Κορονοϊός: υπάρχει ενδεχόμενο επαναφοράς των μέτρων προστασίας τον χειμώνα

Συντάκτης: Newsroom

18 Αυγούστου 2022 07:30

Κορονοϊός: υπάρχει ενδεχόμενο επαναφοράς των μέτρων προστασίας τον χειμώνα

Η πορεία της πανδημίας θα δείξει κατά πόσο θα υπάρχει ενδεχόμενο επαναφοράς των μέτρων προστασίας τον χειμώνα

Η καθηγήτρια Επιδημιολογία και Προληπτικής Ιατρικής του ΕΚΠΑ,  Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, μίλησε στο Mega για τις εξελίξεις σχετικά με τον κορονοϊό. Για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας αλλά και το ενδεχόμενο επαναφοράς των μέτρων προστασίας τον χειμώνα. Όπως είπε χαρακτηρηστικά

Το άνοιγμα των σχολείων και τα μέτρα ασφαλείας

«Η απόφαση για την επιστροφή της μάσκας στα σχολεία θα εξαρτηθεί από την επιδημιολογική εικόνα των δύο τελευταίων εβδομάδων πριν το άνοιγμα των σχολείων. Την απόφαση θα την λάβει η σχετική επιτροπή» δήλωσε η καθηγήτρια. Όταν οι παρουσιαστές την ρώτησαν για την χρήση μάσκας από τους μαθητές ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς. Ενώ δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο ενός μαζικού testing στους μαθητές στις αρχές της νέας σχολικής χρονιάς

Σημείωσε πως τόσο στη χώρα μας, όσο και πανευρωπαϊκά βρισκόμαστε σε φάση αποκλιμάκωσης από το υποστέλεχος της Όμικρον.

«Τα εξιτήρια στα νοσοκομεία είναι περισσότερα από τα εισιτήρια , επομένως αρχίζουν και αποσυμπιέζονται τα νοσοκομεία. Οι θάνατοι είναι λιγότεροι και παραμένουν στην 3η και 4η ηλικία και στις ευπαθείς ομάδες» συμπλήρωσε, ενώ δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο ενός μαζικού testing στους μαθητές στις αρχές της νέας σχολικής χρονιάς.
4η δόση

Σχετικά με την 4η δόση επισήμανε πως η σύσταση των ειδικών έως τώρα είναι να την κάνουν οι άνω των 60 και όσοι έχουν υποκείμενα νοσήματα, ανεξαρτήτου ηλικίας.

«Είναι πολύ σημαντικό, είναι αποτελεσματικό αυτό το εμβόλιο. Η 4η δόση είναι αποτελεσματική ως προς τη βαριά νόσηση. Και όταν έρθει το καινούριο (εμβόλιο) τον Οκτώβριο, Νοέμβριο, βλέπουμε τις καινούριες συστάσεις για όλους». Προσέθεσε η κ. Ψαλτοπούλου.