Αλέξανδρος Λυκουρέζος: «Δεν πρόσφερε τίποτα η Μάρθα Κουτουμάνου και μας κατηγορεί ότι αλλάξαμε»

Δημοσιεύθηκε: 5 Ιουνίου 2019 14:23
Αλέξανδρος Λυκουρέζος: "Δεν πρόσφερε τίποτα η Μάρθα Κουτουμάνου και μας κατηγορεί ότι αλλάξαμε"

«Η συμπεριφορά της Μάρθας τα δύο τελευταία χρόνια είναι τουλάχιστον ανεξήγητη!»

To σπίτι ή μάλλον η βιλάρα της Ζωής Λάσκαρη στο Πόρτο Ράφτη -με πριβέ παραλία, με σκαλάκια που οδηγούν εκεί- είναι το μείζον θέμα στη δικαστική κόντρα των τέκνων της αξέχαστης σταρ.  Ο τελευταίος σύζυγος της «Ζωίτσας» της καρδιάς μας, ποινικολόγος Αλεξάνδρος Λυκουρέζος πήρε θέση υπερασπιζόμενος την κόρη του, Μαρία Ελένη έναντι της Μάρθας Κουτουμάνου.

«Στο σπίτι στο Πόρτο Ράφτη, η Μαρία Ελένη, δεν έμενε μαζί. Έμενα σε άλλα σπίτια που νοίκιαζε κατά καιρούς για λίγο διάστημα. Στο σπίτι στο Πόρτο Ράφτη μέναμε, εγώ, η Ζωή, η Μάρθα και η Ζένια. Η διανομή όταν “έφυγε” η Ζωή, έγινε με απόλυτη σύμπνοια, με τη δική μου παρουσία, ακόμα και τα μικροπράγματα της Ζωής ήταν θέμα διανομής με αγάπη και ηρεμία μεταξύ των κοριτσιών, εγώ θα πάρω αυτό εγώ θα πάρω εκείνο…», δήλωσε και συγκεκριμενοποίησε το πρόβλημα.

Το πρόβλημα

«Το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν η Μάρθα αποφάσισε να μείνει και αρνείται εδώ και δυο ολόκληρα χρόνια να δώσει τα κλειδιά του σπιτιού στην συνιδιοκτήτρια και αδελφή της, Μαρία Ελένη. Για αυτό αναγκάστηκε η Μαρία Ελένη, που το απέφευγε επί τόσο καιρό, να πάει στο δικαστήριο για να οριστεί προσωρινή διαχειρίστρια και να διατάξει το δικαστήριο να δοθούν τα κλειδιά, ώστε να μπορεί να επισκέπτεται το σπίτι κάποιος μεσίτης για να προωθηθεί η πώληση του και η μίσθωσή του», είπε χαρακτηριστικά στην Τατιάνα Στεφανίδου.

Ποια αλλαγή συμπεριφοράς;

Kαι πρόσθεσε χαρακτηρίζοντας «χονδροειδέστατο ψεύδος» τον ισχυρισμό της Μάρθας Κουτουμάνου ότι η συμπεριφορά της ετεροθαλούς αδελφής της Μαρίας – Ελένης Λυκουρέζου και του ιδίου, άλλαξε απέναντί της μετά το θάνατο της μητέρας της, Ζωής Λάσκαρη. Συμπλήρωσε μάλιστα: «Τη φιλοξενούσαμε, εκεί έμενε, εκεί κοιμόταν, εκεί έτρωγε, δεν προσέφερε τίποτε απολύτως οικονομικά, δεν εργαζόταν, δεν μπορούσε».

Χειμαρρώδης, συνέχισε:

«Μετά τον θάνατο της Ζωής, τον Αύγουστο του 2018, έγινε η διανομή -με τη δική μου παρουσία- όλων των πραγμάτων μεταξύ των παιδιών Μαρίας Ελένης και Μάρθας ηρεμότατα και ωραιότατα. Η κάθε μία επέλεγε τι θέλει να πάρει από τα αντικείμενα, τα ρούχα και με απόλυτη συμφωνία προχώρησε αυτή η διανομή. Όλα αυτά που λέγονται ότι άλλαξε η συμπεριφορά απέναντί της είναι ένα χονδροειδέστατο ψεύδος!».

