Κούστας-Γιαννικοπούλου: Το διαζύγιο των 234 εκ. ευρώ που απασχολεί την κρεμ ντε λα κρεμ

Δημοσιεύθηκε: 17/04/2019 14:10

Σε δικαστικό θρίλερ για γερά νεύρα έχει εξελιχθεί το διαζύγιο του Γιάννη Κούστα και της Σοφίας Γιαννικοπούλου. Και φυσικά, καθότι εκείνος συγκαταλέγεται στους κραταιούς εφοπλιστές και εκείνη στις πολυφωτογραφημένες κοσμικές, έχει γίνει το talk of the town εδώ και καιρό.

Η κρεμ ντε λα κρεμ παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα (που λέει ο λόγος) τις εξελίξεις στο διαζύγιο των 234 εκατομμυρίων ευρώ και τώρα έχει ένα λόγο παραπάνω. Ποιος είναι αυτός; Μα η απάντηση της Σοφίας, που η προηγούμενη δουλειά της ήταν ηθοποιός, για τους info-maniacs σε δημοσίευμα που την αφορά. Εντελώς όμως.

 

Το δημοσίευμα που της έκανε τα νεύρα τσατάλια

 

 «Δηλαδή επειδή ο κ. Κούστας έφυγε από το σπίτι μας και ξεκίνησε τη νέα του ζωή, θα πρέπει τα παιδιά του πρέπει να ζουν σαν αποπαίδια του πάμπλουτου πατέρα τους;» αναφέρει η πρώην σύζυγος του εφοπλιστή. Συγκεκριμενοποιεί δε το σκεπτικό της ως εξής: 

«Διάβασα το δημοσίευμα του Β. Τσακίρογλου στο Πρώτο Θέμα της Κυριακής, το οποίο ο εν λόγω κύριος ανέλαβε σήμερα να δημοσιεύσει και στο Facebook, μαζί με σχετικό βίντεο. Τα ψέματα ατέλειωτα. Η σκοπιμότητα προφανής.
Απλά προς πληροφόρηση του κ. Τσακίρογλου, δεν προσπαθώ να αποσπάσω τίποτε και από κανέναν. Απλά ζητάω με την αγωγή μου ό,τι δικαιούται και οποιαδήποτε άλλη Ελληνίδα σύζυγος με 22 χρόνια κοινής ζωής. Δηλαδή το 1/3 στην περιουσία που φτιάξαμε στα χρόνια του γάμου μας. Τόσο κακό είναι αυτό;;; Τόσο αγανάκτησε γι’ αυτό ο κ. Τσακίρογλου και με κατηγορεί ότι προσπαθώ να …αποσπάσω χρήματα από τον κ. Κούστα;;; Ούτε δικά του να ήταν …»

Και προσθέτει:
«Επίσης, δεν μας λέει ο κ. Τσακίρογλου, που βρήκε ότι με την αγωγή μου ζητάω 700 Ευρώ το μήνα, για το σκυλάκι των παιδιών μας;;; Τελικά ή αυτός που του τα είπε τον εξέθεσε ανεπανόρθωτα, μιας και ζητάω 55 και όχι 700 Ευρώ το μήνα. Ή τέτοιο είναι το μένος του κ. Τσακίρογλου που πίστευε ότι με ένα τέτοιο ψέμα θα με εκθέσει στα μάτια των αναγνωστών του… Ας διαλέξει τι από τα δύο ισχύει. Ας μας πει, όμως, και πώς έκρινε ο κ. Τσακίρογλου ότι τα παιδιά μου και εγώ θα έπρεπε περίπου να ντρεπόμαστε που ζητάμε χρήματα για ταξίδια; Δηλαδή, επειδή ο κ. Κούστας έφυγε από το σπίτι μας και ξεκίνησε μια νέα ζωή, τα παιδιά του πρέπει να ζουν σαν αποπαίδια του πάμπλουτου πατέρα τους;;; Αυτό λέει η ηθική του κ. Τσακίρογλου;;;

Ο γάμος στο Sorrento

Και πυρπολεί… ανελέητα τον συνάδελφο, τονίζοντας: «Τέλος, πριν φτιάξει το βίντεο όπου προσπαθεί με φωτογραφίες από τον “γάμο στο Sorrento” να μας πει ότι ο κ. Κούστας έχει κάνει νόμιμο γάμο. Δεν αισθάνθηκε ο δαιμόνιος ρεπόρτερ Τσακίρογλου την ανάγκη να ενημερώσει το αναγνωστικό του κοινό ότι ο κ. Κούστας παντρεύτηκε με πολιτικό γάμο στη Βουλιαγμένη μόλις στις 21.03.2019, δηλαδή πριν από λίγες ημέρες; Τι τις θέλει τις φωτογραφίες από τον γάμο μαϊμού στο Sorrento;;; Για να πείσει ποιόν και γιατί;
Δεν θα ασχοληθώ παραπάνω με το έργο του κ. Τσακίρογλου. Αν σκοπός του ήταν να ενημερώσει τους αναγνώστες του για ένα δημόσιο γεγονός, προφανώς δεν έκανε σωστά τη δουλειά του. Αν αντίθετα σκοπός του ήταν να επηρεάσει τη δικαστική κρίση, τότε ματαιοπονεί. Άξιος ο μισθός σου κ. Τσακίρογλου! Να σε χαίρονται οι εργοδότες σου και να σε θαυμάζουν οι αναγνώστες σου!!!.

