Κώστας Καζάκος: «Όταν αποφάσισα να ξαναπαντρευτώ έφαγα ξύλο»

1 Μαΐου 2022 09:00

Κώστας Καζάκος: «Όταν αποφάσισα να ξαναπαντρευτώ έφαγα ξύλο»

Ο μεγάλος δάσκαλος και διανοούμενος Κώστας Καζάκος μιλάει με ιδιαίτερη θέρμη, πάθος και αυθορμητισμό για τα παιδικά του χρόνια, για τον Κάρολο Κουν, την Τζένη Καρέζη, για τα παιδιά και τα εγγόνια του, για τους πολέμους, τους πολιτικούς, την παιδεία και τη Γλώσσα.

Κώστας Καζάκος: «Όταν αποφάσισα να ξαναπαντρευτώ έφαγα ξύλο».

Ο Κώστας Καζάκος υποδέχτηκε τη Λένα Αρώνη στο θέατρο Τζένη Καρέζη, το θέατρο που έχτισε με την αείμνηστο ηθοποιό με κόπους ζωής και μεράκι.  Για να παίξουν σε μεγάλες θεατρικές παραστάσεις.  Όλες τους  έμειναν με χρυσά γράμματα στην ιστορία του θεάτρου, όπως το «Διαμάντια και μπλουζ».

Οι μεγάλες συνεργασίες της καριέρας του – Τι θυμάται από τον Κάρολο Κουν

«Ήταν ένας άνθρωπος πλήρης με αδυναμίες προβλήματα, όταν έκανε τη δουλειά του ήταν η ευγένεια προσωποποιημένη και η αγάπη, όχι η χριστιανική αγάπη, ότι το υψηλότερο σημείο που μπορεί να φτάσει η αγάπη είναι η ανάγκη που έχεις να μεταδώσεις αυτό που ξέρεις στους άλλους, η ουσία της αρετής».

Η επαφή με το κοινό του θεάτρου

«Υπήρχε μία καθαρή επαφή με τον κόσμο, ειλικρινής, ανιδιοτελής, ούτε να κερδοσκοπήσουμε, ούτε να πλουτίσαμε, καλά περάσαμε τη ζωή μας αλλά ό,τι βγάλαμε την εποχή των παχιών αγελάδων πάλι τα έφαγε το θέατρο. Το θέατρο δεν μπορεί να σε κάνει πλούσιο, βοήθησε κάποιους ηθοποιούς ο κινηματογράφος».

Η μεγάλη επιτυχία και η αρρώστια της Τζένης Καρέζη

«Όταν αρρώστησε η Τζένη και πέθανε με ρωτούσαν αν λυπάμαι. Τι να λυπηθώ; Πέρασε μία ζωή που μακάρι να τη ζούσανε όλες οι Ελληνίδες, τιμήθηκε αγαπήθηκε πέρασε καλά, δοξάστηκε» δήλωσε.

Είχε σκληρή αντιμετώπιση από τον κόσμο όταν αποφάσισε να ξαναφτιάξει τη ζωή του

«Όταν αποφάσισα να κάνω νέα οικογένεια μετά την Τζένη, έφαγα ξύλο. Διότι δεν ήταν εύκολο να κατανοηθεί αλλά μπορούσα να κάτσω να εξηγώ; Και θεωρήθηκε ότι πρόδωσα τη σχέση μου με την Τζένη. Αλλά δεν μπορείς να την προδώσεις αφού την κουβαλάς». Τόνισε στην Λένα Αρώνη.