Κώστας Φαλελάκης: «Μερικές φορές διαλέγει η στιγμή ή η ιστορία να σε κάνει ήρωα ερήμην σου»

23 Φεβρουαρίου 2022 20:15

Κώστας Φαλελάκης: «Μερικές φορές διαλέγει η στιγμή ή η ιστορία να σε κάνει ήρωα ερήμην σου»

Ο Κώστας Φαλελάκης μίλησε στον Άρη Καβατζίκη στην κάμερα του Πάμε Δανάη. Αναφέρθηκε στην Κρήτη, την καριέρα του και την σχέση του με τον Μηνά Χατζησάββα.

Κώστας Φαλελάκης: «Μερικές φορές διαλέγει η στιγμή ή η ιστορία να σε κάνει ήρωα ερήμην σου».

«Γεννήθηκα πριν 59 χρόνια στην Κρήτη. Δεν υπήρχε καν ηλεκτρικό ρεύμα στο χωριό. Αλλά πατρίδα μου έγινε η Αθήνα, μετά το 1991 και η σχέση μου με τον Μηνά με διαμόρφωσαν σαν χαρακτήρα», είπε ο ίδιος .

«Δεν έχω καλές μνήμες από τον τόπο μου. Η μητέρα μου μπαινόβγαινε σε ψυχιατρείο και εμείς μεγαλώναμε με την γιαγιά. Με καταδίωκε η αίσθηση πως θα κληρονομήσω την ψυχική της ασθένεια. Ήμασταν ‘τα παιδιά της τρελής’. Έχω και μια αδερφή, η οποία επίσης είναι σε ψυχιατρείο. Ο πατέρας μου στάθηκε βράχος σε όλο αυτό και πέθανε σαράντα μέρες μετά τον θάνατο της μητέρας μου», είπε ο ηθοποιός με ειλικρίνεια.

Η ζωή του με τον Μηνά Χατζησάββα

«Ήταν ζόρικο. Καταλάβαινε ότι δεν έπρεπε να δίνω δικαίωμα. Με προστάτευσε η αρρενωπή μου εικόνα και το περιβάλλον στο οποίο βρέθηκα. Καθώς ήμουν οργανωμένος στην ΚΝΕ που για μένα έγινε οικογένεια. Μερικές φορές διαλέγει η στιγμή ή η ιστορία να σε κάνει ήρωα ερήμην σου. Ο Μηνάς έχαιρε μεγάλης εκτίμησης, δεν έκρυψε ούτε διατυμπάνισε τη σχέση μας», είπε αρχικά ο Κώστας Φαλελάκης.

«Ζούσαμε 25 χρόνια με τον Μηνά. Δεν το κρύψαμε ποτέ και δεν το διατυμπανίσαμε ποτέ, όταν μετά το θάνατό του δεν μπορούσα να πάρω τη σορό του ήταν αυτό που ξεχείλισε το ποτήρι. Δυστυχώς δεν προλάβαμε το σύμφωνο συμβίωσης. Ήταν οι μέρες που ψηφιζόταν το σύμφωνο για τα ομόφυλα ζευγάρια, ήμουν στη βουλή και το χάρηκε ο Μηνάς μέσα από τα δικά μου μάτια. Δεν είχα ποτέ σκοπό να μιλήσω δημόσια, αλλά αυτό που έγινε μετά το θάνατό του με ξεπέρασε και είπα όχι, δεν θα είμαστε οι ποντικοί της κοινωνίας. Είναι συγκινητικό το πώς η παρουσία του Θάνου Μικρούτσικου σηματοδότησε την αρχή και το τέλος της σχέσης μου με τον Μηνά».

«Η σχέση μας ήταν κοσμογονική, αυτό που έζησα μετά τον θάνατο του ήταν δύσκολο. Ζορίστηκα οικονομικά και ζορίζομαι ακόμη. Εγώ ήθελα παιδί, ο Μηνάς όχι και το σεβάστηκα».

«Η καραντίνα μου στέρησε τους φίλους και την δουλειά μου και αυτό θέλω στο αύριο την δουλειά μου και τους φίλους μου». Τόνισε κλείνοντας ο Κώστας Φαλελάκης.