Κρίσιμες ώρες για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο – Όλη η βασιλική οικογένεια εκτάκτως στην Αθήνα

Συντάκτης: Newsroom

9 Ιανουαρίου 2023 17:32

Κρίσιμες ώρες για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο - Όλη η βασιλική οικογένεια εκτάκτως στην Αθήνα

Στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου , στη Μητρόπολη των Αθηνών, έσπευσαν το μεσημέρι του Σαββάτου μέλη της βασιλικής οικογένειας να προσευχηθούν για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο, ο οποίος νοσηλεύεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση στην μονάδα εντατικής θεραπείας του «Υγεία».

Νωρίτερα, κάποια από τα μέλη της οικογένειας είχαν ταξιδέψει από το εξωτερικό για να σταθούν στο πλευρό του Κωνσταντίνου, ο οποίος δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Στην χώρα μας έφτασε εκτάκτως η αδελφή του Σοφία, που έχει τον τίτλο της βασιλομήτωρος στον ισπανικό θρόνο, ενώ ο βενιαμίν της οικογένειας Φίλιππος με την σύζυγο του Νίνα Φλορ, ταξίδεψαν από το Τζαϊπούρ της Ινδίας στην Αθήνα μετά από τη σοβαρή εξέλιξη με την υγεία του πατέρα του.

Το παρών στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης έδωσαν επίσης η αδελφή του Κωνσταντίνου, Ειρήνη, όπως και οι Μαρί Σαντάλ και Τατιάνα Μπλάτνικ, σύζυγοι του Παύλου και του Νικολάου.

Το εγκεφαλικό επεισόδιο

Ο 82χρονος τέως μονάρχης, υπέστη οξύ εγκεφαλικό επεισόδιο ενώ βρισκόταν στο σπίτι του στην Αθήνα, μεταφέρθηκε και εισήχθη εσπευσμένα στη ΜΕΘ του θεραπευτηρίου «Υγεία». Αντιμετώπισε αρκετά προβλήμαυα υγείας τα τελευταία χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι είχε προσβληθεί από κορωνοϊό τον Ιανουάριο του 2022, ενώ τον Δεκέμβριο του 2021 είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο με πνευμονικό οίδημα λόγω εισρόφησης. Στο παρελθόν υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο, ενώ αντιμετωπίζει και κινητικά προβλήματα.