Λεωνίδας Κακούρης: Το συγκλονιστικό δημόσιο μήνυμά του στα θύματα των ημερών «Δεν πρέπει να περπατάμε με σκυμμένο κεφάλι»

Δημοσιεύθηκε: 23 Φεβρουαρίου 2021 10:14
Λεωνίδας Κακούρης: Το συγκλονιστικό δημόσιο μήνυμά του στα θύματα των ημερών «Δεν πρέπει να περπατάμε με σκυμμένο κεφάλι»

Συγκλονιστικός ήταν χθες το βράδυ ο ηθοποιός Λεωνίδας Κακούρης μιλώντας στη Δημόσια Τηλεόραση και στην εκπομπή ειδικές αποστολές

Ο «Δούκας Σεβαστός» στις Άγριες μέλισσες μίλησε κοιτώντας την κάμερα και απευθύνθηκε στα θύματα όλων αυτών των ημερών.

«Από τη στιγμή που έχεις ακούσει κάτι μέχρι να φτάσεις στο να δεις στην τηλεόραση έναν άνθρωπο να συλλαμβάνεται, υπάρχει πολύ μεγάλη απόσταση. Όταν σε μία θεατρική παράσταση υπάρχουν νέα παιδιά που βιώνουν μια παραβατική συμπεριφορά και δεν μπορούν να αντιδράσουν, πρέπει κάποιος να τους προστατεύσει.

Δεν γνωρίζαμε, είχαμε ακούσει φήμες. Ίσως κάποιοι γνώριζαν. Όταν ήρθαν οι πρώτες καταγγελίες σαστίσαμε. Γιατί και αυτά που διαβάζαμε ήταν ασύλληπτα, προσπαθούσα να συμπιέσω στο κεφάλι μου όλα αυτά που διάβαζα για να τα καταλάβω.

Παγώνουμε. Δεν μπορείς να μη νιώσεις αγανάκτηση με αυτά που ακούς. Δεν μπορώ να μην πιστέψω τα παιδιά που βγήκαν και μίλησαν. Δεν μπορώ να μην πιστέψω τη γλώσσα του σώματος. Δεν μπορεί να τρελάθηκαν ξαφνικά όλα αυτά τα παιδιά και να λένε ασυναρτησίες.

Θέλω να πω σε όλους τους ηθοποιούς ότι δεν πρέπει να περπατάμε με σκυμμένο κεφάλι, γιατί το θέατρο είναι ένας υπέροχος τόπος γεμάτος σπουδαίους ανθρώπους.

Δεν θα πρέπει να φτάσουμε στην αντίπερα όχθη, στον κανιβαλισμό. Θα πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτά που έχουν ουσία, στις καταγγελίες που έχουν πάει στη Δικαιοσύνη»

Όπως και να το δεις… είναι INNOSTAT