Κώστας Ψαραύτης

3 Αυγούστου 2021 16:35

Αγγειοπλάστης

Μεγαλώνοντας μέσα σε αγγειοπλαστείο ήταν αναπόφευκτη η επαφή μου με τον πηλό. Μέρα με τη μέρα αγάπησα αυτή την τέχνη και η αγάπη εξελίχθηκε σε πάθος. Δημιούργησα το πρώτο μου εργαστήριο στο Μαρούσι το 1986. Όνειρο κρυφό η επιστροφή μου στη μικρή μου πατρίδα, τη Σίφνο.

Το 1994 κατάφερα να το πραγματοποιήσω και έτσι άνοιξα το εργαστήριό μου και έκθεση κεραμικής στον Πλατύ Γιαλό, όπου εκθέτω τις δημιουργίες μου.

Δούλεψα με τον παραδοσιακό τρόπο φτιάχνοντας χρηστικά αντικείμενα, αντικείμενα διακόσμησης και είδη κήπου αρχικά στο εργαστήριό μου στο Μαρούσι. Αργότερα η επαφή μου με ζωγράφους πάνω στο Αρχαϊκό αντικείμενο με οδήγησε να δημιουργήσω φόρμες Αρχαϊκές και αντίγραφα μουσείου. Αποφάσισα ότι είχα την ανάγκη να πάω τη δουλειά μου παραπέρα και ολοκλήρωσα την επαφή μου με το αρχαϊκό αντικείμενο.

Παράλληλα δεν έπαψα να δημιουργώ αντικείμενα οικιακής χρήσεως και διακόσμησης. Βοηθός μου στο εργαστήριό μου η σύζυγός μου Μαρία, που με το δικό της ταλέντο και το δικό της ύφος διακοσμεί συχνά τα κεραμικά μου προσδίδοντας σε αυτά ένα διαφορετικό στυλ.

Παρά τις αντίξοες συνθήκες, προσπαθώ να δημιουργώ καινούργια κεραμικά με σύγχρονα υλικά βελτιώνοντας την ποιότητά τους, που θα έχουν απήχηση στο κοινό και να εξυπηρετούν τις ανάγκες τους.