Μανώλης Μητσιάς: Η τρανς ηθοποιός Μπέτυ Βακαλίδου στο πλευρό του

Συντάκτης: Newsroom

16 Ιουνίου 2022 18:25

Μανώλης Μητσιάς: Η απάντησή του για τη δήλωση για τους ομοφυλόφιλους - Τι απαντούν Χριστοδούλου, Κορτώ και Twitter

Μετά τον σάλο που έχει ξεσπάσει τις τελευταιες μέρες με τις δηλώσεις του Μανώλη Μητσιά σχετικά με τους ομοφυλόφιλους, στο πλευρό του στέκεται η τρανς ηθοποιός Μπέττυ Βακαλίδου, η οποία διερωτάται: «Είναι δυνατόν να κατηγορείται ως ομοφοβικός σήμερα ο Μητσιάς;»

Η ηθοποιός Μπέττυ Βακαλίδου ήρθε σε επικοινωνία με τον Αντώνη Μποσκοΐτη και του ζήτησε να μεταφέρει δημόσια μια σύντομη ιστορία που έρχεται να δικαιώσει τον Μητσιά:

«Στα μέσα της δεκαετίας του 1970, υπήρχε μια πολύ όμορφη τρανς γυναίκα χειρουργημένη. Την φώναζαν ”Ελένη η Λαζαρού” κι ήταν πολύ φίλη με τη γυναίκα του Μανώλη Μητσιά. Μπαινόβγαινε στο σπίτι τους, αν και εργαζόταν στο πεζοδρόμιο τότε. Μου έλεγε πόσο ανεκτικοί και φιλικοί ήταν μαζί της. Είναι δυνατόν να κατηγορείται ως ομοφοβικός σήμερα ο Μητσιάς; Κι εγώ μέχρι σήμερα λέω πως χρωστώ ευγνωμοσύνη σε όποιους μας άνοιγαν τα σπίτια τους και μας αντιμετώπιζαν ισότιμα εκείνα τα σκοτεινά χρόνια. Στη Λαζαρού είχαν φερθεί ανθρώπινα και σωστά το ζεύγος Μητσιά, σε μένα πάλι ο Νίκος Καρβέλας. Πώς να μη νιώθεις ευγνωμοσύνη τώρα που τα πράγματα έχουν αλλάξει προς το καλύτερο; Η Λαζαρού έχει ένα χρόνο που πέθανε στην Τουρκία, που διέμενε μόνιμα…»

Νωρίτερα, ο Μανώλης Μητσιάς επανήλθε με μια ανάρτηση στο Facebook για να απαντήσει στον σάλο που δημιουργήθηκε μετά τις δηλώσεις του:

«Θεωρώ υποχρέωσή μου να διευκρινίσω δύο πράγματα. Είναι εξαιρετικά άδικο να απομονώνονται από συνεντεύξεις μου και να διατυπώνονται ως επικεφαλίδες φράσεις των οποίων τονίζεται διαφορετικά το νόημα. Όποιος διαβάσει με προσοχή τη συνέντευξη που έδωσα θα βρει και το απόσπασμα που δηλώνω, πως κάθε άνθρωπος μπορεί να κάνει οτιδήποτε επιθυμεί στην προσωπική του ζωή, χωρίς όμως να προκαλεί. Μιλώντας γι αυτό, θέλω να διευκρινίσω ότι η έννοια της πρόκλησης όπως την διατυπώνω, είναι κάτι που αφορά τον άνθρωπο γενικότερα. Θεωρώ ότι δεν πρέπει να προκαλεί ούτε ο πλούσιος, ούτε ο διάσημος, ούτε ο άνθρωπος που θέλει να απολαμβάνει τη ζωή του ελεύθερος και με τον τρόπο που αυτός ορίζει. Θεωρώ ότι η διακριτικότητα που έχω πορευθεί όλα αυτά τα χρόνια στο δημόσιο βίο μου, αποδεικνύει το ποιος είμαι και λυπάμαι όταν δημιουργούνται εντυπώσεις για μένα που δεν ισχύουν», έγραψε ο τραγουδιστής στη δήλωσή του.»