Λεωνίδας Κακούρης: «Μου αρέσει ο ρόλος στο ‘Μαύρο Ρόδο’, έχει στοιχεία που με απελευθερώνουν»

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

14 Νοεμβρίου 2022 09:01

Ο Λεωνίδας Κακούρης μίλησε για τη ζωή του, τα επαγγελματικά του και για τη συμμετοχή του στην καθηλωτική σειρά του MEGA, «Μαύρο Ρόδο».

Ο ηθοποιός Λεωνίδας Κακούρης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι!» και αναφέρθηκε στη συμμετοχή του στη σειρά του MEGA, «Μαύρο Ρόδο», ως Θέμης Καστρινός.

«Ο Θέμης έχει μία αχίλλειο πτέρνα. Σίγουρα υπάρχει κάτι που είναι το ευαίσθητο σημείο του. Εγώ νομίζω ότι είναι η γυναίκα του, η Αγγελική. Και πάνω σε αυτή τη σχέση του έστησε και όλη του την προσωπικότητα, τουλάχιστον έτσι όπως τον αντιμετωπίζω εγώ. Είναι ένας ρόλος που αρχίζω και τον συμπαθώ, γιατί αρχίζω και νιώθω απελευθερωτικά, σε σχέση με διάφορες στάσεις που έχει ένας λαϊκός άνθρωπος, όπως είναι ο Θέμης. Ο Θέμης ξεκίνησε χωρίς να έχει ένα καλό οικονομικό υπόβαθρο, χωρίς σπουδές, δούλευε και άνοιξε ένα κατάστημα εστίασης και μετά γνώρισε τη γυναίκα του. Η γυναίκα του θέλει να τον αποτραβήξει από τη νύχτα, εκείνος όμως έχει άλλα σχέδια. Ήθελε να φτάσει το όνομά του να γίνει συνώνυμο ή ανώτερο της γυναίκας του, μόνο και μόνο για να μην έχει το κόμπλεξ ότι τον δημιούργησε και τον έφτιαξε η Αγγελική», ανέφερε αρχικά ο Κακούρης.

«Αυτό δείχνει έναν άνθρωπο που είναι ‘καπάτσος’, που έχει καταφέρει πάρα πολλά στη ζωή του, είναι ευχάριστος στην παρέα, πέρα από τις σκοτεινές πλευρές που έχει και την ‘παραβατικότητα’ που έχει το επάγγελμα, χωρίς όμως να εννοώ ότι όποιος κάνει αυτό το επάγγελμα έχουν αναγκαστικά μία τέτοια παραβατική συμπεριφορά. Στη μυθοπλασία αλλά και στη ζωή είναι ένας άνθρωπος που έχει πολλά στοιχεία που μου αρέσουν γιατί με απελευθερώνουν», πρόσθεσε.

«Ο γιος του είναι σε διαδικασία εκμάθησης, θα ερωτευτεί, θα τον φέρω θα τον ψήσω και τα λοιπά. Ο μεγάλος αγώνας του Θέμη είναι η σχέση του με τη γυναίκα του. Στο μέλλον θα δούμε πολλά. Όταν ξεκινάμε τη σειρά γνωρίζουμε λίγα πράγματα. Γυρίζουμε τα επεισόδια βάσει του χώρου, γιατί μέχρι να πάμε από το ένα μέρος στο άλλο θα φτάναμε στην έκτη σκηνή και θα τελείωνε η μέρα. Τη ροή τη βλέπουμε απλά από ένα σημείο και μετά κοιτάς μόνο τον ρόλο σου, γιατί οι ρυθμοί είναι καταιγιστικοί. Δεν είναι εύκολο όταν γυρίζεις μία σκηνή του επεισοδίου 20 και μετά πρέπει να παίξεις σε επεισόδιο που έχει γίνει ‘χαμός’», αποκάλυψε ο ηθοποιός σχετικά με τα γυρίσματα.

Πως αντιδρά ο κόσμος όταν βλέπει τον «Θέμη Καστρινό» στον δρόμο; «Νομίζω ότι ο Θέμης έχει πέραση, είναι λαοφιλής με την έννοια ότι έχει κάποια στοιχεία που σε αποφορτίζουν. Μου άρεσε πολύ το πέρασμα του Θέμη από το μοναστήρι που δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι κωμικό για να μπορέσει να φανεί το κωμικό στοιχείο. Μόνο αν φέρει το δικό του στοιχείο. Δηλαδή όταν ο Θέμης είναι στις καλόγριες και προσπαθεί να συνεννοηθεί και να τους λέει ‘ρε αγαπούλα μου’, αρκεί», τόνισε ο Κακούρης για τον ρόλο του.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην πληθώρα ρόλων και διαφορετικών χαρακτήρων που έχει κληθεί να ενσαρκώσει.

«Μόνο με αυτόν τον τρόπο μου αρέσει να υπάρχω στη δουλειά. Άνετα θα μπορούσε να υπάρξει ένας ρόλος στο ‘Μαύρο Ρόδο’ που να έχει τα χαρακτηριστικά του Δούκα από τις ‘Άγριες Μέλισσες’. Μέσα σε όλη βεντάλια των ανθρώπων που φαντασιώθηκα ότι θα ήθελα να δημιουργήσω και να πλάσω τον Θέμη, δεν ήταν αυτός ο ρόλος – του Δούκα –, γιατί αυτός ο ρόλος έχει παιχτεί. Άρα πρέπει να δούμε κάτι άλλο, και αυτό το άλλο μου δίνει και εμένα μία έμπνευση και όρεξη να αυτοσχεδιάσω. Την κάθε σκηνή τη διαβάζω και τη συζητάμε με τον σκηνοθέτη, και από εκεί και πέρα, ένα έχει κάποια στοιχεία που μπορούμε να βάλουμε να τη ‘νοστιμέψουμε’ ή να βάλουμε λίγο χιούμορ, μπαίνουν και διάφορες ατάκες», επεσήμανε.

Για την αντίδραση της κόρης του για τους ρόλους του, που είναι στην εφηβεία, ο Κακούρης τόνισε: «Η κόρη μου κάνει ότι δεν συμβαίνει κάτι. Δεν κρύβει την ταυτότητά της στο σχολείο αλλά ιδιοσυγκρασιακά δεν το διαδίδει ούτε και ο γιος μου».

Για την παράσταση που πρωταγωνιστεί, τη «Μελωδία της Ευτυχίας», ο ηθοποιός είπε κλείνοντας: «Όταν μου έγινε η πρόταση από τον Τάκη Γέωργα, επειδή είμαστε στον απόηχο πολύ άσχημων ειδήσεων για την παιδική ηλικία, ένιωσα χαρούμενος γιατί θα πάρω μέρος σε μία παράσταση που αγκαλιάζει τα παιδιά. Είναι μία παράσταση για τα παιδιά έτσι όπως θα έπρεπε να είναι, με πολλά μηνύματα, με αγάπη. Θα ξεκινήσουμε κοντά στα Χριστούγεννα και θα είμαστε κοντά 25 ημέρες στο Θέατρο Κολλεγίου Αθηνών για περιορισμένες παραστάσεις».