Μανταλένα Καϊλή: «Η Εύα βαστάει – Η αδελφή μου ενοχλεί που υπάρχει»

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

12 Δεκεμβρίου 2022 10:06

Η πρώτη αντίδραση από το περιβάλλον της Εύας Καϊλή μετά τις καταιγιστικές τελευταίες εξελίξεις, ήρθε από την αδελφή της Μανταλένα.

Τις τελευταίες ώρες, το όνομα της αδερφής της πολιτικού Εύας Καϊλή, Μανταλένας, απασχολεί τον Τύπο καθώς θα κληθεί να καταθέσει ενώπιον των βελγικών Αρχών για την υπόθεση που έχει φέρει την ευρωβουλευτή στη φυλακή.

Η Μανταλένα Καϊλή μίλησε στο protothema.gr. Στην ερώτηση «πώς είναι η Εύα Καϊλή», ενώ τελεί υπό καθεστώς εγκλεισμού, έδωσε την εξής σύντομη απάντηση: «Βαστάει».

Στις πρώτες φράσεις με τις οποίες, κατά έναν τρόπο, τοποθετείται μετά τις αποκαλύψεις, σημείωσε: «Η διαδικασία είναι σε εξέλιξη. Ο πατέρας μου είναι καλά. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον».

Όταν κλήθηκε να απαντήσει στο εάν θα φύγει τη Δευτέρα για τις Βρυξέλλες προκειμένου να καταθέσει ή εάν ήδη βρίσκεται στη πρωτεύουσα του Βελγίου, απάντησε: «Τίποτα δεν έχει λογική, αλλά εν πάσει περιπτώσει. Όπου χρειαστεί θα πάω».

Στο ερώτημα, τέλος, «εάν πιστεύει ότι έχουν μπλέξει την Ευα Καϊλή», έδωσε την ακόλουθη απάντηση: «Η αδελφή μου ενοχλεί που υπάρχει καν».

Η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύα Καϊλή, ύποπτη για εμπλοκή σε κύκλωμα διαφθοράς που περιλαμβάνει νυν και πρώην ευρωβουλευτές, βοηθούς και άλλα δημόσια πρόσωπα από το ευρωπαϊκό περιβάλλον στις Βρυξέλλες, είχε προσαχθεί την Παρασκευή, αναφέρει η εφημερίδα «Le Soir», προσθέτοντας ότι στη συνέχεια οδηγήθηκε σε ακρόαση.

Ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, κοινοβουλευτικός βοηθός, είχε επίσης παραπεμφθεί σε ακρόαση.

Στο τέλος αυτής της κράτησης, η περίοδος της οποίας δεν μπορούσε να ξεπεράσει τις 48 ώρες, η Καϊλή συνελήφθη, κατηγορούμενη για διαφθορά, ξέπλυμα χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, σύμφωνα με τη «Le Soir» και το περιοδικό «Knack».

Ο σύντροφός της έχει επίσης κατηγορηθεί και έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και σε βάρος του, όπως και για τον πρώην ευρωβουλευτή του S&D Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, επισήμανε η εφημερίδα συμπληρώνοντας ότι ο Φ., ένας λομπίστας των Βρυξελλών που είχε προσαχθεί την Παρασκευή, παραμένει επίσης στη φυλακή.