Κορονοϊός: πάμε διακοπές παρέα με μισό εκατομμύριο ενεργά κρούσματα

Συντάκτης: Newsroom

2 Αυγούστου 2022 07:30

Κορονοϊός: πάμε διακοπές παρέα με μισό εκατομμύριο ενεργά κρούσματα

Με φόντο μισό εκατομμύριο ενεργά κρούσματα ξεκινά το μεγάλο κύμα των εκδρομέων του Αυγούστου αριθμός ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού

Ο αριθμός από τα ενεργά κρούσματα είναι τρομακτικός αναναλογιστεί κανείς πως βρισκόμαστε στην περίοδο της πιο γενικευμένης εξόδου του καλοκαιριού. Ο δρόμος προς τους παραθεριστικούς προορισμούς της χώρας με πλοία, αεροπλάνα αλλά και οδικώς είναι διάσπαρτος με πλήρη χαλάρωση των μέτρων προστασίας. Με αποτέλεσμα να υπάρχουν χιλιάδες επαναλοιμώξεις πολιτών ακόμα και μετά από έναν μόλις μήνα που νόσησαν.

Οι περισσότερες μολύνσεις βρίσκονται στα νησιά

Βασικός προορισμός τα νησιά, εκεί δηλαδή που καταγράφονται οι περισσότερες μολύνσεις καθημερινά. Οι πιθανότητες παράλληλης νόσησης και διακοπών αυξάνονται. Και γι’ αυτό οι ειδικοί τονίζουν ότι πρέπει να φροντίζουμε καλά τον εαυτό μας σε περίπτωση που βρεθούμε θετικοί.

Αυτό σημαίνει ξεκούραση, σωστή διατροφή, καλό ύπνο και φυσικά απομόνωση για να μη γίνουμε αιτία διασποράς.

Ωστόσο, δεκάδες νεαροί τουρίστες διασκεδάζουν αμέριμνοι παρά το γεγονός ότι είναι θετικοί. Αυτό σύμφωνα με τους ειδικούς εγκυμονεί κινδύνους καθώς διασκέδαση κάτω από τον ήλιο μπορεί να οδηγήσει σε θερμοπληξία, να οδηγήσει σε εξασθένηση του ανοσοποιητικού ενώ μπορεί να ενεργοποιήσει όλες τις πιθανές επιπλοκές του κορονοϊού.

Οι μολύνσεις του Αυγούστου θα κρίνουν το αν η χώρα θα μπει στο φθινόπωρο με αυξημένο αριθμό κρουσμάτων και νοσηλειών

Η υποπαραλλαγή 5 της Όμικρον συνεχίζει να δείχνει τη δυναμική της. Προκαλώντας νέο μεγάλο κύμα εισαγωγών στα νοσοκομεία της χώρας. Οι ειδικοί ωστόσο εκτιμούν ότι δε θα υπάρξει περαιτέρω αύξηση στον αριθμό των διασωληνωμένων. Αφού η παραλλαγή αυτή αντιμετωπίζεται πιο συντηρητικά.