Μάκης Δελαπόρτας: Αποκαλύπτει για πρώτη φορά τον πραγματικό λόγο που «κόπηκε» το Ρετιρέ

Συντάκτης: Newsroom

10 Ιανουαρίου 2023 15:15

Μάκης Δελαπόρτας: Αποκαλύπτει για πρώτη φορά τον πραγματικό λόγο που «κόπηκε» το Ρετιρέ

Ο Μάκης Δελαπόρτας σε συνέντευξή του, μίλησε για τις βιογραφίες κορυφαίων Ελλήνων ηθοποιών που έγραψε αλλά και για τους λόγους που οδήγησαν τον Γιάννη Δαλιανίδη στην απόφαση να «κόψει» ξαφνικά τη δημοφιλή κωμική σειρά «Ρετιρέ» που γνώριζε μεγάλη επιτυχία πριν από περίπου 30 χρόνια στην ελληνική τηλεόραση.

Ερωτώμενος ο γνωστός ηθοποιός και βιογράφος για το πρόσωπο εκείνο που τον δυσκόλεψε περισσότερο στη συγγραφή των βιογραφιών, είπε:

«Η πιο δύσκολη περίπτωση ήταν ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ γιατί μετά το θάνατο της Αλίκης όταν έγραψα τη βιογραφία του και μου διηγούταν εκείνος τη ζωή του έπρεπε λίγο να ισορροπήσω κάποια πράγματα. Εκεί δυσκολεύτηκα, γιατί δεν ήθελα με τίποτα να χαλάσω το παραμύθι στον κόσμο.

Άρα γνωρίζεις πράγματα που θα μας το χαλούσαν;

Εκείνο που πρέπει να αφορά το κοινό είναι περισσότερο η πολιτιστική τους προσφορά και λιγότερο η προσωπική τους ζωή. Βέβαια σε περιπτώσεις που η προσωπική τους ζωή έρχεται να αμαυρώσει την καλλιτεχνική τους εκεί είναι μία άλλη ιστορία. Εμένα δεν μου αρέσει η κλειδαρότρυπα γενικότερα και βεβαίως μέσα από τις βιογραφίες μου θα γράψω και για τα πάθη, τα ελαττώματα και τις αρετές των μεγάλων καλλιτεχνών όμως δεν θα επικεντρωθώ ή δεν θα βάλω σε προτεραιότητα το προσωπικό κομμάτι του καθενός και λιγότερο την καλλιτεχνική του προσφορά.

Η συνεργασία με τον Γιάννη Δαλιανίδη ήταν ένα σχολείο για σένα;

Ήταν το πανεπιστήμιό μου ο Δαλιανίδης και νομίζω ότι αν ήταν κάπου και με έβλεπε θα έλεγε, «Εντάξει ήσουν καλός μαθητής». Τελικά έχω βαδίσει στα χνάρια του και από άποψη αισθητικής και από άποψη αγάπης προς τους καλλιτέχνες γιατί τους αγαπούσε πραγματικά και ουσιαστικά, ιδιαίτερα τις γυναίκες.

Το «Ρετιρέ» ήταν να πάει και 3η σεζόν;

Ναι γι’ αυτό και δεν υπάρχει φινάλε στο «Ρετιρέ». Η διαφορά του Δαλιανίδη με δύο από τις πρωταγωνίστριες του σίριαλ τον έκανε να σταματήσει τη σειρά και να γράψει την επόμενη που ήταν κάτι σαν το «Ρετιρέ». «Οι μικρομεσαίοι», ήταν η συνέχεια. Η αλήθεια είναι πως μας έγινε πρόταση πριν από 2 χρόνια να γίνει το remake της σειράς αλλά δεν το δεχτήκαμε. Διαφωνώ και εγώ με αυτό, δεν θα μου άρεσε να ξαναγίνει το «Ρετιρέ». Κάποια πράγματα γίνονται μία φορά και έτσι πρέπει να μένουν. Κανένα remake δεν είχε την ίδια επιτυχία με το πρωτότυπο.

Πηγή: Λοιπόν