«Την Μάρθα Κουτουμάνου και την κόρη της τη Ζένια Μπονάτσου τις μεγάλωσα σαν κόρη μου και εγγονή μου γιατί τα αγαπούσα και τα αγαπώ. Μετά τον θάνατο της Ζωής όλα έγιναν με απόλυτη τάξη.

. Η συμφωνία ήταν το ταχύτερο να αδειάσει το σπίτι στο Πόρτο Ράφτη για να μπορέσει ή να πωληθεί ή να μισθωθεί. Το σπίτι ανήκει εξίσου και στις δύο, εγώ αποποιήθηκα. Δυστυχώς, η Μάρθα αποφάσισε τελικά να μείνει στο σπίτι και όχι μόνο αυτό, επί 2 ολόκληρα χρόνια αρνείται να δώσει τα κλειδιά στην άλλη ιδιοκτήτρια που είναι η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου. Γι’ αυτό και αναγκάστηκε η Μαρία Ελένη να καταφύγει στο δικαστήριο γιατί δεν ήθελε να προκαλέσει οξύτητα πηγαίνοντας στο σπίτι που είχε κάθε δικαίωμα να πάει.

Το δικαστήριο προ ημερών την διόρισε προσωρινή διαχειρίστρια και υποχρέωσε την πλευρά της Μάρθας να παραδώσει τα κλειδιά, το οποίο υποτίθεται ότι θα γίνει αύριο, μετά από 2 ολόκληρα χρόνια! Η συμπεριφορά της Μάρθας τα δύο τελευταία χρόνια είναι τουλάχιστον ανεξήγητη! Ακόμα και τους πίνακες τους χαρίσαμε στη Μάρθα. Υπάρχουν κάποιες εκκρεμότητες οικονομικές, οι οποίες θα επιλυθούν με την πώληση του ακινήτου».

Το διαμέρισμα και το θέατρο

Ο κ.Λυκουρέζος όμως, αναφέρθηκε και στο διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και το θέατρο. «Η Ζωή Λάσκαρη είχε επιλέξει τη Μαρία Ελένη Λυκουρέζου να είναι στο θέατρο, μαζί είχαν παίξει το πρώτο έργο. Η Μάρθα Κουτουμάνου ουδέποτε ενδιαφέρθηκε ουσιαστικά για το θέατρο. Από μικρή η Μαρία Ελένη το παρακολουθούσε, η Ζωή μαζί με τη Μαρία Ελένη πήγαινε στο θέατρο. Η Μάρθα με τη Ζένια Μπονάτσου, την αγαπημένη της κόρη που με αποκαλούσε παππού, μεγάλωσαν όλα αυτά τα χρόνια στο Πόρτο Ράφτη.

Τη φιλοξενούσαμε, εκεί έμενε, εκεί κοιμόταν, εκεί έτρωγε, δεν προσέφερε τίποτε απολύτως οικονομικά, δεν εργαζόταν, δεν μπορούσε. Συνεπώς, με αγάπη τη μεγάλωσα σαν τέταρτο παιδί μου, όπως και τη Ζένια σαν εγγονή μου. Μάλιστα, η Ζωή είχε και ένα διαμέρισμα στην οδό Ομήρου που ανήκει και στα δύο κορίτσια και η Μαρία Ελένη πρότεινε να εγκατασταθεί εκεί η Ζένια για να είναι στο κέντρο της Αθήνας κι εγώ δαπάνησα ένα πολύ σημαντικό ποσό για να επισκευαστεί το σπίτι, το οποίο είχε πολλά προβλήματα, υγρασία και άλλα.

Η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου έμενε σε άλλα σπίτια που νοίκιαζε κατά καιρούς. Στο σπίτι στο Πόρτο Ράφτη μέναμε η Ζωή Λάσκαρη, η Μάρθα Κουτουμάνου, η Ζένια Μπονάτσου κι εγώ. Η διανομή έγινε με απόλυτη τάξη και ησυχία και πολλές μέρες ήταν παρών ο κοινός φίλος των κοριτσιών, Μάκης Σούλης. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν η Μάρθα αποφάσισε να μείνει στο σπίτι και αρνείτο για δύο ολόκληρα χρόνια να δώσει τα κλειδιά του σπιτιού στη συνιδιοκτήτρια αδελφή της».