Light : Ο καβγάς με τον Snik στα MAD, η μεγάλη απώλεια και τα ναρκωτικά

Συντάκτης: Newsroom

10 Μαΐου 2023 17:16

Light : Ο καβγάς με τον Snik στα MAD, η μεγάλη απώλεια και τα ναρκωτικά

Ο τράπερ Light παραχώρησε πρόσφατα μια συνέντευξη στο περιοδικό Down Town.

Μεταξύ άλλων, μίλησε για τον καβγά του με τον Snik στα περσινά βραβεία MAD αλλά και για την προσωπική του ζωή.

Έχεις «φάει» πολλά σκατά;

Ναι. Από φίλους, από τον εαυτό μου, από συμπεριφορές μου που με έκαναν να κάνω κύκλους και να μην προχωράω. Αλκοόλ, καβγάδες, ναρκωτικά.

Οι γονείς σου τι ρόλο έπαιξαν σε όλο αυτό;

Ο μπαμπάς μου πέθανε πριν από 5 χρόνια. Η μητέρα μου ήταν καθηγήτρια αγγλικών και μένει πλέον στα Γιαννιτσά. Έχω δύο αδερφές και δύο αδερφούς. Κλασικά πράγματα, δεν έχω κάποιο overdramatic story. Οι γονείς μου πήραν διαζύγιο στα 5 μου. Από τότε έμεινα με τον πατέρα μου. Είχαν τις ανησυχίες τους για μένα αλλά με άφησαν να κάνω και τα λάθη μου για να μάθω. Δεν μεγάλωσα μέσα σε μία «φούσκα». Αυτή η πρακτική δε βγάζει λειτουργικούς ανθρώπους στην κοινωνία.

Ο χαμός του πατέρα σου σού στοίχισε παραπάνω;

Ναι αλλά άργησα να το συνειδητοποιήσω, γιατί ήμουν βυθισμένος στην τοξικότητα. Μου πήρε 3 χρόνια ψυχοθεραπείας για να καταλάβω τι έχει συμβεί. Πρόλαβε να με δει να ανεβαίνω αλλά όχι να με δει στο σημείο που είμαι σήμερα. Είναι ένα από τα πράγματα που με θλίβουν.

Στην ψυχοθεραπεία σε οδήγησε η απώλειά του;

Όταν έχεις θέματα, είτε θα συνεχίσεις να κάνεις κύκλους γύρω από τον εαυτό σου κάνοντας λάθη, είτε θα κάνεις τη δύσκολη δουλειά και θα προσπαθήσεις να λύσεις ό,τι σε τραβάει πίσω. Κάποια στιγμή είπα ότι θέλω να γίνω καλύτερος άνθρωπος, καλύτερος φίλος, καλύτερος σύντροφος.

Τι συμπεράσματα έβγαλες για τον εαυτό σου;

Είχα αναπτύξει όρια που δεν ήταν πραγματικά. Θεωρούσα ότι δεν ήμουν ικανός για πολλά πράγματα και κατάλαβα ότι έχω την ικανότητα να μην καταφεύγω σε τοξικές συμπεριφορές – ναρκωτικά και «ξύδια» – όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά. Η πειθαρχία και το πρόγραμμα ήταν αυτά που χρειαζόμουν στη ζωή μου.

Έχεις κάνει πολλά drugs;

Πειραματίστηκα, ήμουν λίγο έξαλλος. Σε καμία περίπτωση δεν προτρέπω κάποιον να πάρει ναρκωτικά, απλώς περιγράφω τη δική μου ιστορία. Ήταν κάτι που ακόμη κι αυτό με σμίλεψε ως άνθρωπο, μία φάση που όμως χαίρομαι που τελείωσε. Πρέπει να ξέρεις ότι αυτό χρειάζεται να έχει ημερομηνία λήξης, ότι έχεις τη δύναμη να βγεις από ‘κει.

Η δική σου κόντρα είναι με τον Snik. Τι έχει συμβεί;

Με τον Δημήτρη ξεκινήσαμε μαζί χρονικά, ήμασταν από τους πρώτους που έκαναν rap στην Ελλάδα. Η σχέση μας έφτασε σε ένα σημείο που η ρήξη δεν μπορούσε να φτιαχτεί. Δυστυχώς έπρεπε να υπάρξουν αυτά τα επεισοδιακά συμβάντα που μας έκαναν μόνο κακό.

