Μαίρη Χρονοπούλου: Σπαρακτικό «αντίο» στη Μάρθα Καραγιάννη – «Αισθάνομαι ότι ακολουθώ…»

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

19 Σεπτεμβρίου 2022 08:50

Με συγκινητικά λόγια αποχαιρέτισε τη Μάρθα Καραγιάννη η Μαίρη Χρονοπούλου, η οποία έπαιξε μαζί της σε θρυλικά μιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη.

Μετά και την απώλεια της Μάρθας Καραγιάννη, η δημοφιλής πρωταγωνίστρια Μαίρη Χρονοπούλου τόνισε πως αισθάνεται πως θα είναι η επόμενη που θα ακολουθήσει, ενώ υπογράμμισε πως βλέπει ερημιά γύρω της όταν αναζητά σκηνοθέτες, ηθοποιούς και χορογράφους.

Στον επίσημο λογαριασμό της Χρονοπούλου στο Instagram, αναρτήθηκε το παρακάτω κείμενο:

Η Μαίρη Χρονοπούλου μιλά για ένα από τα ομορφότερα κορίτσια των ελληνικών μιούζικαλ, που παρότι δεν υπήρξαν ποτέ κολλητές, παρέμειναν -έως και σήμερα- αδελφικές φίλες!

«Δεν ήταν κολλητή μου, αλλά είχαμε αδελφικές σχέσεις. Ήταν από τις ελαχιστότατες συναδέλφους που με επισκεπτόταν στο νοσοκομείο, τόσα χρόνια που ήμουν άρρωστη. Αυτή και η Μπεάτα Ασημακοπούλου.

Δεν ήταν καμία τους κολλητή μου. Με την Μπεάτα μάλιστα είχαμε να συναντηθούμε 40 χρόνια! Μετά από τρεις μήνες έφυγε από καρκίνο!

Είμαι κουρέλι. Τόσοι θάνατοι, σε δυο ημέρες μέσα. Αισθάνομαι ότι ακολουθώ… Και όλοι σχεδόν μικρότεροί μου.

Αυτό το διήμερο ήταν ένα Άουσβιτς καλλιτεχνικό.

Τέτοιο μαζικό θανατικό, είναι απλά απίστευτο. Ψάχνοντας γύρω μου σκηνοθέτες, ηθοποιούς, χορογράφους, βλέπω μια απέραντη ερημιά.

Ένα καθολικό, καλλιτεχνικό μακελειό. Απλά, δεν το αντέχω. Δεν αντιμετωπίζεται εύκολα αυτή η ‘σφαγή’!

Αναφέρθηκε όμως και σε ένα χαρακτηριστικό, υπέροχο στιγμιότυπο υποκριτικού κρεσέντο της Μάρθας Καραγιάννη.

«Με τη Μάρθα παίξαμε, μαζί, μόνο στα μιούζικαλ. Την θυμάμαι συνεχώς μέσα σε μια δίαιτα, για να βάζει μπικινάκια (όλοι της ζητούσαν να εμφανίζεται με μαγιό) και βλαστημούσε την ώρα και τη στιγμή.

Πρόσεχε πολύ την σιλουέτα της…

Δεν θα ξεχάσω ποτέ την ποδοσφαιρική περιγραφή που έκανε, για τον αγαπημένο της Κώστα Βουτσά (στον ρόλο του ποδοσφαιριστή Μασούρου, στην ταινία ‘Μια κυρία στα μπουζούκια’).
Ήταν ανυπέρβλητη εκεί!

Μαρθούλα, γλυκό μου κορίτσι, να είναι το ταξίδι σου ήρεμο. Έχουμε πολλά να πούμε όταν συναντηθούμε…».