Lio, η νέα άφιξη στη Μύκονο -Η ιστορία πίσω από το εστιατόριο, κλαμπ, καμπαρέ του θρυλικού ισπανικού Pascha

4 Ιουλίου 2021 20:00

Lio, η νέα άφιξη στη Μύκονο -Η ιστορία πίσω από το εστιατόριο, κλαμπ, καμπαρέ του θρυλικού ισπανικού Pascha

Σε λίγες μέρες ανοίγει το μοναδικό εστιατόριο-club-cabaret του θρυλικού ομίλου Pascha, «Liο» στη Μύκονο.

Το οποίο θα έχει στα εγκαίνιά του (9 Ιουλίου), την «καπιταλιστική διεθνή» των «κιμπάρηδων» αλλά και τη βραβευμένη με ‘Όσκαρ ηθοποιό Αν Χαθαγουέη.

Αν οφείλαμε να αναγνωρίσουμε κάτι στη Μύκονο και αυτό είναι το κοινό της στοιχείο με την Ίμπιζα αλλά και το Τουλούμ στο Μεξικό.

Είναι ότι και τα τρία μέρη αν κάποιος τα κατακτήσει, έχει κάνει το πρώτο βήμα προς τη διεθνή αναγνώριση.

Αφού η Μύκονος για παράδειγμα, είναι μια διεθνής μητρόπολη του Καλοκαιριού. Πως να μην κατακτήσεις τον κόσμο, αφού πρώτα κερδίσεις το νησί;

Έτσι λοιπόν, κάποιος ψιθύρισε στους ανθρώπους του ομίλου Pacha ότι το πιο κοσμοπολίτικο νησί μας έγινε πολύ «οριεντάλ».

Και οι Ισπανοί «κονκισταδόρες» φρόντισαν να οργανώσουν τη δικιά τους εκστρατεία στο νησί των ανέμων για να το επαναφέρουν στις πιο… Δυτικές αναφορές.

Το παρακάτω βίντεο από το Lio στην Ιμπιζα δίνε μια γεύση για το πώς θα είναι το νέο κλαμπ της Μυκόνου:

Γιατί το Pacha είναι ο θρύλος της ευρωπαϊκής νύχτας

Το πρώτο Pacha δημιουργήθηκε το 1966 στην παραθαλάσσια πόλη Σίτζες που βρίσκεται γύρω στα σαράντα χιλιόμετρα έξω από τη Βαρκελώνη.

Ήταν και παραμένει το πνευματικό παιδί του Ricardo Urgell, που γεννήθηκε στη Βαρκελώνη το 1937 και είναι εγγονός του γνωστού Ισπανού ζωγράφου Modesto Urgell.

Tο όνομα του Pacha προήλθε από το σχόλιο της πρώτης του γυναίκας Marisa Cobos που του έλεγε ότι με τα λεφτά που θα κέρδιζε από το κλαμπ θα ζούσε σαν τον «Πασά». Έτσι κι έγινε.

Εφτά χρόνια αργότερα άνοιξε και στην Ίμπιζα και έγινε γνωστό σε ολόκληρο τον κόσμο.

Mιλάμε για το ιστορικό κλαμπ που έζησε όλα τα μεγάλα κινήματα αμφισβήτησης των 60’ς και των 90’ς, από τους χίπις, μέχρι την έκρηξη της ηλεκτρονικής μουσικής και τα «Καλοκαίρια της Αγάπης» της δεκαετίας του’90.

Κάτι που δεν το φανταζόταν ο ιδρυτής του από την αρχή, στα είκοσί του που έκανε μαθήματα θαλάσσιου σκι στην παραλία του Σίτζες.

Ο ιδρυτής του Pacha, Urgell, κατάλαβε γρήγορα όμως την αξία του ονόματος της επιχείρησης του, ως brand και γρήγορα επεκτάθηκε και σε άλλους τομείς, πρεσβεύοντας την πολυτέλεια και την μποέμικη χαλαρότητα.

Έτσι δεν άργησε να δημιουργήσει και το El Hotel Pacha. Η δημιουργία μιας δυνατής και διεθνούς «μάρκας», όπως είναι αυτή του Pacha προϋποθέτει και κάτι άλλο.

Την ύπαρξη μιας φιλοσοφίας ζωής που προβάλει ένα lifestyle και ψυχαγωγικό brand όπως το Pacha.

Κάτω από το brand Pacha υπάρχουν τα clubs Pacha (όχι στην Μύκονο), υπάρχει το Lio (Ibiza & Μύκονο από φέτος) και τα ξενοδοχεία (στη Μύκονο έχει ανοίξει το Destino στον Άγιο Στέφανο).

Βέβαια στην επέκταση του Ισπανικής προέλευσης brand, παγκοσμίως, δεν έπαιξε μόνο η φοβερή ιστορία του, αλλά και το γεγονός ότι από το 2017 αγόρασε τα δικαιώματά του το αμερικάνικο επενδυτικό fund Trilantic Europe, που έχει ως έδρα του το Λονδίνο.

Για αυτό ανέλαβε CEO του ομίλου o Nick Mc Cabe που είναι Αμερικάνος. Εδώ να προσθέσουμε ότι το Lio θα παρουσιάσει φέτος το show «La Fete Sauvage» που θα διαρκεί 2,5 ώρες .

Περιλαμβάνοντας χορευτικό πρόγραμμα με καλλίγραμμες χορεύτριες, για να μένουν, εν ώρα φαγητού, αλλά και μετά στη χώνεψη, όλες οι αισθήσεις σε πλήρη απασχόληση.

Μιλώντας για το φαγητό, το Lio που είχε ξεκινήσει στην Ίμπιζα το 2011, προσφέρει μεσογειακή κουζίνα και μάλλον σε γκουρμέ ατμόσφαιρα. Lio θα ανοίξει και στο Cafe de Paris που υπάρχει από το 1924 στο Λονδίνο και στο οποίο έχουν τραγουδήσει οι Sinatra, Marlene Dietrich αλλά και George Michael.

Αναβιώνει το κλίμα του Παριζιάνικου καμπαρέ με την ανανέωση της μεσογειακής φρεσκάδας. Το αποτέλεσμα αποτελεί διασταύρωση μοντερνιάς και γκλάμουρ.