Έρευνα: «ακέφαλο» το καρτέλ της κοκαΐνης στην Ευρώπη μετά το τέλος του Λουίτζι Βανσέρι (φωτογραφία)

Δημοσιεύθηκε: 06/02/2019 10:00
Έρευνα: "ακέφαλο" το καρτέλ της κοκαΐνης στην Ευρώπη μετά το τέλος του Λουίτζι Βανσέρι (φωτογραφία)

Είχε πέσει νεκρός στο Ν. Κόσμο και η δολοφονία του εξιχνιάστηκε από τους έμπειρους Αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής. Ο Βανσέρι θεωρούταν το μεγαλύτερο “κεφάλι” στην “Γηραιά Ήπειρο” όσον αφορά τη διακίνηση της κοκαΐνης. Φυσικά δε και είχε απευθείας επαφές με τους “βαρόνους” της κοκαΐνης της Κολομβίας.

Ποτέ δεν έπαιρνε κόκα

Ο ίδιος δεν έπιανε ποτέ κόκα στα χέρια του. Απλά κανόνιζε καραβιές ολόκληρες που έρχονταν στην “Γηραιά Ήπειρο” και βέβαια τον ενδιέφερε ο πακτωλός των χρημάτων που έβγαζε ο ίδιος και η ομάδα του από την μεταφορά και τη διακίνηση τις κοκαΐνης.

Διέμενε σε υπερπολυτελή βίλα στην Ίμπιζα τις Ισπανίας, ώστε να είναι κοντά στους χώρους υποδοχής του ναρκωτικού. Στη συνέχεια το διακινούσε μέσω της ομάδας τους στις πιάτσες σε μεγάλες πρωτεύουσες τις Ευρώπης. Το οξύμωρο στην όλη υπόθεση είναι το γεγονός πως ο αδελφός του Βανσέρι είναι αστυνομικός στο Βέλγιο.

Η δολοφονία του

Ο Βανσέρι δολοφονήθηκε το 2017 από τον “Τόνι” και τον “Βίνι”, δυο Αλβανούς που θεωρούνται εκτελεστές του Κολομβιανού καρτέλ. Φέρεται μάλιστα να ελέγχονται από έναν άλλο Αλβανό, οποίος επίσης παίζει πια σημαντικό ρόλο στις επαφές με την Λατινική Αμερική.

Μάλιστα, ο συγκεκριμένος Αλβανός, 32 ετών, συνελήφθη χθες από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών ως ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του,  Η σύλληψη του έγινε την ώρα που περνούσε το τελωνείο στην Κακαβιά, προκειμένου να έλθει στην Αθήνα ώστε να γλεντήσει στα μπουζούκια. Έτσι είπε χαρακτηριστικά στους Αστυνομικούς της Ασφάλειας.

TIP

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι διάσημος στην Αλβανία, καθώς θεωρείται καλοζωιστής, bon viveur, ενώ ο πατέρας του είναι ιδιοκτήτης ενός εκ των πλέον γνωστών κλαμπ των Τιράνων. Όσο για τον φόνο του 56χρονου Βέλγου το 2017 στον Νέο Κόσμο, αποτελούσε άλυτο μυστήριο. Μέχρι τη στιγμή που οι ερευνητές του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών απέκτησαν πλήρη πρόσβαση στο κινητό του τηλέφωνο. Τα γραπτά μηνύματα που βρέθηκαν αποθηκευμένα στη μνήμη της συσκευής, αναφέρει το bloko.gr, αποκάλυψαν τα κίνητρα και την ταυτότητα των δραστών.

Η απολογία ενώπιον του ανακριτή

Ο 32χρονος Αλβανός σήμερα αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή. Οι άλλοι δύο συνεργοί του, με ψευδώνυμα ή υποκοριστικά ονόματα «Tony» και «Vinny» συνεχίζουν να διαφεύγουν τη σύλληψη. Κατηγορούνται ότι δολοφόνησαν τον Βανσέρι με μία σφαίρα στο κεφάλι κατ’ εντολήν του κολομβιανού καρτέλ στο οποίο χρωστούσε χρήματα. Η δολοφονία έγινε το βράδυ της 16ης Ιουνίου 2017 στον πεζόδρομο της οδού Φανοσθένους στον Νέο Κόσμο. Στο σημείο του φόνου, οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει και περισυλλέξει έναν κάλυκα από όπλο διαμετρήματος 22 χιλιοστών, ενώ κατά τη νεκροτομή μία σφαίρα είχε βρεθεί στο πίσω μέρος του κρανίου του θύματος. Ο δολοφόνος είχε πυροβολήσει μία φορά πισώπλατα από κοντινή απόσταση.