Κώστας Βουτσάς: πώς μοίρασαν μυστικά την περιουσία του! Η συμφωνία της Αλίκης με τις κόρες του

Δημοσιεύθηκε: 6 Μαρτίου 2021 09:40
Κώστας Βουτσάς: πώς μοίρασαν μυστικά την περιουσία του! Η συμφωνία της Αλίκης με τις κόρες του

Η προειδοποίηση της Σάντρας Βουτσά ήταν προφητική σε συνέντευξη μερικούς μήνες μετά τον χαμό του πατέρα της. Η πρωτότοκη κόρη του σπουδαίου ηθοποιού δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Έκανε περιουσία γιατί ήταν προσεκτικός και συγκροτημένος, έκανε επενδύσεις, ακίνητα, έργα τέχνης. Ελπίζω να μην έχουμε θέμα με τα κληρονομικά. Εγώ δε θα αφήσω να συμβεί κάτι τέτοιο.

Πρέπει όλα να γίνουν δίκαια. Θα έλεγα ότι όποιος σκεφτεί ότι θα κάνει κάτι που δεν θα μας ωφελεί όλους, θα είναι πολύ γελασμένος. Δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί αυτό».

Και έτσι και έγινε καθώς η περιουσία του αείμνηστου ηθοποιού μας, μοιράστηκε σωστά και δίκαια σε όλα τα παιδιά του.

Η Αλίκη ήταν ξεκάθαρη
Όσο και να προσπαθούσαν κάποιοι να δημιουργήσουν εντυπώσεις η αλήθεια είναι ότι τόσο η Αλίκη, η τελευταία του σύζυγος ήξερε τι είναι αυτό που τις αναλογεί. Όπως ακριβώς ήξεραν και οι τρείς κόρες του μεγάλου ηθοποιού.

Εξάλλου η δήλωσή της μόνο τυχαία δεν ήταν: «Προφανώς οι δημοσιογράφοι θεωρούν ότι ο κόσμος θέλει να ακούσει τα περιουσιακά στοιχεία του Κώστα.

Ή ότι θέλει να ακούσει μια δυσαρέσκεια δική μου για το κομμάτι της περιουσίας.

Δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο, ο Κώστας τα είχε κάνει πολύ καλά στη ζωή του. Δεν περίμενε ότι θα συναντήσει και θα κάνει έναν τέταρτο γάμο.

Είχε γράψει στις κόρες του πράγματα, είχε κάνει ό,τι έπρεπε να κάνει ως πατέρας και όταν πια συνάντησε εμένα ήταν η περιουσία του όλη μοιρασμένη. Εγώ ήξερα πού μπαίνω», είπε.

Και συμπλήρωσε και για το πανέμορφο αγοράκι που απέκτησε μαζί με τον μεγάλο ηθοποιό, τον Φοίβο αλλά και για τα δικαιώματα του πάνω στην περιουσία του πατέρα του:

«Τώρα, ο Φοίβος θα του αναλογούν πνευματικά δικαιώματα, όπως αναλογούν και στα υπόλοιπα κορίτσια. Αυτό είναι».

Τα βρήκαν σε όλα
Ο Κώστας Βουτσάς είχε μεριμνήσει για όλες τις γυναίκες της ζωής του. Και για την Αλίκη, όπως και για τις τρείς λατρεμένες του κόρες αλλά και για τον γιο του Φοίβο.

Εξάλλου ήταν γνωστό στον χώρο πόσο εγκρατής ήταν με τα οικονομικά και πως ήθελε να εξασφαλίζει πρώτα τους δικούς του ανθρώπους. Κατά πόσο, όταν επρόκειτο για τα παιδιά του και την γυναίκα του.

Έτσι η περιουσία του, μοιράστηκε κατά τον πιο δίκαιο τρόπο για να μην μείνει κανένας παραπονούμενος.

Ανάμεσα της, υπάρχουν κάποιοι σπανιότατοι και πολύ γνωστοί πίνακες τέχνης. Αλλά και άλλα αντικείμενα, όπως και ιστορικά κοσμήματα κειμήλια. Και κοσμήματα από τις ταινίες του, όπως και δώρα από επώνυμους φίλους του που δεν είχαν τόσο οικονομική όπως συναισθηματική αξία.

Μάλιστα ανάμεσα σ αυτά τα αντικείμενα υπάρχουν και δώρα από τον Αριστοτέλη Ωνάση που τον λάτρευε να τον βλέπει στην σκηνή αλλά και τον Σταύρο Νιάρχο που ήξερε όλες τις ταινίες του.

Τέλος ο Κώστας Βουτσάς μερίμνησε και μοίρασε σωστά την ακίνητη περιουσία του. Αποκατέστησε σ αυτό το κομμάτι πρώτα τις κόρες του, χωρίς όμως να αδικήσει την τελευταία γυναίκα της ζωής του και σύζυγο του Αλίκη.

Αυτός ήταν και ο λόγος που η συνάντηση και συζήτηση γύρω από την περιουσία του Βουτσά από τις εμπλεκόμενες μεριές ήταν ουσιαστικά τυπική.

Καθώς είχαν λυθεί όλα και ήταν ξεκάθαρα από τον ίδιο, πολύ πριν συμβεί το μοιραίο…

Πηγή: εφημερίδα Spirto

Δώστε σε ζωή σε αυτό που ονειρεύεστε με τα έπιπλα GAND.