Κριστιάνο Ρονάλντο: Δώρισε μία «Χρυσή Μπάλα» στο «Make A Wish Foundation»

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

12 Ιανουαρίου 2023 12:45

Στην πλούσια και γεμάτη διακρίσεις, καριέρα του, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει κατακτήσει σχεδόν τα πάντα και μεταξύ αυτών, πέντε φορές (2008, 2013, 2014, 2016, 2017) τη «Χρυσή Μπάλα»

Και παρά το γεγονός, ότι το συγκεκριμένο βραβείο έχει ιδιαίτερη σημασία για κάθε ποδοσφαιριστή, η «Χρυσή Μπάλα», που κατέκτησε ο διάσημος Πορτογάλος Κριστιάνο Ρονάλντο το 2013… κρύβει μία ιδιαίτερη και όμορφη ιστορία.

Κι’ αυτό, επειδή ο 37χρονος CR7, ο οποίος συνεχίζει την καριέρα του στη Σαουδική Αραβία με τα «χρώματα» της Αλ Νασρ, δώρισε τη συγκεκριμένη «Χρυσή Μπάλα», σε φιλανθρωπικό ίδρυμα, υπεύθυνο για την υποστήριξη παιδιών με σοβαρές ασθένειες.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρόκειται για το τρόπαιο που πουλήθηκε έναντι 645.000 ευρώ σε δημοπρασία από το «Make A Wish Foundation» στον Ισραηλινό δισεκατομμυριούχο, Ιντάν Οφερ.

Ωστόσο, η αγγλική εφημερίδα «The Mirror», υποστηρίζει ότι πρόκειται για ένα τέλειο αντίγραφο και ότι το αρχικό τρόπαιο εκτίθεται ακόμη στο μουσείο του Πορτογάλου σταρ στην Μαδέρα.

Σε σούιτα ξενοδοχείου αντίστοιχη του «χρυσού» συμβολαίου που υπέγραψε με την Αλ Νασρ θα μένει για έναν μήνα στη Σαουδική Αραβία ο Κριστιάνο Ρονάλντο, σύμφωνα με την «Daily Mail», μέχρι, δηλαδή, να βρει πού θα είναι η μόνιμη κατοικία του.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Ρονάλντο επέλεξε το ξενοδοχείο Four Season’s στο Ριάντ και συγκεκριμένα τον Kingdom Tower που είναι ένα από τα ψηλότερα κτήρια στη Σαουδική Αραβία.

Κατά την ίδια πηγή, ο Πορτογάλος επέλεξε μια σουίτα με συνολικά 17 δωμάτια (Kingdom Suite) στα οποία μένουν ο ίδιος με την οικογένειά του, φίλοι αλλά και η ασφάλειά του.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η συγκεκριμένη σουίτα δεν υπάρχει, κατά την «Daily Mail», στον επίσημο τιμοκατάλογο του ξενοδοχείου αλλά απαιτείται ξεχωριστή συμφωνία, όπως ισχύει και για τη Royal Suite.

Για να αντιληφθεί κανείς, ωστόσο, το κόστος, σημειώνεται ότι η Προεδρική Σουίτα κοστίζει 3.000 ευρώ τη βραδιά με την εκτίμηση της βρετανικής εφημερίδας να είναι ότι ο τελικός λογαριασμός για τον Ρονάλντο θα ξεπεράσει τα 280.000 ευρώ.