Φτάσαμε σε ένα σημείο που είδαμε ότι τα χνώτα μας δεν ταιριάζουν και παίρνει ο καθένας το δρόμο του. Εγώ τουλάχιστον σε αυτή τη φάση είμαι μαζί του – δεν έχω κάποιο μίσος ούτε του κρατάω κάτι, απλώς δεν μου ταιριάζει ως άνθρωπος και προχωράω χωρίς αυτόν. Θα δείξει ο χρόνος ποιος αξίζει και ποιος όχι.

Το αποκορύφωμα της κόντρας σας το είδαμε live στα περσινά MAD Awards, θεωρείς σωστή την αντίδρασή σας στη διοργάνωση;

Όχι, βέβαια! Ξενέρωσα που αναγκάστηκα να λειτουργήσω έτσι, δεν το ήθελα. Πηγαίνοντας στα βραβεία ήθελα να τραγουδήσω, να βραβευτώ, να ευχαριστήσω τον κόσμο που με ψήφισε, να βάλω τα ωραία μου ρούχα. Πήγα «γαμπρός», ωραίος, με την κοπέλα μου στο χέρι, και ξαφνικά μόλις κάθισα σε μια καρέκλα άρχισαν να με βαράνε τρεις μπράβοι. Εκεί έχασα το παιχνίδι, επειδή έρχομαι από ένα περιβάλλον στο οποίο όταν σου κάνουν κάτι και δεν αντιδράσεις είσαι αυτομάτως το θύμα. Και αν είσαι θύμα θα σ’ το κάνουν ξανά. Σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο όπως αυτός της rap, το να είσαι θύμα είναι ό,τι χειρότερο. Όταν λοιπόν δέχθηκα επίθεση ξαφνικά, ζύγισα τις επιλογές μου λίγο πιο βιαστικά απ’ ό,τι έπρεπε και λειτούργησα με mentality γειτονιάς παρά με mentality καλλιτέχνη και δημόσιου προσώπου. Αυτό ήταν το λάθος μου. Η παντελής άρνηση της διοργάνωσης να μας προστατέψει μας έφερε εκεί. Τους είχα παρακαλέσει άπειρες φορές, είχα στείλει και μηνύματα, είχα πάρει τηλέφωνα, ζήτησα χίλιες φορές να μη μας βάλουν μαζί γιατί τον ξέρω τι είναι ο άλλος, θα προσπαθούσε να κάνει σκηνικό. Μου έλεγαν «μη φοβάσαι, έχουμε ασφάλεια», και με το που έκατσα βρέθηκα αντιμέτωπος με τρεις φουσκωτούς.

Μπορεί να ήταν εσκεμμένο;

Θα σου πω απλώς ότι ένα μήνα πριν είχαν γίνει τα Oscar όπου ο Will Smith έριξε μια·μπουνιά στον Chris Rock και τους συζητούσε όλος ο πλανήτης. Οπότε τι να κάνουμε στην Ψωροκώσταινα; Ό,τι κάνουν οι Αμερικανοί θα κάνουμε κι εμείς! Και το πέτυχαν, πέρασε ένας χρόνος και ακόμη γι’ αυτό συζητάμε. Οπότε, βαράω παλαμάκια σήμερα. Πολύ καλό marketing, συγχαρητήρια σε όποιον το σκέφτηκε! Και φέτος είπαν ότι έχουμε φάει ban και εγώ και ο Snik, δεν θα είμαστε υποψήφιοι σε καμία κατηγορία. To timing βέβαια είναι τρομερό, γιατί τώρα υπάρχουν τόσοι rap καλλιτέχνες οπότε θα την κάνουν τη δουλίτσα τους. Ξεζουμίσαμε τον Snik και τον Light τόσα χρόνια, που δεν θα τους έβλεπε κανείς αν δεν ήμασταν εμείς, και τώρα που υπάρχει ο Saske, ο Sidarta, ο Rack, οTrannos, ο Fy και πόσοι άλλοι μπορούμε να τους κάνουμε ban.

Με τον Snik έχετε ξαναμιλήσει;

Μιλήσαμε… με τρεις τελίτσες. Δεν δώσαμε τα χέρια, αλλά από δικής μου πλευράς το θέμα έχει λήξει. Και θα έπρεπε να είχαμε μείνει στη μουσική μας. Εφόσον είμαστε rappers, θεωρώ ότι θα μπορούσαμε να το είχαμε λύσει μέσα από τα τραγούδια μας.