“Έσβησε” πρόωρα ο Κώστας Σγόντζος μετά από βαρύ εγκεφαλικό

14 Απριλίου 2019 14:09

“Έσβησε” πρόωρα ο Κώστας Σγόντζος. Ο αγαπημένος παρουσιαστής με τη λατρεία στη μουσική και βεβαίως ραδιοφωνικός παραγωγός, μετά από βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο, έφυγε σήμερα από τη ζωή, προκαλώντας θλίψη στον χώρο των ΜΜΕ και τους εν γένει μουσικόφιλους.

Είχε γίνει γνωστός στο ευρύ κοινό από την παρουσίαση της εκπομπής «Μουσικό καλειδοσκόπιο» στην κρατική τηλεόραση και τα «Παιχνίδια χωρίς Σύνορα». Τον θάνατό του, δυστυχώς, τον μάθαμε από δικό μας φίλο. Την ανέφερε σε ανάρτησή του ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής του Open Πέτρος Κουσουλός, γράφοντας: «Καλοκαίρι 2014. Ιούνιος για την ακρίβεια. Μόλις έχει τελειώσει η σεζόν για την εκπομπή «Ρεπορτάζ» Action24. Όλη η παλιοπαρέα αλλά και η ομάδα του e-reportaz.gr βγήκαμε να τα πιούμε! Ανάμεσα μας και η ψυχή της παρέας.

Ο Κωνσταντίνος Σγοντζος. Ένα μεγάλο «παιδί» με καρδιά αγγέλου. Πραγματικά! Σήμερα έμαθα ότι δεν είναι κοντά μας! Βρίσκεται δίπλα με άλλα αγγελάκια στον Παράδεισο. Γεια σου αδελφέ μου, καλό ταξίδι και σε ευχαριστώ για όλα.»

Ποιος ήταν ο Κώστας Σγόντζος

Ο Κώστας Σγόντζος υπήρξε πολλά χρόνια ραδιοφωνικός παραγωγός και η μουσική υπήρξε μία από τις μεγάλες του αγάπες. Σμμετείχε ενεργά στην παραγωγή του θρυλικού φεστιβάλ «Rock in Athens ’85» και τις εμπειρίες του διηγήθηκε στο ομώνυμο βιβλίο του Γιώργου Τουρκοβασίλη 33 χρόνια μετά. Εκτός από την παρουσίαση μιας από τις πρώτες μουσικές εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης,  έγινε γνωστός και από τα «Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα».

«Τα Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα» ήταν μια εκπομπή της EBU, που ξεκίνησε το 1965 και είχε ως στόχο τη συμφιλίωση των νέων της μεταπολεμικής Ευρώπης, μέσα από ευρηματικά παιχνίδια στα οποία διαγωνίζονταν δήμοι και κοινότητες από διαφορετικές χώρες. Η Ελλάδα πήρε μέρος στο παιχνίδι από το 1993 έως το 1999.

Από το 2014 εργαζόταν στον Atlantis 105.2 FM ως μουσικός παραγωγός ενώ πέρασε σχεδόν από όλα τα μεγάλα «μαγαζιά» της δημοσιογραφίας και των ΜΜΕ. Από την ΕΡΤ μέχρι τον ΑΝΤ1 και από τον Σκάι ως τον ALPHA. Δούλεψε, επίσης, για τους ραδιοσταθμούς ERA 2, ERA sport, TOP FM,ANT1 FM, ROCK FM, SKYROCK, PLANET Επίσης «πέρασε» και από το Attica TV, το Action24, ενώ εργάστηκε και σε ιστοσελίδες όπως το e-reportaz.gr.

Παντρεύτηκε τη Νανά Παλαιτσάκη, επίσης δημοσιογράφο και κατά καιρούς παρουσιάστρια, με την οποία έζησαν ένα μεγάλο έρωτα. Καλό του ταξίδι, με πολλές μουσικές. Σίγουρα εκεί όπου πάει, θα ακούει τις κορυφαίες, των αγγέλων.

Ντονατέλλα Αδάμου