Κώστας Κρομμύδας: «Είμαστε δυο μέρες χωρίς ρεύμα και μια μέρα χωρίς νερό» – «Όλα τα τρόφιμα τα θάψαμε στο χιόνι για να μην χαλάσουν»

17 Φεβρουαρίου 2021 18:30

Μπορεί η επέλαση της κακοκαιρίας «Μήδεια» να μας έκανε να δούμε μια «άσπρη μέρα» και να έντυσε στα λευκά πολλές περιοχές στην Ελλάδα, ωστόσο στην Αττική και συγκεκριμένα στα βόρεια προάστια έφερε πολλά προβλήματα.

Οι διακοπές σε ηλεκτροδότηση και υδροδότηση δυσκόλευσαν και συνεχίζουν να δυσκολεύουν πολλά νοικοκυριά που μετρούν πάνω από δυο 24ώρα χωρίς τα βασικά.

Το znews επικοινώνησε με τον ηθοποιό και συγγραφέα Κώστα Κρομμύδα που μένει με τη σύζυγό του και Μαρίνα Γιώτη και την κόρη τους Βαϊά στα βόρεια προάστια και μίλησε για τις σοβαρές δυσκολίες που αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν λόγω της κακοκαιρίας.

Το σπίτι τους έχει μείνει εδώ και δυο μέρες χωρίς ρεύμα – και μια μέρα χωρίς νερό- και η μόνη πηγή θέρμανσής τους είναι το τζάκι.

«Είμαστε εδώ και δυο μέρες χωρίς ρεύμα. Σήμερα για να καταλάβεις φτιάξαμε φαγητό στο τζάκι και ψήσαμε καφέ στη χόβολη. Έχουμε γυρίσει πολλά πολλά χρόνια πίσω. Δεν είναι κακό, αλλά νομίζω ότι ο ρομαντισμός περνά σιγά σιγά. Θέλουμε να έρθουμε στην αρχική μας κατάσταση.

Έχουμε διακοπή ρεύματος από προχθές και για μια μέρα δεν είχαμε και νερό. Είμαστε στα σύνορα Νέας Ερυθραίας και Εκάλης. Προσαρμοστήκαμε στην κατάσταση, αλλά η μόνη θέρμανση που είχαμε και έχουμε είναι το τζάκι. Ευτυχώς που είχα προνοήσει και είχαμε ξύλα, οπότε δεν μας έλειψε η ζέστη και μπορέσαμε να φτιάξουμε και φαγητό. Εγώ είμαι μαθημένος σε αυτά και είχα κρατήσει νερό σε κουβάδες και κάποια κεριά και φαναράκια για να έχουμε φως στο σπίτι. Ωστόσο, η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, αλλά θα το διαχειριστούμε», είπε χαρακτηριστικά ο Κώστας Κρομμύδας.

Τα πρακτικά προβλήματα λόγω της διακοπής ρεύματος

Όσον αφορά στα πρακτικά προβλήματα που δημιουργήθηκαν ο Κώστας αποκάλυψε ότι λόγω της έλλειψης ρεύματος, δεν λειτουργούσε το ψυγεία του σπιτιού: «Το πρόβλημα ήταν το ψυγείο που αναγκαστήκαμε να βγάλουμε όλα τα τρόφιμα και να τα θάψουμε στο χιόνι για να μην χαλάσουν».

Αλλά και η αδυναμία της κόρης τους να παρακολουθήσει τα διαδικτυακά μαθήματα του σχολείου της: «Δυο μέρες χωρίς ρεύμα δεν μπόρεσε και η κόρη μας να παρακολουθήσει ούτε τα διαδικτυακά μαθήματα του σχολείου της. Να φανταστείς ότι κατεβαίνουμε στο αυτοκίνητο και φορτίζουμε τα κινητά μας».

 

Νοικοκυριά σε απόγνωση

Ο συγγραφέας, ωστόσο, δεν έμεινε μόνο στην περίπτωση της οικογένειάς του και ανέφερε: «Υπάρχουν όμως, οικογένειες και άνθρωποι που υποφέρουν με αυτήν την κατάσταση. Υπάρχουν άνθρωποι με προβλήματα υγείας που μπορεί να μην είχαν προνοήσει ότι θα εξελιχθούν έτσι τα πράγματα. Μιλούσα με έναν φίλο που δεν είχε τζάκι ή κάποια άλλη πηγή θέρμανσης στο σπίτι και έχουν παγώσει».

Ιδιαίτερα ενοχλημένος ανέφερε πως δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το πότε θα αποκατασταθεί η βλάβη με το ρεύμα μετά την κακοκαιρία:

«Δεν έχουμε καμία ενημέρωση. Δεν ξέρουμε ούτε πότε θα έρθει το ρεύμα, ούτε πότε θα αποκατασταθούν οι βλάβες. Δεν ήταν καλά προετοιμασμένοι. Το χιόνι που έπεσε ήταν πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της Αττικής, αλλά η κατάσταση ξέφυγε και το να είμαστε τόσες μέρες χωρίς ρεύμα… Δημιουργήθηκαν πολλά προβλήματα. Δεν φταίνε τα πεύκα, δεν είχαν καθαρίσει τίποτα. Στα βόρια προάστια δεν έχουν ρεύμα πολλά νοικοκυριά και η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη».