Κορονοϊός: Εμβολιάστηκαν Σακελλαροπούλου, Μητσοτάκης και Τσιόδρας

27 Δεκεμβρίου 2020 16:05

Ιστορική είναι η σημερινή ημέρα για τη χώρα μας αλλά και για την Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού. Στις 13:00 πρώτη εμβολιάστηκε στον Ευαγγελισμό, για συμβολικούς λόγους, η νοσηλεύτρια σε ΜΕΘ του νοσοκομείου, Ευσταθία Καμπισιούλη.

Μετά τις 14:00 ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί των πολιτικών και των κρατικών αξιωματούχων με την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου να κάνει το εμβόλιο, ενώ μισή ώρα αργότερα ακολούθησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σακελλαροπούλου: Η επιστήμη μας έκανε το καλύτερο δώρο

«Τα φετινά Χριστούγεννα, το καλύτερο δώρο μάς το έκανε η επιστήμη» τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου μετά από τον εμβολιασμό της σήμερα κατά της πανδημίας στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», και τόνισε:

«Δίπλα στην αγωνία, μπορεί να φωλιάσει και ένα χαμόγελο αισιοδοξίας. Γι΄αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό να εμβολιαστούμε όσο γίνεται περισσότεροι, φυσικά μέσα στο πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί και με τις οδηγίες των γιατρών».

Όπως σημείωσε η Πρόεδρος, με τον εμβολιασμό «θα μπορέσουμε να φύγουμε από αυτή την περιπέτεια, να πάρουμε πίσω τις ζωές μας, να αναπτύσσουμε την ελευθερία μας, να ανταμώσουμε πάλι, να αγκαλιάσουμε τους δικούς μας». Υπογράμμισε, επίσης, ότι η Ευρώπη απέδειξε σήμερα ότι είναι μια κοινότητα αλληλεγγύης και ευχαρίστησε θερμά το ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και όλους τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, τονίζοντας ότι «πέρα από το έργο που προσφέρουν όλο αυτόν τον καιρό, και για το οποίο ποτέ πραγματικά δεν θα μπορέσουμε να τους ευχαριστήσουμε όσο τους αναλογεί, θα έχουν τώρα να υπηρετήσουν και το πρόγραμμα εμβολιασμού, να μπορέσουν να το υλοποιήσουν, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχθηκαν στην είσοδο του νοσοκομείου στις 14:00 ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο υφυπουργός Βασίλης Κοντοζαμάνης, εν συνεχεία η κ. Σακελλαροπούλου εισήλθε στο εσωτερικό του νοσοκομείου και ήταν το πρώτο πολιτικό πρόσωπο που εμβολιάστηκε.

 

Μητσοτάκης: Σήμερα όλοι μας χαμογελάμε κάτω από τις μάσκες μας

Για μια σπουδαία μέρα για την επιστήμη, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα εκανε λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τον εμβολιασμό του.
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν» για να εμβολιαστεί κατά της COVID-19. Στην είσοδο τον υποδέχτηκαν ο Καθηγητής Παθολογίας – Λοιμώξεων στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, Σωτήρης Τσιόδρας και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Μετά τη διαδικασία του εμβολιασμού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με ιατρούς και νοσηλευτές του νοσοκομείου τους οποίους ευχαρίστησε για τον αγώνα που δίνουν και αντάλλαξαν ευχές.

Εμβολιάστηκε και ο Σωτήρης Τσιόδρας

Εμβολιάστηκε στις 14:43 και ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας στο νοσοκομείο Αττικόν «Ούτε που το κατάλαβα, ευχαριστώ» ανέφερε ο λοιμωξιολόγος, αφότου του χορηγήθηκε το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.
Στις δηλώσεις του ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Ήρθε η στιγμή που όλοι περιμέναμε πολύ καιρό. Καθε 16 δευτερόλεπτα πεθαίνει ένας πολίτης της Ε.Ε και του Ηνωμένου Βασιλείου κει με το εμβόλιο περιμένουμε αυτό να σταματήσει. Για το εμβόλιο ίσχυσαν και ισχύουν όλες οι προδιαγραφές που ισχύουν για όλα τα εμβόλια».

«Δεν ήρθε το τέλος ακόμα. Το τέλος θα έρθει σταδιακά. Πρέπει να μείνουμε προσεκτικοί», ήταν το μήνυμα του λοιμωξιολόγου.