Κορονοϊός: αυξάνονται οι νοσηλείες των παιδιών

Συντάκτης: Newsroom

7 Αυγούστου 2022 07:30

Κορονοϊός: αυξάνονται οι νοσηλείες των παιδιών

Αυξάνονται οι νοσηλείες παιδιών που νοσούν από κορονοϊό, με τους ειδικούς να εφιστούν την προσοχή στους γονείς τους

Περισσότερα από 70 περιστατικά κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τα νοσοκομεία της χώρας καθώς αυξάνονται οι νοσηλείες των παιδιών τις τελευταίες ημέρες.

Φως στα αίτια θανάτου του 3χρονου κοριτσιού που έσβησε προχθές στο Παίδων Αγλαία Κυριακού ενώ νοσούσε με κορονοϊό αναμένεται να ρίξει η ιατροδικαστική έκθεση.

Το κοριτσάκι υπέστη ανακοπή και παρά τις προσπάθειες των γιατρών κατέληξε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γιατροί εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, με πιο πιθανό την εγκεφαλίτιδα, όμως η ιατροδικαστική θα δείξει αν υπάρχει συσχέτιση της ανακοπής με τον κορωνοϊό.

Αυξήθηκαν οι νοσηλείες παιδιών

Περισσότερα από 70 παιδιά νοσηλεύονται με κορονοϊό στα νοσοκομεία της χώρας. 61 στην Αττική, πέντε στην Πάτρα, 8 στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης και τέσσερα στα Χανιά, σύμφωνα με τον ΠΟΕΔΗΝ.

Στη μονάδα εντατικής θεραπείας στα Χανιά νοσηλεύεται προληπτικά και ένα νεογνό, μόλις 5 ημερών, που γεννήθηκε από θετική μητέρα.
Στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύονται άλλα τρία παιδιά. Αναμεσά τους και ένα βρέφος 10 ημερών θα μεταφερθεί στο Ηράκλειο, για καλύτερη παρακολούθηση.

«Αν ένα παιδί έχει πυρετό θα πρέπει να επικοινωνεί με τον παιδίατρο του προκειμένου, ξέροντας το ιστορικό ο παιδίατρος, να καθορίσει αν πρέπει να γίνουν κάποιες εξετάσεις. Ή τι άλλα μέτρα πρέπει να πάρει το κάθε παιδί».

Η συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών νοσηλεύεται με ήπια συμπτωματολογία κυρίως με υψηλό πυρετό, που διαρκεί μόλις λίγες ημέρες.