Μάνος Δασκαλάκης: Θα είναι ο πρώτος μάρτυρας σήμερα στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

31 Ιανουαρίου 2023 10:08

Ο ένας απέναντι στον άλλον θα βρεθούν σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο οι γονείς της 9χρονης Τζωρτζίνας που ακριβώς πριν έναν χρόνο έσβησε μέσα στο Νοσοκομείο Παίδων από το χέρι της μητέρας της, σύμφωνα με τις δικαστικές Aρχές.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου από το εδώλιο όπου κάθεται για τη δολοφονία αλλά και την απόπειρα δολοφονίας της 9χρονης κόρης της, θα ακούσει τον πρώην σύζυγο της, Μάνο Δασκαλάκη, να καταθέτει ως πρώτος μάρτυρας στην δίκη της.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το ζευγάρι πριν έναν χρόνο εμφανιζόταν ενωμένο. Σήμερα ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Ο πατέρας των παιδιών έχει προσφύγει για τη λύση του γάμου τους και πλέον δεν βρίσκεται στο πλάι της 34χρονης . Στη δίκη παρίσταται για την υποστήριξη της κατηγορίας διεκδικώντας ικανοποίηση για την ηθική βλάβη και την ψυχική οδύνη που υπέστη από τις πράξεις της μέχρι πρότινος συζύγου του, όπως αυτές αναφέρονται στο κατηγορητήριο σε βάρος της.

Η μητέρα συμπληρώνει , σε περίπου δύο μήνες, έναν χρόνο προσωρινής κράτησης για τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Σε βάρος της εκδόθηκε και δεύτερο ένταλμα προσωρινής κράτησης για τους θανάτους των μικρότερων παιδιών της, Μαλένας και Ίριδας. 

Ο Δασκαλάκης ανοίγει σήμερα τον κύκλο των μαρτυρικών καταθέσεων στην δίκη της μητέρας των παιδιών του, ζητώντας, όπως έχει πει «Δικαιοσύνη για την Τζωρτζίνα μου».

Η κατάθεση του, δεν αναμένεται ότι θα γίνει δεκτή χωρίς σφυροκόπημα ερωτήσεων από την πλευρά της κατηγορουμένης, η οποία θα επιχειρήσει να αποδομήσει οτιδήποτε πει σε βάρος της.

Ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας, έχει προϊδεάσει άλλωστε με δήλωση του για την στάση που θα κρατήσει απέναντι στον πρώτο μάρτυρα της δίκης: «είναι ένας μάρτυρας άνευ ουσίας. Δεν ήταν ποτέ παρών στο χρονικό διάστημα που νοσηλευόταν η Τζωρτζίνα».

Ο Κούγιας αναμένεται πως κατά την εξέταση του Δασκαλάκη θα θελήσει να εδραιώσει στο δικαστήριο τη θέση του πως ο πρώην σύζυγος της κατηγορουμένης όχι μόνο δεν έχει να εισφέρει τίποτα καινούργιο στην υπόθεση αλλά και πως «ό,τι και να πει είναι υπό αμφισβήτηση» όπως ανέφερε πριν από λίγες ημέρες.

Το πρώτο παιδί της οικογένειας Δασκαλάκη απεβίωσε στις 29 Ιανουαρίου 2022, έχοντας βιώσει τις απώλειες των δύο μικρότερων αδελφών της. Ο θάνατος της σύμφωνα με την δικογραφία είναι αποτέλεσμα ισχυρής δόσης κεταμίνης που φέρεται να της χορήγησε η μητέρα της μέσα στο Νοσοκομείο «Αγλαϊα Κυριακού».