Μαίρη Συνατσάκη: Ο Ίαν Στρατής, η κόρη τους και η καισαρική

Συντάκτης: Newsroom

22 Φεβρουαρίου 2023 17:58

Μαίρη Συνατσάκη: Ο Ίαν Στρατής, η νέα ζωή με την κόρη τους και η καισαρική

Την πρώτη της συνέντευξη μετά τη γέννηση της κόρης της έδωσε η Μαίρη Συνατσάκη στην εκπομπή «Καλό Μεσημεράκι» και στον φίλο της Νίκο Μουτσινά.

«Με τον Ίαν ήμουν ήδη 1,5 χρόνο και μου άρεσε έτσι κι αλλιώς η ιδέα του να κάνω ένα παιδί μαζί του»

«Είναι η πρώτη φορά που φεύγω στα έξι μέτρα απόσταση από το μωρό. Είναι έξω στο πάρκιγνκ με τον Ίαν. Ήταν δύσκολη μέρα σήμερα».

«Είναι μικρουλάκι ακόμα. Είναι 2,5 μηνών… Το έχω ξαναπεί, η ιδέα του να κάνω ένα παιδί ήρθε μαζί με τον άνθρωπο. Ήρθε μαζί με τον Ίαν. Με τον Ίαν ήμουν ήδη 1,5 χρόνο και μου άρεσε έτσι κι αλλιώς η ιδέα του να κάνω ένα παιδί μαζί του».

«Έχω δει περισσότερα βίντεο απ’ ότι έχω διαβάσει βιβλία. Ό,τι και να έχεις διαβάσει όμως, αν στο πλασματάκι που έχεις απέναντί σου, του φερθείς όπως θα ήθελες να σου φαίρονται, τότε δε χρειάζεται να έχεις διαβάσει και πολλά… Οι δικοί μου γονείς επειδή, εντάξει καλά τα κατάφερε η Μαιρούλα αλλά έχει και 14 χρόνια ψυχοθεραπείας στην πλάτη, με ακούνε και μένα λίγο στο πως θα το πάμε σε σχέση με το παιδί. Είναι νωρίς, τώρα μιλάω από μια θέση ασφάλειας γιατί ακόμα δεν μιλάει και δεν έχει έρθει η στιγμή που θα του πω κάτι και θα μου πει όχι. Έχω διαβάσει όμως τι πρέπει να κάνω».

Για το ενδεχόμενο να επιστρέψει και πάλι στην τηλεόραση απάντησε: «Είναι μια χαρά ωραιότατα που δεν κάνω τηλεόραση όμως, τώρα που πήρα μια απόσταση και αφού την έβριζα κτλ, τώρα που κάθισα σπίτι με τις αναγούλες και όλα αυτά, είδα πολύ τηλεόραση και ξαναβρήκα και την άλλη της πλευρά. Τη χρησιμότητα στην παρέα. Και οι άνθρωποι που είναι μέσα στην τηλεόραση αν έχουν πιο συχνά την υπενθύμιση ότι πραγματικά κάνουν παρέα σε κάποιους ανθρώπους, νομίζω ότι θα την αγαπήσουν εκ νέου τη δουλειά… Την έχω δει ξαφνικά την τηλεόραση και λίγο ως παρέα… Με την αίσθηση της παρέας, του χαλαρού και ωραίου μπορεί και να ξαναέκανα τηλεόραση. Αυτή είναι η πρώτη περίοδος που έχω αρχίσει να το ξανασκέφτομαι… Κάπως το εκτίμησα αλλιώς».

«Στο διαδίκτυο είμαι πιο ελεύθερη στο δημιουργικό κομμάτι. Επίσης είμαι καλή στις οδηγίες, αν μου δώσεις μια οδηγία θα την ακολουθήσω κατά γράμμα. Στο Internet επειδή δίνω μόνη μου τις οδηγίες στον εαυτό μου, εκεί νιώθω μια ελευθερία παραπάνω».

Για τον σύντροφό της, Ίαν Στρατή είπε: «Ο Ίαν με ηρεμεί, κατευνάζει το δικό μου άγχος. Ο Ίαν ήταν δίπλα μου και σε όλη αυτή τη διαδικασία… Ήξερα ότι θα πάω για καισαρική γιατί 2-3 μέρες πριν, είχαμε δει τη θέση του παιδιού που δε πήγαινε για κανονικό τοκετό. Όταν μου είπε ο γιατρός ότι θα πάμε για καισαρική, του λέω “άρα πάμε για χειρουργιάκι”. Δυο εβδομάδες αφότου γέννησα, του λέω, “είχα αγχωθεί πάρα πολύ σε σχέση με την καισαρική”»

«Αυτό που έχω καταλάβει με την εγκυμοσύνη είναι ότι καλό είναι να λες αυτό που αισθάνεσαι. Να μην κρίνεις τον εαυτό σου. Και όταν γυρίσαμε από το μαιευτήριο στο σπίτι και έπαθα τα baby blues, το είπα κατευθείαν σε όλους τους δικούς μου. Έλεγα συνέχεια στον εαυτό μου ότι δε πρέπει να το παίξω ηρωίδα και να ζητήσω βοήθεια… Δε θέλω να περάσω στο μωρό τις φοβίες μου, εκεί είναι που έρχεται ο Ίαν… Σκέφτομαι από τώρα ότι τη στιγμή που θα κάνει κάτι επικίνδυνο πρέπει να αντέχω να κάνει επικίνδυνα πράγματα προσεκτικά».