Μανούσος Μανουσάκης: «Βρέθηκαν κάποια μηχανήματα σε χωράφι, όχι το αυτοκίνητο…»

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

28 Ιουλίου 2022 21:50

Δεν έχει βρεθεί ακόμη το φορτηγό, το οποίο περιείχε τον εξοπλισμό που χρησιμοποιείται για τα γυρίσματα της σειράς «Κόκκινο Ποτάμι», όπως διευκρίνισε ο Μανούσος Μανουσάκης.

Ο σκηνοθέτης της σειράς του Open Μανούσος Μανουσάκης τόνισε πως το βαν, το οποίο εκλάπη τη Δευτέρα, ακόμη δεν έχει εντοπιστεί.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην εκπομπή του Οpen, «Ώρα Ελλάδος» βρέθηκε μόνο μέρος του εξοπλισμού πεταμένο σε ένα χωράφι. Μάλιστα, κάποια από τα μηχανήματα έχουν υποστεί ζημιές.

«Δεν είχαμε καμία εξέλιξη. Τα μηχανήματα βρέθηκαν σε ένα χωράφι με καλαμπόκια πεταμένα, κάποια σπασμένα, κάποια σε καλή κατάσταση, μέσα στις λάσπες και τη βροχή», είπε αρχικά ο σκηνοθέτης.

Και πρόσθεσε: «Διασώσαμε ό,τι γινόταν. Κυκλοφόρησε η ψευδής είδηση ότι το αυτοκίνητο βρέθηκε. Δεν αληθεύει αυτό. Παρακαλώ όλους τους πολίτες να συνεχίσουν να έχουν τα μάτια τους ανοιχτά όπως μέχρι τώρα και τους ευχαριστούμε γιατί μαζί με την Αστυνομία ψάχνουν».

Από εκεί και πέρα, το «Κόκκινο Ποτάμι» η συνέχεια έρχεται με καταιγιστικές εξελίξεις που θα συνεπάρουν, γνώριμα και αγαπημένα πρόσωπα αλλά και νέους χαρακτήρες, μέσα από τους οποίους θα γίνουμε μάρτυρες πραγματικών ιστορικών γεγονότων και μνημών και του καταλυτικού τρόπου με τον οποίο επιδρούν στις ζωές τους.

Οι «μηχανές» για το Κόκκινο Ποτάμι η συνέχεια στήθηκαν ήδη στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» αλλά και στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα, το οποίο διαμορφώθηκε σε νοσοκομείο για τις ανάγκες της σειράς. Ο Μανουσάκης είπε το πρώτο «Μοτέρ Πάμε! » και η ιστορία ξεκίνησε από εκεί που την αφήσαμε.

Η Ιφιγένεια προσπαθεί να βρει τον Μίλτο, μη γνωρίζοντας πως ο αγαπημένος της έχει σκοτωθεί. Φτάνει στη Θεσσαλονίκη και εκεί συναντά τον Δημοσθένη Μαντά, τον γιατρό που θα προσπαθήσει να σώσει το παιδί της και θα τη βοηθήσει στην αναζήτησή της για τον Μίλτο στα βάθη της Τουρκίας.

Παράλληλα με την περιπέτεια της Ιφιγένειας και του Δημοσθένη και την εξέλιξη της σχέσης τους, παρακολουθούμε ιστορίες προσφύγων και πώς αλλάζει η ζωή τους από τη μία στιγμή στην άλλη εξαιτίας των διεθνών συμφερόντων της εποχής.

Όλη η πλοκή διαδραματίζεται με φόντο τα ιστορικά γεγονότα που συγκλόνισαν τον Ελληνισμό κατά το διάστημα 1919-1923.