Μάνος Δασκαλάκης: «Αν αποδειχθούν οι κατηγορίες συγκροτούν μία από τις πιο στυγερές κατά συρροή δολοφονίες»

Συντάκτης: Newsroom

3 Αυγούστου 2022 09:20

Μάνος Δασκαλάκης: «Αν αποδειχθούν οι κατηγορίες συγκροτούν μία από τις πιο στυγερές κατά συρροή δολοφονίες»

Ο πατέρας των τριών δολοφονημένων κοριτσιών στην Πάτρα, Μάνος Δασκαλάκης, μίλησε για τη νέα δίωξη που ασκήθηκε κατά της Ρούλας Πισπιρίγκου

Ο Μάνος Δασκαλάκης έκανε την πρώτη του δήλωση μέσω των δικηγόρων του στον Alpha. Όπου αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η άσκηση νέας ποινικής δίωξης στην πρώην συζυγό του ήταν επιβεβλημένη από τα πορίσματα των αστυνομικών και ιατροδικαστικών αρχών.

Παράλληλα επεσήμανε πως αν αποδειχθούν οι κατηγορίες, τότε συγκροτούν μία από τις πιο στυγερές κατά συρροή δολοφονίες της σύγχρονης εποχής.

Ο Μάνος Δασκαλάκης δήλωσε:

«Εξαιτίας των διαρροών που υπάρχουν εδώ και μήνες, η άσκηση της νέας ποινικής δίωξης δεν έρχεται ως έκπληξη. Αλλά ως εξέλιξη επιβεβλημένη από τα πορίσματα των αστυνομικών και ιατροδικαστικών αρχών. Η προσεκτική και επίπονη διερεύνηση των συνθηκών των τριών θανάτων εκ μέρους της εισαγγελίας Αθηνών, παρέχει επαρκή και σαφή θεμελίωση των κατηγοριών. Οι οποίες εφόσον αποδειχθούν στο σύνολό τους συγκροτούν μία από τις πιο στυγερές κατά συρροή δολοφονίες της σύγχρονης εποχής».

Σχολιάζοντας τη δήλωση του Μάνου Δασκαλάκη, ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου είπε πως:

«Έχει ήδη καταθέσει ενόρκως στα πλαίσια της δικογραφίας της Τζωρτζίνας. Περιγράφοντας την κυρία Πισπιρίγκου ως μία ιδιαίτερα στοργική μάνα. Ως μία γυναίκα για την οποία δε θα μπορούσε ποτέ κανείς να έχει την παραμικρή υποψία ή ένδειξη ότι θα μπορούσε να στραφεί ποτέ εναντίον των ίδιων της των παιδιών. Είναι μία δήλωση η οποία διακρίνεται από κάποια σκληρότητα… ».

Υπενθυμίζεται, ότι πλέον οι θάνατοι των τριών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη, αποδίδονται και επίσημα στη Ρούλα Πισπιρίγκου. Σύμφωνα με την δίωξη σε βάρος της μητέρας των τριών παιδιών, προέκυψαν «ισχυρές ενδείξεις». Ότι δηλαδή εκείνη αφαίρεσε τη ζωή των δύο μικρότερων παιδιών της.