Κώστας Αποστολάκης: «Στράφηκα στον Θεό γιατί είχα κορεστεί από τον πλεονασμό της υποκριτικής ζωής»

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

11 Ιουλίου 2022 23:40

Ο Κώστας Αποστολάκης πιστεύει βαθιά στον Θεό και διατηρεί πολύ στενή σχέση με την Εκκλησία.

Ο δημοφιλής ηθοποιός Κώστας Αποστολάκης αναφέρθηκε στους λόγους που τον έφεραν κοντά στον Θεό τα τελευταία δυόμιση χρόνια.

Με αφορμή την επιθεώρηση «Τι ζούμε ρε», στο θέατρο «Άλσος», ο Αποστολάκης παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Love it» του ΣΚΑΪ και δεν δίστασε να μιλήσει για την πίστη του.

«Η πίστη είναι πολύ προσωπικό θέμα. Υπάρχει συγκεκριμένη γραφή για το πώς πιστεύεις, το Ευαγγέλιο», είπε αρχικά.

Και πρόσθεσε: «Αν βγω και πω ‘πιστεύω στον Θεό’ τη ‘σκοτεινή δύναμη’ δεν την ενοχλεί αυτό το πράγμα. Αν βγω και πω ‘πιστεύω στον Ιησού Χρηστό’… θα πουν ‘κάπως πυροβολημένος είναι αυτός. Κάτι του έτυχε, κάτι του συνέβη.

Ο δικός μου δρόμος είναι ένας δρόμος ψαξίματος, που τον ζήτησα. Το Ευαγγέλιο πήγα να το διαβάσω 29 φορές και… 29 φορές νύσταζα και το έκλεισα στην πρώτη ή στη δεύτερη σελίδα. Δεν ήμουν και έτοιμος να το κάνω».

Στη συνέχεια, ο Αποστολάκης ανέφερε: «Σε αυτό με οδήγησε το γεγονός ότι η ψυχή μου είχε κορεστεί πλέον από τον λεγόμενο πλεονασμό της υποκριτικής ζωής. Δηλαδή, και από μένα και από τους άλλους.

Τώρα, όμως, η υποκρισία των άλλων δεν με ενδιαφέρει.

Δεν την παρατηρώ, ενώ πριν την έβαζα μέσα μου και έκανα κι εγώ το ίδιο για να μπορέσω να επιβιώσω. Όλα αυτά τα φέρνει ο φόβος της επιβίωσης.

Παίρνουμε χάπια γιατί θέλουμε να έχουμε δίκιο. Σταμάτησα να θέλω να έχω δίκιο όταν ενστερνίστηκα τον λόγο του Χριστού».

Ο δημοφιλής ηθοποιός κατέληξε λέγοντας: «Αυτή η αλλαγή μέσα μου έγινε πριν από δυόμισι χρόνια. Προσπαθώ να είμαι αληθινός σε μένα, στη δύναμη που πιστεύω και να είμαι ειλικρινής όσο γίνεται.

Επειδή είμαστε από σάρκα και κόκαλα, είναι πολύ δύσκολο να σου φύγει η αμφιβολία και ο φόβος της επιβίωσης.

Δεν με ενδιαφέρει ποιος με καταλαβαίνει αλλά ποιον καταλαβαίνω εγώ. Δεν κρίνω κανέναν για καμία του πράξη γιατί βλέπω ότι η ζωή είναι φτιαγμένη για λάθη. Αν ψάχνεις το δίκαιο σε αυτή τη ζωή έχεις χάσει».