Η τελευταία δίκη

ΟΚ, no comment, αλλά αξίζει να μάθετε το στόρι του διαζυγίου, που αφορά ακίνητα εκατομμυρίων ευρώ, κατηγορίες για διγαμία, φωτογραφίες από στιγμές διασκέδασης που έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Ακόμα και τη Βασίλισσα της Αγγλίας. Όλα τα παραπάνω… πρωταγωνίστησαν στη μεγάλη δικαστική αντιδικία που έχει προκαλέσει το διαζύγιο του Γιάννη Κούστα και της Σοφίας Γιαννικοπούλου. Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, την Πρωταπριλιά για την ακρίβεια, ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας, παρουσία εκείνης. Στο πλευρό της κ. Γιαννικοπούλου, δε, βρέθηκαν οι αδελφές της.

Η «μάχη» για το πρώην ζευγάρι υπήρξε διπλή αφού από τη μία πλευρά η Σοφία Γιαννικοπούλου ζητεί συμμετοχή στα αποκτήματα ύψους 234 εκατομμύρια ευρώ, υποστηρίζοντας πως βοήθησε στην επαύξηση της περιουσίας κατά την επί 22 χρόνια κοινή τους ζωή. Από την άλλη, ο Γιάννης Κούστας ζητεί την επικύρωση της ανάκλησης των δωρεών ακινήτων ανάμεσά τους το πολυτελές σπίτι της Γλυφάδας, όπου ζουν η πρώην γυναίκα και οι κόρες του, και τη βίλα στο Λαγονήσι.

«Μετά το γάμο τους έπεισε τη Σοφία να μην εργάζεται, να αφοσιωθεί στην οικογένεια και στα παιδιά τους. Βοήθησε στην εξέλιξη του συζύγου της» υποστήριξε η αδελφή της πρώην ηθοποιού, Ιωάννα Γιαννικοπούλου. Εξήγησε, δε, πως «είχε αναλάβει όλη την κοινωνική δράση της εταιρίας». Σύμφωνα με τη μάρτυρα, η Σοφία Γιαννίκου -κατά το καλλιτεχνικό της όνομα- οργάνωνε όλα τα επαγγελματικά δείπνα και τις δεξιώσεις, επέβλεπε την οργάνωση και τη διακόσμηση του σπιτιού, αλλά και τα παιδιά. «Μιλάμε για εξοντωτική εργασία» ανέφερε, εξηγώντας: «Η αδελφή μου έκανε την προετοιμασία. Δεξιωνόταν πρωθυπουργούς, αρχηγούς κρατών και τη θαύμαζα για αυτό που έκανε».

 

Τέταρτο όνομα στον εφοπλισμό

Όσο για τον τρόπο που βοήθησε στην επαύξηση της περιουσίας του εφοπλιστή, η μάρτυρας είπε: «Του έλειπε η αυτοπεποίθηση και ο δυναμισμός που τα βρήκε στην αδελφή μου. Την είχε σαν σύμβουλο του, τον συνόδευε σε όλα τα ταξίδια. Ήταν μία πολύ αρμονική σχέση οικογενειακά και επαγγελματικά». Επεσήμανε δε ότι στάθηκε στο πλευρό του εφοπλιστή και το 2008, όταν ξέσπασε η αμερικανική κρίση, με αποτέλεσμα εκείνος να κλονιστεί: «Εκείνη τον συνόδευε σε ψυχολόγο και στο γραφείο και τον έπεισε να αγωνιστεί και το ξεπέρασε. Σε όλα τα δύσκολα ήταν μαζί. Ωστόσο, από το 2015 και μετά με τη νέα σύντροφό του, κανείς δεν αναγνωρίζει τη συμπεριφορά του. Από υπεύθυνος και καλός πατέρας, δυσφημίζει τον εαυτό του με φωτογραφίες που βγαίνουν στον Τύπο».

Μάλιστα, χαρακτήρισε μέτρια την οικονομική κατάσταση του Γιάννη Κούστα τη δεκαετία του ‘90, αφού διέθετε μόλις τρία καράβια, τα οποία -όπως είπε- έγιναν 64. Έτσι, μετατράπηκε στο τέταρτο όνομα στον εφοπλιστικό χώρο. «Ζούσε μία περιορισμένη οικονομική ζωή. Είχε ένα αμάξι δεκαετίας, ένα σκαφάκι μικρό και έκαναν περιορισμένα έξοδα στο γάμο τους. Δηλαδή τις μπομπονιέρες τις φτιάξαμε μόνοι μας» κατάθεσε χαρακτηριστικά η μάρτυρας και συνέχισε: «Καμία σχέση με την πολυτελή ζωή που κάνει τώρα, με το γάμο, αρραβώνα του με την καινούργια». Παράλληλα, έκανε λόγο για μία «αξιοζήλευτη σχέση» που περιελάμβανε εκδηλώσεις αγάπης ακόμα και με …ποιήματα, τα οποία έχουν προσκομιστεί στο δικαστήριο.

Αυτά τα ολίγα.