Λεωνίδας Κακούρης: «Έχω περάσει ημέρες σε μοναστήρια»

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

1 Νοεμβρίου 2022 11:22

Ο Λεωνίδας Κακούρης έδωσε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη και μίλησε για τον ρόλο του στο «Μαύρο Ρόδο», για τη σχέση του με τη θρησκεία και την ατάκα που είπε για την Κατερίνα Διδασκάλου.

Ο γνωστός ηθοποιός Λεωνίδας Κακούρης μετά τις «Άγριες Μέλισσες» φέτος συμμετέχει στο «Μαύρο Ρόδο» του ΜEGA.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «Τηλέραμα» αναφέρθηκε σε διάφορα ζητήματα που τον αφορούν.

Τον Θέμη τον συμπαθείτε ως Λεωνίδας;

«Ναι, τον γουστάρω! Τον ‘κουβαλάω’ άλλωστε μαζί μου από το καλοκαίρι, από την περιοδεία της θεατρικής ‘Πλεκτάνης’ σε όλη την Ελλάδα. Εκεί άρχισα να τον μελετάω, για να μπορώ να τον αποδώσω τώρα στο ‘Μαύρο ρόδο’. Και όσο πάει τον συμπαθώ όλο και πιο πολύ».

Πώς και είπατε το «ναι» στο «Μαύρο ρόδο», ύστερα μάλιστα από τρεις επιτυχημένες αλλά πολύ κουραστικές σεζόν στις «Μέλισσες»;

«Μου άρεσε… Αφενός. Αφετέρου, μπορεί κι εγώ να ήθελα να είχα την ευκαιρία να ξεκουραστώ και να κάτσω να σκεφτώ έπειτα από τρεις φουλ σεζόν, όμως για πόσο ακόμα θα μπορώ να διαλέγω ωραίες δουλειές; Εξάλλου αυτή είναι η δουλειά μου. Και την αγαπώ. Και για να πω την αλήθεια, μπορεί για έναν – δύο μήνες να απολάμβανα την ξεκούραση, όμως μετά θα βαριόμουν και θα ήθελα να ξαναγυρίσω σε αυτό που αγαπώ. Η μόνη μου ξεκούραση λοιπόν φέτος θα είναι ότι δεν θα κάνω θέατρο, τουλάχιστον όχι την πρώτη σεζόν…»

Η δική σας σχέση με τη θρησκεία πώς είναι;

«Είναι κάπως… μοναχική. Έχω περάσει, ας πούμε και εγώ μερικές ημέρες σε μοναστήρια… Είναι ένας άλλος, ήσυχος κόσμος. Σιωπηλός και αληθινός, όπου μπορείς να βρεις την ηρεμία σου».

Η ατάκα σας για την Κατερίνα Διδασκάλου, τη γυναίκα σας Μυρσίνη στις «Μέλισσες», ότι ανυπομονείτε να την αποκαλέσετε «γερόντισσα» στο «Μαύρο ρόδο» έγινε viral…

«Ναι, αλλά αυτό ήταν… ευσεβής πόθος. Στην πραγματικότητα ο Θέμης δεν θα ήξερε ποτέ πώς να την προσφωνήσει. Είναι άνθρωπος της νύχτας και δεν γνωρίζει το τυπικό των μοναστηριών. Είναι όμως και ένας τύπος που, αν το ήξερε, θα έλεγε: ‘Μα τι λέτε; Πώς γίνεται να αποκαλείτε αυτή την ωραία γυναίκα γερόντισσα; Δεν πάει!’» (γελάει).