Λορίν Τζομπς: Η «χρυσή» κληρονόμος του Τζομπς δεν προτίθεται να αφήσει τίποτα στα παιδιά της!

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

30 Ιουνίου 2022 17:15

Η «χρυσή» κληρονόμος του Στιβ Τζομπς, Λορίν, η οποία διαχειρίζεται περιουσία ύψους 21,7 δισ. δολαρίων δεν προτίθεται να αφήσει ούτε σεντ στα τρία παιδιά της!

Η επιχειρηματίας Λορίν Τζομπς, η οποία ασχολείται με φιλανθρωπικές δράσεις, έχει ξεκαθαρίσει ότι τα παιδιά της δεν πρόκειται να κληρονομήσουν τα χρήματά της και γενικότερα την αμύθητη περιουσία της. Και αυτό επειδή προφανώς θα τα δωρίσει σε αγαθοεργίες.

Σε δηλώσεις της στην εφημερίδα «New York Times», είπε: «Αν ζήσω αρκετά, όλα αυτά θα τελειώσουν με εμένα».

Ως επί το πλείστον, η Λορίν Τζομπς υποστηρίζει πολιτικές που αφορούν τη μεταρρύθμιση της εκπαίδευσης και της μετανάστευσης, την κοινωνική δικαιοσύνη και τη διατήρηση του περιβάλλοντος.

Η Τζομπς διδάσκει αφιλοκερδώς μη προνομιούχα παιδιά. Επίσης, το 1997 ίδρυσε το College Track, έναν μη κυβερνητικό οργανισμό που προετοιμάζει τα παιδιά της εργατικής τάξης για το Πανεπιστήμιο, μέσω μαθημάτων και συμβουλευτικής καθοδήγησης.

Στην ίδια εφημερίδα είχε πει, το 2013: «Με την ευρύτερη έννοια, θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τη γνώση μας και το δίκτυό μας και τις σχέσεις μας για να προσπαθήσουμε να κάνουμε το μεγαλύτερο δυνατό καλό».

Η χήρα του Τζομπς υπογράμμισε πως θέλει να μοιράσει την περιουσία που άφησε ο σύζυγός της, «με τρόπους που θα βοηθήσουν άτομα και κοινότητες με βιώσιμο τρόπο.

Δεν με ενδιαφέρουν τα κτίρια του πλούτου και τα παιδιά μου το ξέρουν αυτό.

Ούτε ο Στιβ ενδιαφερόταν για τέτοια. Αν ζήσω αρκετά, όλα αυτά θα τελειώσουν με εμένα».

Σε άλλο σημείο, τόνισε «Δεν είναι σωστό να συσσωρεύουν κάποιοι ιδιώτες τεράστιες περιουσίες. Αυτές ισούνται με αυτές εκατομμυρίων και εκατομμυρίων ανθρώπων μαζί. Δεν υπάρχει τίποτα το δίκαιο εδώ».

Η επιχειρηματίας γεννήθηκε το 1963 στο Γουέστ Μίλφορντ, του Νιου Τζέρσεϊ. Ο πατέρας της, που ήταν πιλότος, πέθανε σε συντριβή αεροπλάνου όταν εκείνη ήταν μόλις τριών ετών. Η μητέρα της παντρεύτηκε ξανά αργότερα.

Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια, ενώ ακολούθησε μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ. Αφού αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια, εργάστηκε στη στις «Merrill Lynch» και «Goldman Sachs».

Το 1989 συνάντησε τον Στιβ Τζομπς σε ομιλία που έδωσε εκείνος στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ.

«Ήξερα πως ο Στιβ Τζομπς ήταν ο ομιλητής αλλά το πρόσωπο που είχα στο μυαλό μου ήταν αυτό του Μπιλ Γκέιτς. Τους μπέρδευα συνέχεια αυτούς τους δύο», είπε εκείνη μετά από χρόνια.

Και πρόσθεσε: «Εκείνος δούλευε στη ‘NeXT’ και δεν ήταν ακριβώς μεγάλο όνομα ακόμα για μένα. Δεν ήμουν καθόλου ενθουσιασμένη αλλά η φίλη μου ήταν, κι έτσι πήγαμε στην εκδήλωση».

Οι δυο τους έφτασαν αργά και τους είπαν ότι δεν μπορούσαν να καθίσουν στο διάδρομο. Κατέληξαν να μπουν κρυφά στις κρατημένες θέσεις στο μπροστινό μέρος της αίθουσας.

Τότε ο Τζομπς κάθισε δίπλα της! «Κοίταξα στα δεξιά μου και υπήρχε ένα όμορφο κορίτσι εκεί. Οπότε ξεκινήσαμε να κουβεντιάζουμε ενώ περίμενα να με ανακοινώσουν», είπε εκείνος.

Αφού ολοκλήρωσε τη διάλεξη, «κυνήγησε» τη μελλοντική του σύζυγο, η οποία είχε ήδη βγει από την αίθουσα.

Της πρότεινε να δειπνήσουν και πήγαν σε ένα κοντινό εστιατόριο, το «Saint Michael’s Alley». Έμειναν μαζί για τέσσερις ώρες. Εκείνος «έστησε» τους υπαλλήλους στη «NeXT», οι οποίοι τον περίμεναν σε επαγγελματικό δείπνο!

Δεν άργησαν να κάνουν σχέση. Μετά από δύο χρόνια, τον Μάρτιο του 1991, παντρεύτηκαν. Απέκτησαν τρία παιδιά, τους Ριντ, Έριν και Ιβ.

Η Λορίν είναι επίσης η θετή μητέρα της Λίσα Μπρέναν Τζομπς, κόρης του εκλιπόντα από παλιότερη σχέση με την Κριστιάν Μπρέναν.

Ωστόσο, για σχεδόν μια δεκαετία την απέρριπτε και επέμενε ότι δεν ήταν κόρη του -παρά το τεστ DNA που απέδειξε ότι ήταν πράγματι ο πατέρας της.

Ο Τζομπς έφυγε από τη ζωή το 2011 χτυπημένος από καρκίνο και η σύζυγός του κληρονόμησε την αμύθητη περιουσία του.