Μαίρη Χρονοπούλου: Δοκιμάζεται από τον κορωνοϊό – «Ποτέ δεν ήμουν χειρότερα!»

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

16 Ιουλίου 2022 10:57

Δύσκολες ώρες για τη Μαίρη Χρονοπούλου, η οποία δοκιμάζεται σκληρά από τον κορωνοϊό.

Η δημοφιλής ηθοποιός, Μαίρη Χρονοπούλου, ταλαιπωρείται για δέκατη ημέρα από τον Coviid-19 και στον 19ο βαθμό του κύκλου της κλίμακας του μοριακού τεστ PCR.

Έχει βαριά συμπτώματα πνευμονίας ωστόσο δεν θέλησε να μεταβεί στο νοσοκομείο, παρότι υπήρχε για εκείνη μονόκλινο δωμάτιο θεραπείας, λόγω της εξαιρετικά επείγουσας κατάστασής της.

Ο κορυφαίος καθηγητής Νικόλαος Κουλούρης, διευθυντής του Πνευμονολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου «Σωτηρία», της δίνει οδηγίες από το τηλέφωνο για τη θεραπεία της.

Η αγαπημένη πρωταγωνίστρια, που μάλιστα σήμερα έχει τα 89α γενέθλιά της, μίλησε στην εφημερίδα «Espresso» και αναφέρθηκε στην περιπέτειά της.

«Ποτέ στη ζωή μου δεν ήμουν χειρότερα! Υπάρχει πιο σκούρο χρώμα από τη μοναξιά; Μαύρο, κατάμαυρο!

Είμαι σε καραντίνα. Βέβαια, σε μια καραντίνα εννέα στρεμμάτων, 200 ελιών και των λατρεμένων μου ζωντανών, μέσα στον πεντακάθαρο αέρα μου.

Βλέπετε, είμαι τυχερή – το σπίτι μου βρίσκεται ακριβώς πάνω σε ένα μπουγάζι. Και έχω πάντα, μα πάντα, αγέρα που τον λατρεύω…

Ευτυχώς, η γραμματέας και βοηθός μου, η Νίνο, αρρώστησε ελαφρά, πολύ ελαφρύτερα από εμένα. Κι έτσι μπόρεσε να μου συμπαρασταθεί τέλεια, όπως πάντα.

Μοναδική παρηγοριά μου, τα συνεχή και ακατάπαυστα τηλεφωνήματα των φίλων μου» είπε αρχικά η Χρονοπούλου!

Και πρόσθεσε: «Είναι τα χειρότερα γενέθλια της ζωής μου, τα πιο μοναχικά…

Το ‘Χαμόγελο του Παιδιού’, η δεύτερη οικογένειά μου, είχε οργανώσει ένα μεγάλο event με παιδάκια και χορηγούς σε ένα πανέμορφο κτήμα για τον εορτασμό των γενεθλίων μου.

Είχα ζητήσει η τούρτα μου να έχει 100 κεράκια! Έτσι, για τους κακόγλωσσους! Όμως, όλα πήγαν πίσω, έχουμε όμως χρόνο μπροστά μας!

Αυτό όμως που με κουκούλωσε τρυφερά και μου έδωσε κουράγιο ήταν η πολλαπλή, καθημερινή συμπαράσταση των φίλων μου.

Όπως μου είπε ένας φίλος μου, ‘δεν έχεις φίλους, Μαίρη, οικογένεια έχεις’.

Σε επτά μέρη της Αθήνας, όχι απαραίτητα σε κεντρικές και περίοπτες περιοχές, έχουν εγκατασταθεί επτά διαγνωστικά κέντρα ύψιστης ποιότητας. Ένα από αυτά είναι πλάι στο σπίτι μου, στο Κορωπί. Πρόκειται για τον όμιλο Ιατρική Διάγνωση και μου έχει συμπαρασταθεί αφάνταστα, σαν συγγενής μου. Καθημερινά! Τους ευγνωμονώ. Δήμητρα, σ’ αγαπώ».