη στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Επίσης, ασχολείται με τις εκδόσεις «Ρωμανός», που έχουν ως αντικείμενο την έκδοση και  προβολή των Απάντων του πατέρα της.

To xόμπι της Μαργαρίτας

 Στον ελεύθερο χρόνο της , εδώ και αρκετά χρόνια,  ξεκίνησε να ασχολείται με το κέντημα και αργότερα άρχισε να συλλέγει σπασμένα αντικείμενα (πλακάκια, ποτήρια, πιάτα, διακοσμητικά κ ά.). To ενδιαφέρον είναι τι τα κάνει: Σκοπός της, που λέτε, είναι να τα… κολλάει στους τοίχους. Ξεκίνησε από μικρές επιφάνειες και τα τελευταία χρόνια έχει επεκταθεί σε ολόκληρους τοίχους και πατώματα εξωτερικού χώρου. Το ακόμα πιο ενδιαφέρον, ότι είναι αυτοδίδακτη!

Τι περιλαμβάνει το χόμπι της

 Στις δημιουργίες της αναμειγνύονται πορσελάνες, μέταλλα, πέρλες, καθρέφτες, πλακάκια, διάφορα κεραμικά, καθώς και   άλλα αντικείμενα ,  όπως για παράδειγμα δύο παλιά  ποδήλατα.  Ξεκίνησε κάνοντας έρευνες σχετικά με τα υλικά και τους τρόπους  συναρμολόγησής  τους  και στη συνέχεια έμαθε την τεχνικής τους  μέσω της πρακτικής μεθόδου.

Η ίδια αναφέρει πως «Είχα ανάγκη  να εκφράσω  την καλλιτεχνική ανησυχία  μου  και  ανακαλύπτοντας την τέχνη του ψηφιδωτού, ένιωσα αμέσως στο στοιχείο μου». Το στυλ του καλλιτέχνη είναι πρωτότυπο. Ποτέ δεν κάνει το ίδιο πράγμα δύο φορές και όλα τα σχέδιά της είναι μοναδικά. Δέχεται παραγγελίες, κρατώντας όμως ένα μεγάλο μέρος της ελευθερίας στις δημιουργίες της.