Μάνος Παπαγιάννης-Σοφία Παυλίδου: Ποιος και γιατί ζήτησε αναβολή της δίκης

4 Μαΐου 2022 12:30

Ο Μάνος Παπαγιάννης και η Σοφία Παυλίδου θα λύσουν τις διαφορές τους στις αίθουσες των δικαστηρίων ύστερα από την μήνυση που κατέθεσε η ηθοποιός για τον ξυλοδαρμό της.

Μάνος Παπαγιάννης-Σοφία Παυλίδου: Ποιος και γιατί ζήτησε αναβολή της δίκης.

Ο Μάνος Παπαγιάννης και η Σοφία Παυλίδου βρίσκονται αντιμέτωποι στις αίθουσες των δικαστηρίων ύστερα από τη μήνυση που κατέθεσε η ηθοποιός εναντίον του συμπρωταγωνιστής της για κακοποιητικη συμπεριφορά και ξυλοδαρμό κατά την διάρκεια θεατρικής παράστασης.

Η Σοφία Παυλίδου είχε μιλήσει ανοιχτά για το βίαιο περιστατικό το οποίο είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων πριν από μερικά χρόνια.

Από την πλευρά του ο Μάνος Παπαγιάννης ζήτησε να αναβληθεί η δίκη για λόγους υγείας και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια απάντηση από την αντίθετη πλευρά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μετέδωσε η πρωινή εκπομπή του Alpha από την πλευρά της Σοφίας Παυλίδου θα καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης ο Σωτήρης Καλυβάτσης, η Κάτια Νικολαΐδου και η Ρέα Τουτουντζή ενώ από την πλευρά του Μάνου Παπαγιάννη δεν υπάρχει ακόμα κάποιο όνομα για τους μάρτυρες υπεράσπισης του.

Ο Μάνος Παπαγιάννης μέσω της δικηγόρου του είχε δηλώσει ανοιχτά την άρνηση του για τον οποιοδήποτε δημόσιο διάλογο αφορά την υπόθεση του

“Ως προς το περιστατικό που φέρεται να έλαβε χώρα το έτος 2018 στο θέατρο «ΧΥΤΗΡΙΟ» με εμπλεκόμενα μέρη εμένα τον ίδιο και την συνάδελφό μου Σοφία Παυλίδου σας δηλώνω ότι έχω ήδη από ετών προσφύγει στη Δικαιοσύνη αρνούμενος συλλήβδην το περιεχόμενο της μηνύσεως της ως άνω ηθοποιού εναντίον μου και έτι δε περαιτέρω την έχω μηνύσει για τα ποινικά αδικήματα της ψευδούς καταμηνύσεως και της συκοφαντικής δυσφημήσεως.

Στη δικάσιμο της 04/05/2022 όπου έχει προσδιορισθεί προς εκδίκαση η ποινική της υπόθεση θα παραστώ Ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για την υποστήριξη της κατηγορίας εναντίον της. Επιπροσθέτως, έχω μηνύσει για τα ποινικά αδικήματα της ψευδορκίας μάρτυρα και της συκοφαντικής δυσφημήσεως άπαντες τους προτεινόμενους μάρτυρες της αντιδίκου.
Εναντίον μου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα ποινικά αδικήματα της απλής σωματικής βλάβης, απειλής και εξύβρισης.

Επειδή από τα ως άνω προκύπτει ότι αμφότεροι έχουμε παραπεμφθεί να δικαστούμε Ενώπιον των ποινικών Δικαστηρίων. Επειδή οι κατηγορίες είναι ήσσονος σημασίας (πλημμελήματα) σε σχέση με τη δημόσια συζήτηση που έχει προκληθεί επ´ αυτών. Επειδή η υπόθεσή μας ήδη εκκρεμεί Ενώπιον της Δικαιοσύνης. Επειδή με σεβασμό περιμένω να κριθώ από τον φυσικό μου δικαστή.

Δια της παρούσης σας δηλώνω ότι λόγω πρόσφατων δηλώσεων που είδαν το φως της δημοσιότητας και στόχο έχουν να πυροδοτήσουν δημόσια αντιπαράθεση και εν αναμονή της εκδίκασης της υποθέσεως από εδώ και στο εξής έχω αποφασίσει να απέχω από οποιαδήποτε τοποθέτηση ή σχολιασμό σχετικά με την επίδικη υπόθεση αφήνοντας τη δικαιοσύνη να κάνει το έργο της ανεπηρέαστη”