Κώστας Μακεδόνας: Το αστείο περιστατικό που βίωσε ως πιλότος

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

27 Φεβρουαρίου 2023 12:20

Ο Κώστας Μακεδόνας παραχώρησε συνέντευξη και αναφέρθηκε σε μία σειρά από ζητήματα.

Ο τραγουδιστής Κώστας Μακεδόνας είναι και έμπειρος πιλότος. Πόσο εύκολο είναι πρακτικά να μοιράζει τον χρόνο του ανάμεσα στα δύο;

«Όταν ξεκίνησα να τραγουδάω, σχεδόν δεν παίρναμε ρεπό. Τσακωνόμασταν με τους επιχειρηματίες για να κάνουμε ένα ρεπό να ξεκουραστούμε. Σιγά σιγά, μέσα στα χρόνια αυτό άρχισε να αλλάζει και οι μέρες περιορίστηκαν. Αυτό μου έδωσε περιθώρια να κινηθώ, γιατί αλλιώς θα ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Κάποια στιγμή έφτασα να δουλεύω δεκαπέντε μέρες στη μία δουλειά, δεκαπέντε μέρες στην άλλη για να μπορεί να συνδυαστεί», είπε.

Σου έχει τύχει ποτέ κάποιο αστείο περιστατικό σε πτήση;

Θυμάμαι μία φορά που είχαμε κι άλλους Έλληνες στο πλήρωμα, άκουσαν έναν κύριο μεγάλης ηλικίας να μιλάει ελληνικά σε πτήση μόνο με ξένους επιβάτες. «Είστε Έλληνας;» τον ρώτησαν. Λέει: «Ναι! Κι εσείς;» και έπιασαν την κουβέντα. Και του λένε: «Και ο πιλότος μας είναι ο Μακεδόνας». Εκείνος το άκουσε αλλά δεν φαντάστηκε. Την ώρα που κατέβαινε ο κόσμος από το αεροπλάνο ακούω μια φωνή: «Μπράβο, ρε Μακεδόνα». Βγαίνω από το πιλοτήριο και μου λέει: «Κοίτα να δεις σύμπτωση, να είσαι Μακεδόνας και να μοιάζεις και με τον Μακεδόνα τον τραγουδιστή». (Γελάει.)

Το ότι λείπεις τόσες ώρες από το σπίτι και την οικογένειά σου δεν είναι δύσκολο;

Φροντίζω όταν είμαι και όσο είμαι στο σπίτι να είμαι ουσιαστικά εκεί. Να μην είμαι τουρίστας.

Τα παιδιά σου θέλουν να ακολουθήσουν κάποιο από τα δύο επαγγέλματά σου;

Η κόρη μου ασχολήθηκε με τη μουσική αλλά ερασιτεχνικά, γιατί της αρέσει πάρα πολύ. Ο γιος μου τώρα εξέφρασε το ενδιαφέρον να ασχοληθεί με την αεροπορία.

Σκέφτεσαι να τον αποθαρρύνεις;

Θα είναι ντροπή να τον αποθαρρύνω! (Γελάει.) Το σημαντικό για τα παιδιά μας είναι να μην τα αποθαρρύνουμε σε αυτό που θέλουν να κάνουν. Να διαλέξουν μόνα τους χωρίς να τα πιέσουμε. Από εκεί και πέρα να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να στηρίξουμε τα όνειρά τους να πραγματοποιηθούν.

Πηγή: «ΟΚ!»