Λένα Μαντά: «Έφυγα αφήνοντας πίσω δυο παιδιά να μάχονται…»

8 Αυγούστου 2021 22:15

Λένα Μαντά: «Έφυγα αφήνοντας πίσω δυο παιδιά να μάχονται…»

Η γνωστή συγγραφέας, Λένα Μαντά, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι της στο Καπανδρίτι μετά από τις υποδείξεις της Πολιτικής Προστασίας. Έμειναν πίσω όμως τα δύο παιδιά της για να βοηθήσουν με την Εθελοντική ομάδα Καπανδριτίου Πολυδενδρίου. Δημοσίευσε μια φωτογραφία την ώρα που ξεκινούσε ο γιος της με την ομάδα για να βοηθήσουν.

Λένα Μαντά: «Έφυγα αφήνοντας πίσω δυο παιδιά να μάχονται…».

«Επέστρεψα! Είμαι σπίτι μου, ευγνώμων, γιατί δεν πήρα την θανατερή πίκρα να δω τους κόπους μιας ζωής να γίνονται στάχτη, όπως συνέβη σε παρά πολλούς συνανθρώπους μου.
Πάνω απ όλα όμως, είμαι ευτυχισμένη γιατί αγκάλιασα ξανά τον γιο μου @nextdoor_superhero και την κόρη μου @maria_manta_zz … Έφυγα αφήνοντας πίσω δυο παιδιά να μάχονται… Ναι, καμαρώνω…Αλλά έχασα δυο ζωές χθες. Δεν είχα ανάσα…

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς που με είχατε έννοια. Ομότεχνοι μου πρόσφεραν το σπίτι τους να μείνω, φίλοι, συγγενείς, βιβλιοπώλες από Ελλάδα και Κύπρο τηλεφωνούσαν, έστελναν μηνύματα, προσπαθούσαν να μου δώσουν κουράγιο.
Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω την @claire.theodorou που έφυγε εσπευσμένα από τις διακοπές στην Τζια για να είναι κοντά μου. Που με φιλοξένησε και μου πρόσφερε… τι ακριβώς, μόνο εγώ το ξέρω…

Είμαι καλά! Όταν όλα τελείωσαν καλά, μόνο καλά έχω δικαίωμα να είμαι. Με την σκέψη όμως σε αυτούς που έχασαν την περιουσία τους στην φωτιά αφ’ ενός και στα χιλιάδες στρέμματα δάσους που χάθηκαν, στα ζώα που βασανίστηκαν ή και κάηκαν… Δεν είναι ώρα ακόμα να μιλήσουμε για τα υπόλοιπα… Ας τελειώσουμε οριστικά και κάτι θέλω να πω κι εγώ… Όχι τώρα όμως…
ΥΓ. Μην ξεχάσω! Ευχαριστώ και την κουμπάρα μου @thaliapsarra που λειτουργούσε ως… ανταποκρίτρια! Εκείνοι ενημέρωνε πολλούς που ήθελαν να μάθουν χωρίς να με επιβαρύνουν!

Διάλεξα αυτή την φωτογραφία που έχω αγαπήσει ιδιαίτερα. Είναι ο γιος μου στο όχημα της @ethekap καθώς φεύγει με την ομάδα…». Έγραψε συνοδεύοντας τη φωτογραφία.