Λάζαρος Γεωργακόπουλος: «Περνάω στο δρόμο κι ακούω “Καραπάνο, Καραπάνο”»

Συντάκτης: Newsroom

2 Ιουνίου 2022 09:20

Λάζαρος Γεωργακόπουλος: «Περνάω στο δρόμο κι ακούω "Καραπάνο, Καραπάνο"»

Ο Λάζαρος Γεωργακόπουλος ήταν καλεσμένος στο Στούντιο 4 της ΕΡΤ και μίλησε για την μεγάλη του πορεία στο θέατρο και τον επιτυχημένο ρόλο του στον Σασμό του Alpha, όποθ το κοινό τον γνώρισε καλύτερα

Ο Λάζαρος Γεωργακόπουλος τα τελευταία χρόνια είχε αφοσιωθεί στο θέατρο και για πολλά χρόνια δεν είχε εμφανιστεί στην τηλεόραση. Ο ρόλος του Καραπάνου στον Σασμό έφερε μια ευχάριστη έκπληξη στη ζωή του.

«Νομίζω δεν έχω ξαναβρεθεί σε τόσο μεγάλη επιτυχία στην τηλεόραση, δηλαδή να περνάς και να ακούς “Καραπάνο, Καραπάνο”. Μια μερίδα κόσμου δεν με ήξερε από το θέατρο. Ή δεν έτυχε να δει δουλειές μου στην τηλεόραση ή τον κινηματογράφο. Νομίζω μπορεί να έρθει να με δει τώρα στο θέατρο και αυτό είναι το ωραίο».
«Το γεγονός, όμως, ότι ο σκηνοθέτης της σειράς σκεφτόταν έξω από το κουτί και με φαντάστηκε στο ρόλο του ισοβίτη, με ιντρίγκαρε πάρα πολύ. Οπότε πήρα την υπόθεση για το που θα κινηθεί ο ρόλος και σκέφτηκα πως θα έχει ενδιαφέρον να το κάνω. Είναι ωραίο να παίζεις σε μια μεγάλη επιτυχία»

Στη συνέχεια ο Λάζαρος Γεωργακόπουλος ρωτήθηκε από τον Θανάση Αναγνωστόπουλο αν ισχύει αυτό που έχει γραφτεί ότι θα σκοτώσει τον γιο του

«Δεν ξέρω, δεν μπορώ να σας δώσω τέτοια πληροφορία. Θανάση, ξεπερνάς τα όρια. Εγώ ξέρω τι θα γίνει, απλά δεν μπορώ να πω. Στο ρόλο μου θα γίνει κάτι δραματικό και αυτό είναι το ωραίο. Σε αυτή τη περίεργη ζωή, ενός ισοβίτη, ο οποίος έχει ασχοληθεί με το έγκλημα, υπάρχει κάτι το οποίο το βγάζει μία πλευρά η οποία είναι πολύ όμορφη. Δεν είναι το στερεοτυπικό με έναν άνθρωπο που απλά σκοτώνει, σκοτώνει, σκοτώνει χωρίς ίχνος ευαισθησίας. Εδώ είναι ένας άνθρωπος υπερευαίσθητος, σε σχέση με αυτό το θέμα. Κλαίει. Δεν το βλέπεις εύκολα».

Ο ηθοποιός μίλησε για τη γνωριμία με τη σύντροφό του με την οποία είναι πολλά χρόνια μαζί και ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος δεν μπόρεσε να μην τον πειράξει λίγο

«Άρα, η εποχή που εσύ ήσουν εργένης δεν ήταν μεγάλη, δεν ξέρεις πώς είναι να είσαι εργένης», είπε ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος. Ο Λάζαρος Γεωργακόπουλος τότε τους αιφνιδίασε απαντώντας: «Είχα πολύ έντονη ζωή από πολύ μικρός. Πολύ έντονη, από 13 ετών».

«Και με εμπειρίες από 13 ετών;». Ρώτησε ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος για να λάβει τη θετική απάντηση του ηθοποιού. «Ρε Θανάση! Για όνομα του Θεού!», παρενέβη η Νάνσυ Ζαμπέτογλου χαμογελώντας.