Κορονοϊός: μετά την κατάργηση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους σειρά έχουν τα σχολεία

6 Μαρτίου 2022 07:30

Κορονοϊός: μετά την κατάργηση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους σειρά έχουν τα σχολείαώρους

Παύει να ισχύει από σήμερα το μέτρο για την υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας σε εξωτερικούς χώρους. Ωστόσο, υπάρχει ισχυρή σύσταση από την Επιτροπή των Eμπειρογνωμώνων προς τους πολίτες, να φορούν μάσκα σε περιοχές που παρατηρείται συνωστισμός.

Κορονοϊός: μετά την κατάργηση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους. Διευκρινίζεται επίσης, πως εξακολουθεί να ισχύει η υποχρεωτική χρήση μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, των οποίων η πληρότητα επανέρχεται στο 100%.

Την ίδια ώρα με την εμβολιαστική κάλυψη να έχει φτάσει σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο

Οι επόμενοι μήνες θα μας φέρουν σιγά – σιγά πίσω τον κανονικό τρόπο ζωής μας. Μέσα στον μήνα που διανύουμε θα αρθούν και άλλα μέτρα που έχουν μείνει. Η αρχή του καλοκαιριού θα βρει τουλάχιστον τους εμβολιασμένους να απολαμβάνουν σχεδόν όλες τις ελευθερίες που έχουμε στερηθεί εδώ και 2 χρόνια.

Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Δημόπουλος, αποκάλυψε πως μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα τεθεί στην συζήτηση και το ενδεχόμενο κατάργησης της υποχρέωσης επίδειξης του πιστοποιητικού εμβολιασμού. Ξεκαθάρισε πάντως πως κάτι τέτοιο αποτελεί μεταξύ άλλων και μία πολιτική απόφαση.

Έρχεται κατάργηση και στα σχολεία

Το επόμενο βήμα είναι η κατάργηση της μάσκας και στα σχολεία. Κάτι που προανήγγειλε ήδη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε επίσκεψή του, σε σχολείο της Σύρου. «Δεν χρειάζεται να φοράμε μάσκα σε εξωτερικό χώρο. Και πιστεύω ότι και σύντομα θα απαλλαγούμε από τις μάσκες εντός της τάξης γιατί ξέρω ότι ήταν μεγάλος μπελάς. Και δύσκολο για εσάς και μπράβο σας που τα καταφέρατε να είστε τόσο πειθαρχημένοι. Αλλά νομίζω ότι τελειώνει πια η πανδημία και θα μπορέσουμε σιγά-σιγά να επανέλθουμε στην κανονικότητα μας».

Τι ισχύει για την εστίαση

Παραμένει υποχρεωτική η μάσκα προς το παρόν σε εσωτερικούς χώρους. Ενώ στην εστίαση συνεχίζει να απαγορεύεται η είσοδος σε ανεμβολίαστους. Ή σε όσους δεν έχουν κάνει την αναμνηστική δόση μετά τους έξι μήνες ή μετά τους τρεις μήνες με το μονοδοσικό Johnson & Johnson.

Οι πλήρως εμβολιασμένοι συνεχίζουν να μπορούν να μπαίνουν στα κέντρα διασκέδασης και τους κλειστούς χώρους. Σε μπαρ, καφετέριες και εστιατόρια με την επίδειξη του πιστοποιητικού τους, καθώς και όσοι νόσησαν και διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης.

ygeiamou