Κώστας Αποστολάκης: «Πίστευα σε ταρώ, τύχη, φαντάσματα αλλά όχι στον Θεό»

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

18 Νοεμβρίου 2022 11:32

Ο Κώστας Αποστολάκης μίλησε για την καριέρα του καθώς και τη στροφή του στον Θεό έπειτα από ένα «θείο σημάδι».

Ο ηθοποιός Κώστας Αποστολάκης παραχώρησε δηλώσεις στην εκπομπή «Εμείς» του Open και αρχικά δήλωσε πως για χρόνια δεν κατάφερε να φτιάξει κάτι μόνος του.

«Για 35 χρόνια προσπαθούσα να φτιάξω κάτι μόνος του και δεν τα κατάφερα, δεν έφτιαξα τίποτα. Τα ‘εγώ’ μου δεν μπορούσαν να συνεννοηθούν. Πίστευα στα ταρώ, τη χαρτομαντεία, την τύχη, τα όνειρα και τα φαντάσματα αλλά όχι στον Θεό. Πώς γίνεται να υπάρχουν όλα τα μεταφυσικά εκτός από τον Θεό;», τόνισε.

Στη συνέχεια είπε πως το παρουσιάστηκε «θείο σημάδι» και έτσι άλλαξε τον τρόπο που έβλεπε την πίστη. «Έχεις νιώσει να σου σπάνε τη σπονδυλική σου στήλη; Εγώ το ένιωσα αυτό χωρίς να κάνω τίποτα. Ήταν ένα φως κι από εκείνη την ώρα, ένιωθα μια ευτυχία χωρίς να συμβαίνει τίποτα. Κουράστηκε η ψυχή μου να ζει με ψέματα. Με την αλήθεια ήμουν στα μαχαίρια», υπογράμμισε.

Τέλος, δεν δίστασε να ομολογήσει τα πάθη του και τα ελαττώματά του, επισημαίνοντας: «Πριν, τα πάθη μου ήταν το ποτό και το να παίζω στο θέατρο. Είμαι ο χειρότερος από όλους, γιατί σκέφτομαι πρώτα τον εαυτό μου. Είμαι παρτάκιας, εγωιστής και περήφανος ακόμα και τώρα. Παλιά όμως, νόμιζα ότι ήμουν και καλός άνθρωπος».

Ο Αποστολάκης, ο οποίος συμμετέχει στη νέα σειρά του ΣΚΑΙ «Γλυκάνισος», είπε πει πρόσφατα στο περιοδικό «7 Μέρες Tv»: «Είναι γεγονός ότι οι περισσότεροι σήμερα επιδιώκουν να μείνουν νέοι, να μη μεγαλώσουν ποτέ. Νοιάζονται κυρίως για το σώμα και όχι για το πνεύμα…

Ο Πλάτωνας έλεγε ‘το να φοβάται το παιδί το σκοτάδι είναι λογικό, το να φοβάται ο μεγάλος το φως είναι παράλογο’.

Το φως είναι το πνεύμα. Δεν το βλέπεις, σαν τον άνεμο αλλά αυτό υπάρχει και το αισθάνεσαι.

Είναι φοβερό αλλά σήμερα όλοι νοιαζόμαστε για το φθαρτό, για το σώμα, αυτό που θα πάει στο χώμα και δεν νοιαζόμαστε για το πώς θα θρέψουμε την ψυχή μας η οποία θα ζήσει αιώνια, θα βγει από το σώμα και θα ταξιδέψει».